Zakkum

Görüşler

1
auselen

HN'de okumusdum galiba, ruslar bu tur konularda genellikle endustriyel casusluk araciligiyla ilerlemeyi tercih etmisler.

Americans diye guzel bir dizi var. Eriskin iceriginin yaninda benzer bir hikaye sunuyor.

1
Zakkum

Aslında endüstriyel casusluk yapmadan ilerleyen bir ülke yok. Amerikalılar Alman ve Sovyet sanayisinden az şey devşirmedi. Bilişim dünyası açısından değerlendirirsek, Sovyetler yıkılmasaydı veya en azından 20 yıl daha ayakta kalabilseydi, ülkeler arasındaki rekabetin bilişim teknolojilerine katkısı bugün geldiğimiz noktanın çok daha ötesine taşınmış olabilirdi. Bu haliyle bile Rusya, elindeki teknik eleman kaynağı ve henüz emekleme aşamasındaki özel sektör girişimleri ile Amerika'nın dünyada tekel olduğu pek çok konuda (İnternet, GSM, GPS vs.) kendine has seçenekleri geliştirmiş durumda.

1
FZ

"Skunk Works: A Personal Memoir of My Years at Lockheed" kitabi geldi aklima! ABDliler efsane F-117A'nin cikis noktasini, bilimsel temelini vs. bir Rus bilimcinin makalesine borclu. Adam vakti zamaninda teoriyi ele almis, "pratik bir faydasi yok" diye pek dikkate alinmamis, Rusca bir bilimsel dergide yayimlanmis, Ingilizceye cevrilmis vs. Birkac sene sonra, bir gun ABD'de bir muhendisin dikkatini cekiyor. Sonrasi... tarih.

1
Zakkum

Salyut 1 benim de hemen ilk aklıma gelen. Uzay yarışlarında ilk uzay istasyonu kurma başarısı Sovyetlere ait ve onda kullanılan donanım hala uzay istasyonlarında kullanılıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

©2004 Google - 8.058.044.651 web sayfası aranıyor...

mos

Slashdot 'da (*) yer alan bu habere göre, Google indeksini ikiye katlamış.

Daha önce 4 milyar civarında sayfayı indeksleyen arama motoru , bu sayıyı 8 milyarın üstüne çıkarmış görünüyor.

Haberle ilgili Google blog'unu okumak için tıklayın.

WWW Kısaltmasını Beynimize Çakan Adamla Röportaj

FZ

Internet tarayıcınızın adres satırına her WWW yazışınızda Tim Berners-Lee'nin basit ama dünyayı değiştiren fikrinin somut halini kullanıyorsunuz. Avrupa'nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN'de çalışırken, 1989 yılında "World Wide Web"i geliştiren bu yaratıcı aynı zamanda 1990 yılında ilk Internet tarayıcı yazılımı da tasarladı. Tim Berners-Lee ile yapılmış bir röportajı, ortaya attığı fikirler ve uygulamaların hayatımızı ne kadar dönüştürebildiğine dair düşüncelerini bu adresten izleyebilirsiniz.

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "

ADSL'de İndirim

SHiBuMiGo

Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.

Türk Projeleri İnternet Gündeminde

anonim

İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.