FM'e sor: Türkçe içerik üretmek?

4
auselen

Aranızda blog, günlük dışında Türkçe ders (tutorial) tarzı kaynaklar hazırlayıp, paylaşan var mı? Ya da bildiğiniz kaynaklar?

Böyle bir talebin olup olmadığını da pek bilmiyorum doğrusu, fakat YouTube'da arama yaptığımda pek kaliteli birşey ile de karşılaşmıyorum. Ben FM'in biraz daha insiyatif gösterip böyle yayın ortamlarında da varlık göstermesini isterdim.

Görüşler

1
auselen
2
Zakkum

Link adresinde gözüme çarpan Mastadon gibi bir uygulamanın FM ile birlikteliği denemeye değer bence. İçerik üretimi internetin ilk zamanlarındaki gönüllülük ilkesini artık geride bırakmış görünüyor. FM bunun belki en iyi örneklerinden biri Türkçe içerik anlamında. İçerik düzeyinde kaliteyi ve zenginliği yaratmak için katılımcıları farklı noktalardan yakalamak gerekiyor artık. FM kapılarını tam açmadığı için doğal olarak mevcut durumdan yola çıkarak yorum yapabiliriz ancak. Steemit tarzı bir yaklaşım belki izlenebilir. FM'nin farklı iletişim kanallarını kullanmasının vaktidir kanımca.

1
auselen

İçerik üretimi internetin ilk zamanlarındaki gönüllülük ilkesini artık geride bırakmış görünüyor. FM bunun belki en iyi örneklerinden biri Türkçe içerik anlamında. İçerik düzeyinde kaliteyi ve zenginliği yaratmak için katılımcıları farklı noktalardan yakalamak gerekiyor artık.

On numara söylemissin. Benim dilegim Turkce özgur kaynak/uretim gormek. Dilegim birilerinin ya da birileriyle buna katalizör olmak. Derdimi de yazacak yerleri bariz bilmedigimden, en azdindan buraya soruyor, söyluyorum.

1
leanos6

Django Girls İstanbul ekibinin çevirisini yaptığı güzel bir tutorial var. Ben python, git, django vs için Türkçe kaynak lazım olduğunda sıkça bunu öneriyorum.

Django Girls Eğitim Dökümanı

Ayrıca TrabzonHackerspace github sayfasında da bir takım Türkçe tutorial ve sunumlar var.

2
leanos6

Bir de böyle bir kaynak varmış.

Python 3 için Türkçe Kılavuz

1
ocimen

tam da bunun için hazırlanmış bir repo var aslında

https://github.com/fatihacet/turkcekaynaklar-com

1
auselen

guzelmis bu.

Görüş belirtmek için giriş yapın...