Euler Projesi: Bilgisayarları Hazırlayın Matematik Sınavı Var

0
FZ
Euler Projesi bir grup meydan okuyucu problemi çözmek ve bu çözümlerinin puanlandırılması ile ilgili. Problemlerin ortak özelliği ise matematik ile programlamayı birleştirmeleri. Yani tek başına ya matematik ya da tek başına programlama bilmeniz pek yeterli değil. Başka bir deyişle programlama bilgisinin çözümlerde çok kolaylık sağladığı türden problemler.
Çözüm olarak öne sürülen programların çalışma sürelerinin 1 dakikayı geçmemesi gibi bir koşul da mevcut. Buradaki problemler matematiksel analiz ve problem çözme yeteneğiniz ile birlikte programlama yetilerinizi de keskinleştirecek türden.

Kaynak: The Blogmatic Programmer

Görüşler

0
anonim
Bazen bilgisayarlarin neden varoldugunu unutuyoruz gibi geliyor. Her nekadar isletim sistemleri, gunluk isimiz ve is disindaki kullandigimiz programlarla arka planda bilgisayar "hesaplama" yapsada, bizim icin sadece programin acilmasi, sonuc gostermesi icin gecmis zaman gibi geliyor. Program install etmenin sadece esasinda diske yazma islemi oldugunu dusunup de esasinda harddiske yazilan verinin birdaha saglikli bir sekilde tekrar okunmasinin veriyapisi algoritmalarinin saglikli takip edilip edilmedigi ile ilgili oldugunu unutuyoruz. Sanirim bu hakkaten bilgisayarin PC haline donusmesinin, sadece bilime, matematige hizmet etmemenin bir getirisi...

Birseyler compile ederken bilgisayarin hakkaten varolus sebeplerinden birini gerceklestirdigini dusunup "islemsel zevk(nasil birseyse artik :))" alan birileri eminim var oralarda :))

Neyse, duygusallastim bir anda :)
0
FZ
Birileri kurcalamaya başlamış. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni TL, Türklerin Matematik Sevgisi ve Google Insights

FZ

Bugün ilk kez yeni çıkan TL banknotlarından birini gördüm. Boran'ın gösterdiği banknotun üzerinde Türk matematikçi Cahit Arf'ın bir resmi vardı. Acaba piyasaya yeni sürülen TL banknotları Türklerdeki matematik şevkini ve hevesini nasıl etkilemiştir diye merak ettim ve Google'a sorayım dedim. İlk iş olarak 'cahit arf' ne kadar aranmış bir bakayım dedim:

Matematik dosyası kapandı, artık NetMatematik var!

euler

Eski adıyla Matematik Dosyası, yeni adı ve tasarımıyla NetMatematik kısa bir aradan sonra bir süre önce tekrar yayına girdi.

Matematik ve matematiğin tarihi, matematikçiler hakkında bilgi edinebilir, matematiğin çeşitli alanlarında özgün makalelere ulaşabilir, gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Matematiğe gönül vermiş insanları aramızda görmekten memnun olacağımızı belirtmekte fayda görüyorum.

e-kitap: Sezgisel Kümeler Kuramı

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin'in 'Sezgisel Kümeler Kuramı [PDF]' e-kitap olarak http://www.matematikdunyasi.org/kitaplar.php adresinde yayımlandı.

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı - 2005/I

FZ

14. yılının 1. sayısı ile tekrar okurları ile buluşan Matematik Dünyası dergisi yine dolu dolu.

Bu sayının kapak konuları: Kaos, Kadın Matematikçiler ve Sayma

Detaylı içerik ise buradan öğrenilebilir.

Wolfram'ın 2, 3 Turing Makinasının Evrensel Olduğu İspatlandı

FZ

Dün yani 24 Ekim 2007 Çarşamba günü Stephen Wolfram'ın A New Kind of Science kitabında kurallarını verdiği ve evrenselliğinin ispatlanması karşılığında 25.000$ ödül koyduğu sistemin evrenselliğinin ispatlandığı duyuruldu. Birmingham, İngiltere'de bilgisayar bilimleri okuyan 20 yaşındaki Alex Smith'in 40 sayfalık ispatı ile ödülü kazanmayı hak etti.