Euler Projesi: Bilgisayarları Hazırlayın Matematik Sınavı Var

0
FZ
Euler Projesi bir grup meydan okuyucu problemi çözmek ve bu çözümlerinin puanlandırılması ile ilgili. Problemlerin ortak özelliği ise matematik ile programlamayı birleştirmeleri. Yani tek başına ya matematik ya da tek başına programlama bilmeniz pek yeterli değil. Başka bir deyişle programlama bilgisinin çözümlerde çok kolaylık sağladığı türden problemler.
Çözüm olarak öne sürülen programların çalışma sürelerinin 1 dakikayı geçmemesi gibi bir koşul da mevcut. Buradaki problemler matematiksel analiz ve problem çözme yeteneğiniz ile birlikte programlama yetilerinizi de keskinleştirecek türden.

Kaynak: The Blogmatic Programmer

Görüşler

0
anonim
Bazen bilgisayarlarin neden varoldugunu unutuyoruz gibi geliyor. Her nekadar isletim sistemleri, gunluk isimiz ve is disindaki kullandigimiz programlarla arka planda bilgisayar "hesaplama" yapsada, bizim icin sadece programin acilmasi, sonuc gostermesi icin gecmis zaman gibi geliyor. Program install etmenin sadece esasinda diske yazma islemi oldugunu dusunup de esasinda harddiske yazilan verinin birdaha saglikli bir sekilde tekrar okunmasinin veriyapisi algoritmalarinin saglikli takip edilip edilmedigi ile ilgili oldugunu unutuyoruz. Sanirim bu hakkaten bilgisayarin PC haline donusmesinin, sadece bilime, matematige hizmet etmemenin bir getirisi...

Birseyler compile ederken bilgisayarin hakkaten varolus sebeplerinden birini gerceklestirdigini dusunup "islemsel zevk(nasil birseyse artik :))" alan birileri eminim var oralarda :))

Neyse, duygusallastim bir anda :)
0
FZ
Birileri kurcalamaya başlamış. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wolfram'ın 2, 3 Turing Makinasının Evrensel Olduğu İspatlandı

FZ

Dün yani 24 Ekim 2007 Çarşamba günü Stephen Wolfram'ın A New Kind of Science kitabında kurallarını verdiği ve evrenselliğinin ispatlanması karşılığında 25.000$ ödül koyduğu sistemin evrenselliğinin ispatlandığı duyuruldu. Birmingham, İngiltere'de bilgisayar bilimleri okuyan 20 yaşındaki Alex Smith'in 40 sayfalık ispatı ile ödülü kazanmayı hak etti.

Kaos Kelebeği

cbc

Sevgili editörümüz sundance TV'de konuşurken yaklaşık şöyle bir cümle çıktı ağzından:

"Kaos üzerinde bir kelebek şekli vardi sonsuz sembolü şeklinde büyüyen.. ama şu anda resmi yok yanımda"

Meraklanıp açtım google'ı ve ortalama 30 dk. kendimi eğlendirdim. Hazırladığım şeyi kendisi ile paylaşınca da "e haber yapsana, güzel olur" dedi. Kırmadım.

http://canb.net/index.php/Chaos_Butterfly
(Ed: Kaos teoremi, C kodu, GNUPLOT derken işte bu yüzden seviyoruz bu ortamları dedirten bu makale için Can Burak'a teşekkürler)

Bilgisayar Destekli Matematik Sistemi Maxima 5.17 Çıktı

FZ

Sembolik ve sayısal ifadeleri işleyebilen bir bilgisayarlı matematik sistemi Maxima'nın 5.17 numaralı sürümü duyuruldu. Türev, integral, Taylor serileri, Laplace dönüşümleri, adi diferansiyel denklemler, polinomlar, kümeler, listeler, vektörler, matrisler ve tensörlerle ilgili işlerinizi halletmenizde Maxima işlerinizi kolaylaştırır. Maxima ile yuvarlama hataları olmaksızın kesirli işlemler yapabilir, çok büyük tamsayıları fonksiyonlarınızda kullanabilirsiniz. Maxima matematiksel nesnelerinizi iki boyutlu ve üç boyutlu olarak grafiğe dökmenize de yardımcı olur.

The Simpsons ve Fermat Teoremi (Yanlış Mı?)

FZ

cember.net'in bilişim forumunda gördüğüm ve Volkan Özçelik tarafından yazılmış eğlenceli bir mesajı (ufak tefek editöryel müdahale ile) paylaşmadan duramadım: Fermat'nın son teoremine göre a^n + b^n = c^n eşitliği 2den büyük hiçbir tamsayı için doğru değildir. Bu teoremin doğruluğu çok yakın bir geçmişte ispatlandı. Yani yıllarca matematikçilere karın ağrıları çektiren bir teorem bu. Ancak

1782^12 + 1841^12 = 1922^12

ediyor (en azından Homer Simpson öyle düşünüyor!)

Matematik Güzeldir!...

vst

Matematik sanattır. İtirazı olan?