WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

0
sefalet
Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Görüşler

0
jai
Whiteboardu bu yazıdan yönlenip gördüm. Güzel bir hizmet gibi geldi başta. Ama sonra bi eksiklik biraz canımı sıktı. Yaratılan belge şifre korumalı. belge üzerinde çalışma yürütecekleri e-posta ile davet etmeniz gerekiyor. ben bu noktada çalışmaya gelenlerin farklı şifreler ya da kullanıcı isimlerinin olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. daveti gonderdiginizde e-posta ile belgeye atadıgınız ortak şifre gonderiliyor. Hal boyleyken değişiklikleri hangi kullanıcının yaptıgını kontrol etmeniz imkansızlaşıyor. Kullanıcılardan biri belgeyi silmeye kalkarsa ne olur bilmiyorum, sanırım önceki sürümle kurtarılabilir. mail attım, kullanıcılarla ilgili extra bir yenilik düşünülüyor mu diye. sağolsunlar cevap verdiler, düşünmüyorlarmış. haliyle en azından kendi açımdan kullnım dışı kalmış oluyor whiteboard. begendigim NOKTA ozelligini de belirtmeden edemeyecegim. belge uzerinde yapilan degisikliklerin buyuklugunu belirten bir nokta koyuluyor degisiklik bilgisinin soluna. bu vesileyle birşey sormak istiyorum, özellikle döküman çevirisi konusunda whiteboarddan daha fazla özelliğe sahip bir uygulama bulmak mumkun mu? elbette ki ucretsiz olanlardan.
0
jai
cevabin format ozurlulugunden oturu uzgunum. tagleri yeni farkettim.

saygilar
0
sefalet
Her kullanıcı, değişiklik yaptığında değişiklik yaptığı sürüm kullanıcının adı ile kaydediliyor.Yazı penceresinin altında değişikliği yapanın adını yazmısı için kutucuk bulunuyor.Yalnız tek sorun (ki pek sorun oacağını sanmıyorum) değişikliği yapınca değişikliği yapan başka birinin ismini yazabiliyor.

Biri gelse hepsini silse her yapılan değişiklik kaydedildiği için "show older versions" a tıkladığınızda silinmemiş tüm hallerini görebiliyorsunuz.

Bunun dışında e-posta yolu ile katılan bir diğer kullanıcı, hesabı açan ile aynı yönetici haklarına sahip.Yani isterse tümden belgeyi ve hesabı kaldırabilir.Ama o zaman hesabı açan kullanıcıya e-posta gönderilerek 7 gün içinde tüm belgeyi tekrar açma imkanı tanınıyor.

Bunların ışığında makul bir güvenlik söz konusu diyebiliriz.Farklı şifrelerin olmasının pek bir yararı olacağını zannetmiyorum.
0
sefalet
Her kullanıcı, değişiklik yaptığında değişiklik yaptığı sürüm kullanıcının adı ile kaydediliyor.Yazı penceresinin altında değişikliği yapanın adını yazmısı için kutucuk bulunuyor.Yalnız tek sorun (ki pek sorun olacağını sanmıyorum) değişikliği yapınca değişikliği yapan başka birinin ismini yazabiliyor.

Biri gelse hepsini silse her yapılan değişiklik kaydedildiği için "show older versions" a tıkladığınızda silinmeden önceki tüm hallerini görebiliyorsunuz.

Bunun dışında e-posta yolu ile katılan bir diğer kullanıcı, hesabı açan ile aynı yönetici haklarına sahip.Yani isterse tümden belgeyi ve hesabı kaldırabilir.Ama o zaman hesabı açan kullanıcıya e-posta gönderilerek 7 gün içinde tüm belgeyi tekrar açma imkanı tanınıyor.

Bunların ışığında makul bir güvenlik söz konusu diyebiliriz.Farklı şifrelerin olmasının pek bir yararı olacağını zannetmiyorum.
0
jai
"Minor edit, don't save a new version" Son versiyonun üzerine yazıyor. Bu kaldırılsa sanırım problem de kalmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Vikipedi: Özgür Ansiklopedi

FZ

Ansiklopedi yazarı olmaya ne dersiniz? Uzmanlık alanınıza giren bilgileri madde madde yazarak ileride araştırma yapacak olan insanlara yardımcı olmak ister misiniz? Daha önce yazdığınız makalelerden faydalanarak ortak bilgi hazinesini genişletmek ister misiniz? Başkalarının yazdığı ansiklopedi maddelerine katkıda bulunmak için vaktiniz ve enerjiniz var mı? Ciddi ve detaylı bilgi aktarımı konusunda kendinize güveniyor musunuz?

O halde Vikipedi, Özgür Ansiklopedi yazarlarından biri olup katkıda bulunmaya başlayabilirsiniz. İngilizce halinde 280.000 civarında madde barındıran bu Internet tabanlı özgür ansiklopedinin Türkçesinde henüz sadece 330 civarı ansiklopedi maddesi var. En son eklenen maddeleri ve değişiklikleri burada görebilirsiniz.

Google da dahil pek çok sitenin kullandığı Vikipedi internet ansiklopedisine katkıda bulunarak Türkçe bilgi kaynaklarının gelişmesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Sistemin Wiki tabanlı olması işleri kolaylaştırıyor ancak böyle bir sistemle ilk kez karşılaşıyor olsanız dahi mevcut yardım ve yönlendirme sayfaları gayet açıklayıcı, deneme yanılmalarınızı gerçekleştireceğiniz bir "sandbox" bile var.

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)