Virüste 2001´in Top 10´u...

0
esse
www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.
Sophos'un en çok şikayet alan virüs sıralaması şöyle;

1. W32/Nimda, %27.2
2. W32/Sircam-A, %20.3
3. W32/Magistr, %12.0
4. W32/Hybris, %6.2
5. W32/Apology, %3.8
6. VBS/VBSWG-X, %3.6
7. VBS/Kakworm, %3.1
8. VBS/SST-A, %2.0
9. W32/Badtrans %1.8 BadTrans
10.W32/Navidad %1.8 Navidad

Yıl içinde birçok büyük antivirüs yazılım firması tarafından ''çok tehlikeli'' olarak nitelenen Kırmızı Kod (Code Red) adlı virüs ise ilk 10 şikayet arasına girememiş bile.

Ya siz hangisine ebelendiniz :)

İlgili Yazılar

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Teknoloji videoları

anonim

Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

Herkese iyi seyirler.

freehost: özgür hosting

anonim

freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.