80 yıllık yasa Internet'e yasak getirdi

0
urxalit
Vatan gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan, geçtiğimiz haftasonu kahvaltı yapmak ve biraz da dolaşmak üzere Beyoğlu'na geldi. Yanında dizüstü bilgisayarı vardı ve İstiklal Caddesi'ndeki kablosuz internet lüksünden yararlanacağı için mutluydu. Ancak hiç te öyle olmadı...
İnternete bağlanamadı. Oysa dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, 'Tarih internete bağlanıyor' diye lanse etmişti projeyi. İGDAŞ'ın bu projesine Koç-Net sponsor olmuştu. Ercan İnan devamını şöyle aktarıyor: " İGDAŞ'a da konunun ayrıntılarını sordum. 'O iş mahkemelik oldu' yanıtı verildi. Olay ilginçleşiyordu.Telekomünikasyon Kurumu 4 Şubat 1924 tarihli Telgraf ve Telefon Kanunu'na dayanarak bu güzel projeyi durdurmuştu. Bu konuda Telekomünikasyon Kurumu'na birileri "Ticari kaygılarla" başvurup halka hizmet vermeyi amaçlayan projeyi şikayet etmiş.Telekomünikasyon Kurumu şikayeti haklı bulmuş ve bundan tam 80 yıl önce yazılan Cumhuriyet ile yaşıt bir kanuna istinaden kablosuz internet hizmetini durdurmuş. Durdurmakla da yetinmemiş, hizmeti sunanları cezalandırmış. Konu halen mahkemede. Koç-Net'e Kanun'a muhalefetten 740 milyar lira para cezası gelmiş. Servis ekipmanlarını sağlayan Cisco ve projenin sahibi İGDAŞ da durumdan mağdur. Hizmeti sunmak için alınan vericiler server'lar mahkeme kararı ile toplatılmış. Bir yeddiemine teslim edilmiş ve mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor."
Kaynak: NetHaber

Görüşler

0
redline99
hahahaha!!! Denecek baska bisi yok bence.
0
everestk
yasalara aykırı iş yapanlar cezalandırılır
kocaman şirketler bu yasadan haberleri yokmuymuş
tabi yasanın olması bunun doğru olduğu anlamına gelmez ama yasayı çiğnemek yanlış
0
abakana
Aha bu da ISS ve yni telekom firmalarının birbirlerini batırma çabası..
0
bm
Bunun detaylarini bilmiyorum ama oyuncular Cisco, Koc-net, Gurtuna ve galiba Superonline oldugu icin pek de uzulmedim. Yesinler birbirlerini. Bu tip islerin olabilmasini istiyorsak, bu tip kaynagin kit olmadigi durumlarda bile dayatilan lisans/izin vs. corbasini kaldirip serbestlige gitmek lazim. Devlet tarafi yetkiyi ve gucu birakmak istemiyor, ozel sektorun buyukleri de sektore girise engel olacak kanuni duzenlemeler olmasi icin ellerinden geleni yapiyorlar. Milletin sesi de sadece bedava seyler ortadan kalkinca cikiyor. Benim gordugum budur.
0
Hurma
Bu bildiğim kadarıyla eski bir haber. Vatan gazetesi muhabirinin yeni mi haberi olmuş pek çözemedim. Ayrıca TTNET Wi-Fi ağını kendi kurmaya başladı. İstiklal caddesine henüz kurmadılar(büyük ihtimal söktürdükleri için henüz kurmuyorlar ama yazık oluyor) ama havaalanlarında ve bazı tesislerde bu uygulama ücretsiz olarak devam ediyor. Haberi okumadım ama bayat haberleri yeniymiş gibi vermek gazetecilik etiğine pek uygun değil diye düşünüyorum. Onun yerine ttnet'in kurmaya çalıştığı wi-fi ağıyla ilgili bilgiler de verilerek wi-fi nedir ne değildir halka daha bir güzel bilgi verilebilirdi...
0
aragorntheelessar
burası Türkiye herzaman iyti iş yapanlar cezalandırılır işte buna bir örnek.
0
T-u-N-i-X
Açıkcası ben de Taksim'de hala bu hizmetin olduğunu ama çok az çektiğini sanıyordum yine de böyle bir hizmet olduğunu bilmek beni rahatlatıyordu. Laptop'umu alıp bir gün oraya gitmeyi düşünüyordum ama bu haberi duyunca üzüldüm ister istemez... Tophane'de bir nargile dükkanında kablosuz internet hizmeti var, adamlar kendilerini aşmışlar; ülkenin devlet kanadı hala kendini aşmakta zorlanıyor..! :(

Bu arada TT çeşitli yerlerde kablosuz interneti hakkaten TEST aşamasında sürdürüyor. Bir örneği de bizim okul.. Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nün hazırlık (2. sınıf olmama rağmen şu anda binaların tamamlanmaması nedeniyle okuduğumuz bina) binasında TT'nin sağladığı hizmetten bir ara yararlanabiliniyordu. Ancak geçtiğimiz ay burda baya bir yağmur yağınca ne hikmetse aniden ve tam da benim denemeye karar verdiğim bir dönemde o hizmet çalışmaz oldu. Kablosuz vericisi hala orda duruyor ama birşey vermediği için okulun kablosuz internetinden giriyorum ben de ki o da insanı canından bezdiriyor..!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Audiogalaxy sizlere ömür...

interhaber

Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

HUOOPP Kardeşim noluyo? Giremezsin buraya, IP´in delikanlı değil!!!

sidar

Eğer ISP´lerin azılı düşmanı TTNet´in dial-up, ADSL ya da Kablolu İnternet hizmetini kullananlardan biri iseniz, bulunmaz hint kumaşı ISS´lerimizden Superonline, Turk.Net ya da e-kolay´ın o muhteşem içerik harikaları `portal´larına girmeniz yasak. Çünkü bizim bu `akıllı´ ISS´lerimiz, icq´da forward edilen TTnet karşıtı mesajların bir işe yaramadığını görünce, intikamlarını TTNet kullanıcılarından alma yolunu buldular. Artık TTNet kullanıcıları www.superonline.com, www.turk.net ya da www.e-kolay.net adreslerine giremeyecekler, çünkü onlar "TTNEt"li! Ama yine de haklarını yemeyelim, ayda 5-10 kağıt önlerine atarsanız, o güzelim portalların o güzelim içeriklerini okuma şansına erişiyorsunuz.