Zakkum

Görüşler

1
auselen

HN'de okumusdum galiba, ruslar bu tur konularda genellikle endustriyel casusluk araciligiyla ilerlemeyi tercih etmisler.

Americans diye guzel bir dizi var. Eriskin iceriginin yaninda benzer bir hikaye sunuyor.

1
Zakkum

Aslında endüstriyel casusluk yapmadan ilerleyen bir ülke yok. Amerikalılar Alman ve Sovyet sanayisinden az şey devşirmedi. Bilişim dünyası açısından değerlendirirsek, Sovyetler yıkılmasaydı veya en azından 20 yıl daha ayakta kalabilseydi, ülkeler arasındaki rekabetin bilişim teknolojilerine katkısı bugün geldiğimiz noktanın çok daha ötesine taşınmış olabilirdi. Bu haliyle bile Rusya, elindeki teknik eleman kaynağı ve henüz emekleme aşamasındaki özel sektör girişimleri ile Amerika'nın dünyada tekel olduğu pek çok konuda (İnternet, GSM, GPS vs.) kendine has seçenekleri geliştirmiş durumda.

1
FZ

"Skunk Works: A Personal Memoir of My Years at Lockheed" kitabi geldi aklima! ABDliler efsane F-117A'nin cikis noktasini, bilimsel temelini vs. bir Rus bilimcinin makalesine borclu. Adam vakti zamaninda teoriyi ele almis, "pratik bir faydasi yok" diye pek dikkate alinmamis, Rusca bir bilimsel dergide yayimlanmis, Ingilizceye cevrilmis vs. Birkac sene sonra, bir gun ABD'de bir muhendisin dikkatini cekiyor. Sonrasi... tarih.

1
Zakkum

Salyut 1 benim de hemen ilk aklıma gelen. Uzay yarışlarında ilk uzay istasyonu kurma başarısı Sovyetlere ait ve onda kullanılan donanım hala uzay istasyonlarında kullanılıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

Hollywood - Bittorrent el ele!

larweda

Sürekli tüm P2P kullanıcılarını korsan olarak etiketleyen ve internet paylaşımına savaş açan hollywood, Warner Bros ile bittorrent dünyası ile barış yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz sunulacak yeni servisi ile Warner Home Video, DVD olarak piyasaya sürdüğü filmleri aynı zamanda da bittorrent üzerinden yaklaşık olarak DVD fiyatına satışa sunacağı duyuruldu.
Büyük medya devleri fikrini değiştirip akıntıya karşı yüzmekten vazgeçiyor olabilirler mi? Kaynaklar: Forbes news.com news.com slyck.com techdirt

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.