Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

0
FZ
Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:
Her internet sitesi, ziyaretçilerine yönelik çeşitli bilgileri ziyaret süresince belirli dosyalara kaydeder. Bunlardan bir tanesi de sitede bulunamayan resim ya da sayfaların kaydedildiği dosyadır: error-log. Önceki gün Radikal'in internet sitesinde olmayan sayfalara yönelik çeşitli internet adreslerinden istekler yoğunlaştı. Bunların kaydedildiği hata dosyası o kadar büyüdü ki, sitenin sabit diskini tamamen doldurdu.

Dolayısıyla uzun bir süre site mevcut haberleri oluşturacak boş alan bulamadığından yayın yapamaz hale geldi. Başka bir deyişle normalde iki ay boyunca sitenin doğurduğu hata sayısı birkaç saat içinde gerçekleşince sistem işleyemez hale geldi.

Siteler engellenmek istendiğinde ya sistemin içine sızılarak kullanılmaz hale getirilir, ya da tamamen kapatılır. Bunların hiçbiri mümkün olmazsa sistemi 'kararsız' hale getirebilecek yöntemler denenebilir. Sistemin sürekli hatalar yaratmasını sağlamak da bu yöntemlerden biridir. Örneğin bir sitede olmayan adresler çağrıldığında sistem sürekli hata yaratarak hata raporlarını şişirir. Bu, nadir olarak kullanılan, ancak işe yarayan yayını engelleyen yöntemlerden biridir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/29/haber_86905.php

Görüşler

0
conan
Log dosyalari icin daima ayri bir partition yaratirsan bu gibi saldirilari savusturursun ;) En azindan durumu kabullenip hasiralti etmemisler. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

anonim

Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.

Var mısınız optik bir network kurmaya ?

sundance

10Mbit Optik Network kuruyoruz!\r\r

\r\r 1Km`lik görüş alanındaki makinaları birbirine 10Mbit bir Network ile bağlamayı hedef almış bu proje doğrultusunda var mısınız nodelar oluşturup kendi FM networkümüzü kurmaya ?

Gerek teknik bilgi olarak gerekse mevzunun hukuki yanı konusunda her türlü yardıma açığız, kimbilir belki yeni yılın ilk haftalarında Galatasaray nodunu hayata geçirebiliriz...

\r \r