BIG BROTHER IS WATCHING US !

0
ganzo66
"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"
Yukarıdaki parça NTVMSNBC sayfasından alınmıştır. Gördüğünüz gibi birileri yine savaşı bahane edip ortalıkta istediklerini yapacaklar; hemde kendi yetiştirdileri bir adama karşı, kendi başlarına açtıkları savaşı bahane ederek. Pes doğrusu, buradan da anlaşılıyorki insanları "daha fazla" kontrol altında tutmak için yapılmayacak şey kalmamış. Ben artık iyiden iyiye bu savaş üzerine konuşulan komplo teorilerine inanmaya başladım. Hoş diyeceksinizki, bu adamlar zaten milleti izliyorlardı. Doğru, anladığım kadarıyla yapamadıkları üç beş iş kalmış ve bu işleride izin, onay falan almadan yaparlarsa başları belaya girecek; iki ara bir derede bu onayı da almışlar. Helal olsun valla...

Görüşler

0
conan
Security Systems Standards and Certification Act: Bu act ile Amerikan hukumeti dijital medya uzerinde inanilmaz bir guc elde ediyor! Yanilmiyorsam henuz senatodan gecmedi bu act. Zaten de gecmemesi icin cok buyuk bir kamuoyu olusturulmus durumda. Anlasmanin Walt Disney`in onculugunde hazirlandigi soyleniyor ;)

Bir iki onemli madde ornegi vereyim: Sec. 101: Prohibition of Certain Devices
a) In General -- It is unlawful to manufacture, import, offer to the public, provide or otherwise traffic in any interactive digital device that does not include and utilize certified security technologies that adhere to the security system standards adopted under section 104.

Yani bazi sertifikalar alinmasi gerekiyor guvenlik teknolojileri kullanabilmek icin. Sertifikalari kim veriyor? hemen 104`e bakiyoruz. Secretary of Commerce yani Ticaret bakanligi! :)

Cezalar mi? ilk sefer islediginiz suc icin maksimum 500,000$ ceza ve 5 yil hapisten bahsediliyor.

Bunun gibi bir cok ilginc madde var. Daha detayli incelemek isteyenler icin link burada, Draft`inin PDF`i de burada

Bir brother is listening, watching, ceza kesiyoring! ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi e-dergini kendin yap: FUMK.NET

anonim

FUMK.NET ile isteyen herkese kendi e-dergisini online bir arayüz yardımıyla oluşturabilecekleri bir site. Aynı zamanda sosyal bir ağ olan fumk.net' de kullanıcılar kendi e-dergilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve sosyal ağlarını genişletebiliyorlar. e-dergi yanında portfolyo, fotoğraf albümü, e-yıllık, e-kitap da oluşturulabiliyor.

Türk Uzmandan ``Casus´´ Matematiksel Model

anonim

ABD´de yaşayan Türk profesör Bülent Yener, IRC sohbet odalarında geçen konuşmaları tespit edecek matematiksel bir modelleme üzerinde çalışıyor. ABD hükümeti Yener´in çalışmasını terörizmle mücadelede kullanacak.

Sohbet odaları internetin en çok ziyaret edilen alanlarından. Kullanıcıların diledikleri konuları konuştukları sohbet odaları, aynı zamanda kötü niyetli ``hacker´´ların şifre ve kredi kartı numaraları çaldıkları bir alan. Ancak, bu kez hedefte terörist örgütlerin şifreli haberleşmesi var. Ayrıntılı bilgi için ntvmsnbc.com.

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

Resmin Tamamını Görün - ya da yöneticiler, B.B. King ve Metallica üstüne...

FZ

PHP yavaş yavaş dünyayı ele geçirmeye devam edip web programlama camiasında Java'yı iyice ezerken... Yok hayır konu bu değil, yani evet öyle bir yazı var ama yazıdaki bir şey dikkatimi çekti: The Big Picture.

Devam edince karşıma şöyle bir şey çıktı ama asıl vurucu olan kısmı en sonunda görebildim! Asıl vurucu olan ne miydi? Tabii ki işin eğlenceli kısmıydı yani...

Güzel Siteler - 5: Info-4-all

parsifal

Oldukça basit bir site Info-4-all
Bir Dünya haritası ve bu harita üzerinde kıtaların isimleri var. Kıta isimleri üzerine gidince ülke listesi çıkıyor. Bu listeden seçtiğiniz ülkenin gazetelerine verilmiş linklere ulaşabiliyorsunuz.
Bilgiyi dağıtın...