Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

0
FZ
Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:
Her internet sitesi, ziyaretçilerine yönelik çeşitli bilgileri ziyaret süresince belirli dosyalara kaydeder. Bunlardan bir tanesi de sitede bulunamayan resim ya da sayfaların kaydedildiği dosyadır: error-log. Önceki gün Radikal'in internet sitesinde olmayan sayfalara yönelik çeşitli internet adreslerinden istekler yoğunlaştı. Bunların kaydedildiği hata dosyası o kadar büyüdü ki, sitenin sabit diskini tamamen doldurdu.

Dolayısıyla uzun bir süre site mevcut haberleri oluşturacak boş alan bulamadığından yayın yapamaz hale geldi. Başka bir deyişle normalde iki ay boyunca sitenin doğurduğu hata sayısı birkaç saat içinde gerçekleşince sistem işleyemez hale geldi.

Siteler engellenmek istendiğinde ya sistemin içine sızılarak kullanılmaz hale getirilir, ya da tamamen kapatılır. Bunların hiçbiri mümkün olmazsa sistemi 'kararsız' hale getirebilecek yöntemler denenebilir. Sistemin sürekli hatalar yaratmasını sağlamak da bu yöntemlerden biridir. Örneğin bir sitede olmayan adresler çağrıldığında sistem sürekli hata yaratarak hata raporlarını şişirir. Bu, nadir olarak kullanılan, ancak işe yarayan yayını engelleyen yöntemlerden biridir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/29/haber_86905.php

Görüşler

0
conan
Log dosyalari icin daima ayri bir partition yaratirsan bu gibi saldirilari savusturursun ;) En azindan durumu kabullenip hasiralti etmemisler. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jenerik isim kabusuna son

anonim

Haksız rekabet yaratmamak amacıyla “.tr” Alan Adı Yönetimi tarafından hiçbir kişi ya da kuruluşa verilmeyen, belgeye dayalı alt alanlarda bir sektör ve kavramı temsil eden alan adları, artık alınabilecek. Yeni düzenlemeyle başvurular internet üzerinden kredi kartıyla da yapılabilecek. Ancak “Turkiye”, “Ataturk” ve “Turk” alan adları yalnızca T.C. Devleti’nin yetkilendirdiği devlet kuruluşlarına verilecek.
Devamı ntvmsnbc'de

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.

Hollywood - Bittorrent el ele!

larweda

Sürekli tüm P2P kullanıcılarını korsan olarak etiketleyen ve internet paylaşımına savaş açan hollywood, Warner Bros ile bittorrent dünyası ile barış yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz sunulacak yeni servisi ile Warner Home Video, DVD olarak piyasaya sürdüğü filmleri aynı zamanda da bittorrent üzerinden yaklaşık olarak DVD fiyatına satışa sunacağı duyuruldu.
Büyük medya devleri fikrini değiştirip akıntıya karşı yüzmekten vazgeçiyor olabilirler mi? Kaynaklar: Forbes news.com news.com slyck.com techdirt

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...