BIG BROTHER IS WATCHING US !

0
ganzo66
"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"
Yukarıdaki parça NTVMSNBC sayfasından alınmıştır. Gördüğünüz gibi birileri yine savaşı bahane edip ortalıkta istediklerini yapacaklar; hemde kendi yetiştirdileri bir adama karşı, kendi başlarına açtıkları savaşı bahane ederek. Pes doğrusu, buradan da anlaşılıyorki insanları "daha fazla" kontrol altında tutmak için yapılmayacak şey kalmamış. Ben artık iyiden iyiye bu savaş üzerine konuşulan komplo teorilerine inanmaya başladım. Hoş diyeceksinizki, bu adamlar zaten milleti izliyorlardı. Doğru, anladığım kadarıyla yapamadıkları üç beş iş kalmış ve bu işleride izin, onay falan almadan yaparlarsa başları belaya girecek; iki ara bir derede bu onayı da almışlar. Helal olsun valla...

Görüşler

0
conan
Security Systems Standards and Certification Act: Bu act ile Amerikan hukumeti dijital medya uzerinde inanilmaz bir guc elde ediyor! Yanilmiyorsam henuz senatodan gecmedi bu act. Zaten de gecmemesi icin cok buyuk bir kamuoyu olusturulmus durumda. Anlasmanin Walt Disney`in onculugunde hazirlandigi soyleniyor ;)

Bir iki onemli madde ornegi vereyim: Sec. 101: Prohibition of Certain Devices
a) In General -- It is unlawful to manufacture, import, offer to the public, provide or otherwise traffic in any interactive digital device that does not include and utilize certified security technologies that adhere to the security system standards adopted under section 104.

Yani bazi sertifikalar alinmasi gerekiyor guvenlik teknolojileri kullanabilmek icin. Sertifikalari kim veriyor? hemen 104`e bakiyoruz. Secretary of Commerce yani Ticaret bakanligi! :)

Cezalar mi? ilk sefer islediginiz suc icin maksimum 500,000$ ceza ve 5 yil hapisten bahsediliyor.

Bunun gibi bir cok ilginc madde var. Daha detayli incelemek isteyenler icin link burada, Draft`inin PDF`i de burada

Bir brother is listening, watching, ceza kesiyoring! ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CSS Bahçesi ve CSS Based

musaulker

CSSBahcesi.com web tasarımcılar için iyi tasarlanmış CSS tabanlı sayfalardan oluşan bir veritabanı oluşturmayı hedefleyen bir proje. Beta aşamasında olan proje, aynı zamanda ingilizce olarak da CSSBased.com üzerinden de yürütülüyor.

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

ADSL'yi Uçurma Planı

punky

Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

Amazon'un Mekanik Türk'ü

vst

İnsanların (şimdilik) bilgisayarlardan daha iyi ve hızlı bir şekilde yaptığı işleri yapıp para kazanmak ister misiniz? O zaman Amazon'un yeni servisi "Mekanik Türk" ilginizi çekebilir.

Peki biz Türklerin konuyla ilgisi ne ki?