Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

0
sundance
Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Görüşler

0
Tarık
Acid2 nin yalnızca Safari de doğru olarak render edilmesi ne anlatır acaba?
bu arada diğer elemanların homer ve bush karakterleri takdire şayan :D
0
ecder
Eminim Acid2 yazım hatası... Acid3 olacak o... Zira Acid2'yi ilk geçen tarayıcılar Konqueror, Opera ve Safari olmuştu. Firefox daha 3. versiyonu ile destekliyor. Diğer "yarışmacı"nın adını anmıyorum bile :-p
0
fcn
403 Forbidden hatası veriyor.
0
Betelgeuse
/. etkisi gibi bu da bir tür FM etkisi mi oluyor acaba?
Sabah çalışıyordu link, şimdi bozulmuş.
0
towsonu2003
Baslik nedense beni cok sasirtti... oysa sonucta geek kulturunun gidisati da, bizim ulkenin ne kadar dibe vurdugunu gosteriyor.

"bana mutlulugun resmini cizebilir misin Abidin"i "bana Homer'in resmini yapabilir misin"e ceviren kafanizi yesinler sizin
0
sundance
Geri kafalılığın da, sapla samanı karıştırmanın da gereği yok.

Çok bilinen topluma malolmuş ünlü sözlere gönderme yapan ifadeler, basında çok kullanılan bir yöntemdir.

Burada da bu gönderme yapılırken ne Nazım Hikmet'e ne de Abidin Dino'ya bir terbiyesizlik yapılmamıştır.

Edebiyatımıza karşı gösterdiğiniz bu gereksiz ve aşırı hassasiyeti, Türkçe yazarken, Türkçe harfler kullanarak destekleseniz bence çok iyi olur.

Bir de biz kafalarımızı düşünmek için kullanıyoruz, size de öyle yapmanızı tavsiye ederim, illa yiyecekseniz kelle-paça çok daha güzel bir alternatif olabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?