BIG BROTHER IS WATCHING US !

0
ganzo66
"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"
Yukarıdaki parça NTVMSNBC sayfasından alınmıştır. Gördüğünüz gibi birileri yine savaşı bahane edip ortalıkta istediklerini yapacaklar; hemde kendi yetiştirdileri bir adama karşı, kendi başlarına açtıkları savaşı bahane ederek. Pes doğrusu, buradan da anlaşılıyorki insanları "daha fazla" kontrol altında tutmak için yapılmayacak şey kalmamış. Ben artık iyiden iyiye bu savaş üzerine konuşulan komplo teorilerine inanmaya başladım. Hoş diyeceksinizki, bu adamlar zaten milleti izliyorlardı. Doğru, anladığım kadarıyla yapamadıkları üç beş iş kalmış ve bu işleride izin, onay falan almadan yaparlarsa başları belaya girecek; iki ara bir derede bu onayı da almışlar. Helal olsun valla...

Görüşler

0
conan
Security Systems Standards and Certification Act: Bu act ile Amerikan hukumeti dijital medya uzerinde inanilmaz bir guc elde ediyor! Yanilmiyorsam henuz senatodan gecmedi bu act. Zaten de gecmemesi icin cok buyuk bir kamuoyu olusturulmus durumda. Anlasmanin Walt Disney`in onculugunde hazirlandigi soyleniyor ;)

Bir iki onemli madde ornegi vereyim: Sec. 101: Prohibition of Certain Devices
a) In General -- It is unlawful to manufacture, import, offer to the public, provide or otherwise traffic in any interactive digital device that does not include and utilize certified security technologies that adhere to the security system standards adopted under section 104.

Yani bazi sertifikalar alinmasi gerekiyor guvenlik teknolojileri kullanabilmek icin. Sertifikalari kim veriyor? hemen 104`e bakiyoruz. Secretary of Commerce yani Ticaret bakanligi! :)

Cezalar mi? ilk sefer islediginiz suc icin maksimum 500,000$ ceza ve 5 yil hapisten bahsediliyor.

Bunun gibi bir cok ilginc madde var. Daha detayli incelemek isteyenler icin link burada, Draft`inin PDF`i de burada

Bir brother is listening, watching, ceza kesiyoring! ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.