BIG BROTHER IS WATCHING US !

0
ganzo66
"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"
Yukarıdaki parça NTVMSNBC sayfasından alınmıştır. Gördüğünüz gibi birileri yine savaşı bahane edip ortalıkta istediklerini yapacaklar; hemde kendi yetiştirdileri bir adama karşı, kendi başlarına açtıkları savaşı bahane ederek. Pes doğrusu, buradan da anlaşılıyorki insanları "daha fazla" kontrol altında tutmak için yapılmayacak şey kalmamış. Ben artık iyiden iyiye bu savaş üzerine konuşulan komplo teorilerine inanmaya başladım. Hoş diyeceksinizki, bu adamlar zaten milleti izliyorlardı. Doğru, anladığım kadarıyla yapamadıkları üç beş iş kalmış ve bu işleride izin, onay falan almadan yaparlarsa başları belaya girecek; iki ara bir derede bu onayı da almışlar. Helal olsun valla...

Görüşler

0
conan
Security Systems Standards and Certification Act: Bu act ile Amerikan hukumeti dijital medya uzerinde inanilmaz bir guc elde ediyor! Yanilmiyorsam henuz senatodan gecmedi bu act. Zaten de gecmemesi icin cok buyuk bir kamuoyu olusturulmus durumda. Anlasmanin Walt Disney`in onculugunde hazirlandigi soyleniyor ;)

Bir iki onemli madde ornegi vereyim: Sec. 101: Prohibition of Certain Devices
a) In General -- It is unlawful to manufacture, import, offer to the public, provide or otherwise traffic in any interactive digital device that does not include and utilize certified security technologies that adhere to the security system standards adopted under section 104.

Yani bazi sertifikalar alinmasi gerekiyor guvenlik teknolojileri kullanabilmek icin. Sertifikalari kim veriyor? hemen 104`e bakiyoruz. Secretary of Commerce yani Ticaret bakanligi! :)

Cezalar mi? ilk sefer islediginiz suc icin maksimum 500,000$ ceza ve 5 yil hapisten bahsediliyor.

Bunun gibi bir cok ilginc madde var. Daha detayli incelemek isteyenler icin link burada, Draft`inin PDF`i de burada

Bir brother is listening, watching, ceza kesiyoring! ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet`in sopası yok ki..

larweda

www.google.com son günlerde internette en çok kullandığımız arama motoru.. Ama bilerek ya da bilmeyerek şahane bir rastlantıya neden oldular. Google'a gidip "dumb motherfucker" arattırırsanız, en yüksek puanlı sonuç Amerika`nın taze başkanı George.W. Bush hakkında bir site oluyor. Yani basit bir yorumla internet`in en ünlü "dumb motherfucker"ı George.W. Bush oluyor. İlahi adalet mi dersiniz, sanal adalet mi dersiniz, bilmem... :-))

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Skype 2.0 Beta Yayınlandı

wizzyfx

Skype 2.0 sürümü ile internet üzerinden ücretsiz video görüşme imkanı da sağlıyor. Şu anda windows için beta versiyonu hazır olan programın final sürümü için ise henüz bir tarih belli değil.

Buradan indirilebilir.

Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

FZ

Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.