80 yıllık yasa Internet'e yasak getirdi

0
urxalit
Vatan gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan, geçtiğimiz haftasonu kahvaltı yapmak ve biraz da dolaşmak üzere Beyoğlu'na geldi. Yanında dizüstü bilgisayarı vardı ve İstiklal Caddesi'ndeki kablosuz internet lüksünden yararlanacağı için mutluydu. Ancak hiç te öyle olmadı...
İnternete bağlanamadı. Oysa dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, 'Tarih internete bağlanıyor' diye lanse etmişti projeyi. İGDAŞ'ın bu projesine Koç-Net sponsor olmuştu. Ercan İnan devamını şöyle aktarıyor: " İGDAŞ'a da konunun ayrıntılarını sordum. 'O iş mahkemelik oldu' yanıtı verildi. Olay ilginçleşiyordu.Telekomünikasyon Kurumu 4 Şubat 1924 tarihli Telgraf ve Telefon Kanunu'na dayanarak bu güzel projeyi durdurmuştu. Bu konuda Telekomünikasyon Kurumu'na birileri "Ticari kaygılarla" başvurup halka hizmet vermeyi amaçlayan projeyi şikayet etmiş.Telekomünikasyon Kurumu şikayeti haklı bulmuş ve bundan tam 80 yıl önce yazılan Cumhuriyet ile yaşıt bir kanuna istinaden kablosuz internet hizmetini durdurmuş. Durdurmakla da yetinmemiş, hizmeti sunanları cezalandırmış. Konu halen mahkemede. Koç-Net'e Kanun'a muhalefetten 740 milyar lira para cezası gelmiş. Servis ekipmanlarını sağlayan Cisco ve projenin sahibi İGDAŞ da durumdan mağdur. Hizmeti sunmak için alınan vericiler server'lar mahkeme kararı ile toplatılmış. Bir yeddiemine teslim edilmiş ve mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor."
Kaynak: NetHaber

Görüşler

0
redline99
hahahaha!!! Denecek baska bisi yok bence.
0
everestk
yasalara aykırı iş yapanlar cezalandırılır
kocaman şirketler bu yasadan haberleri yokmuymuş
tabi yasanın olması bunun doğru olduğu anlamına gelmez ama yasayı çiğnemek yanlış
0
abakana
Aha bu da ISS ve yni telekom firmalarının birbirlerini batırma çabası..
0
bm
Bunun detaylarini bilmiyorum ama oyuncular Cisco, Koc-net, Gurtuna ve galiba Superonline oldugu icin pek de uzulmedim. Yesinler birbirlerini. Bu tip islerin olabilmasini istiyorsak, bu tip kaynagin kit olmadigi durumlarda bile dayatilan lisans/izin vs. corbasini kaldirip serbestlige gitmek lazim. Devlet tarafi yetkiyi ve gucu birakmak istemiyor, ozel sektorun buyukleri de sektore girise engel olacak kanuni duzenlemeler olmasi icin ellerinden geleni yapiyorlar. Milletin sesi de sadece bedava seyler ortadan kalkinca cikiyor. Benim gordugum budur.
0
Hurma
Bu bildiğim kadarıyla eski bir haber. Vatan gazetesi muhabirinin yeni mi haberi olmuş pek çözemedim. Ayrıca TTNET Wi-Fi ağını kendi kurmaya başladı. İstiklal caddesine henüz kurmadılar(büyük ihtimal söktürdükleri için henüz kurmuyorlar ama yazık oluyor) ama havaalanlarında ve bazı tesislerde bu uygulama ücretsiz olarak devam ediyor. Haberi okumadım ama bayat haberleri yeniymiş gibi vermek gazetecilik etiğine pek uygun değil diye düşünüyorum. Onun yerine ttnet'in kurmaya çalıştığı wi-fi ağıyla ilgili bilgiler de verilerek wi-fi nedir ne değildir halka daha bir güzel bilgi verilebilirdi...
0
aragorntheelessar
burası Türkiye herzaman iyti iş yapanlar cezalandırılır işte buna bir örnek.
0
T-u-N-i-X
Açıkcası ben de Taksim'de hala bu hizmetin olduğunu ama çok az çektiğini sanıyordum yine de böyle bir hizmet olduğunu bilmek beni rahatlatıyordu. Laptop'umu alıp bir gün oraya gitmeyi düşünüyordum ama bu haberi duyunca üzüldüm ister istemez... Tophane'de bir nargile dükkanında kablosuz internet hizmeti var, adamlar kendilerini aşmışlar; ülkenin devlet kanadı hala kendini aşmakta zorlanıyor..! :(

Bu arada TT çeşitli yerlerde kablosuz interneti hakkaten TEST aşamasında sürdürüyor. Bir örneği de bizim okul.. Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nün hazırlık (2. sınıf olmama rağmen şu anda binaların tamamlanmaması nedeniyle okuduğumuz bina) binasında TT'nin sağladığı hizmetten bir ara yararlanabiliniyordu. Ancak geçtiğimiz ay burda baya bir yağmur yağınca ne hikmetse aniden ve tam da benim denemeye karar verdiğim bir dönemde o hizmet çalışmaz oldu. Kablosuz vericisi hala orda duruyor ama birşey vermediği için okulun kablosuz internetinden giriyorum ben de ki o da insanı canından bezdiriyor..!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Acaba Pirate Bay hangi ülkeyi SATIN ALACAK?

sundance

Alexa'nın listesinde 362. olan dünyanın en büyük Torrent sitesi Pirate Bay polis müdahalelesinden kurtulmak için bir ÜLKE satın almaya karar verdi!

2004 yılında İsveç'de kurulan Pirate Bay, kısa zamanda yoğun bir ilgi toplaması, torrent meraklılarının gözdesi olmasının yanısıra, Fransa, Belçika, İtalya, Avusturya ve Amerika'da kurulan telif hakları karşıtı Korsan Partileri'nin de ilkinin kurulmasına zemin hazırlamıştı.

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)

filemirrors

binner3

Aradığınız bir dosyayı bulamıyormusunuz ??
İnternet üzerinde onca saat harcamanıza gerek yok dosya ismini yazıp aratın o size indirecek biryerler buluyor.http://www.filemirrors.com/search.src

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.