Phrack Efsanesi sona eriyor

0
o_ozardic
1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Görüşler

0
o_ozardic
Ne diyeyim, haberi yazarken biraz içim burkuldu. Böylesi sağlam bir kaynağın artık daha fazla çıkmayacak olması düşünmeye ve üzülmeye sevkediyor :/
0
dionysos
Bu kadar geniş bir topluluğa hitap eden bir yayın kimin isteğiyle sona eriyor sizce? Gerçekten dolu dolu yayınlanıyordu ve sona ermesine üzüldüm.
0
e2e
60. sayılarında yayınladıkları, Low Cost and Portable GPS Jammer [www.phrack.org] adlı yazı başlarını ağrıtmış olabilir mi? Bu aygıt GSM sinyallerini yakalamak için kullanılıyor.

Olayla ilgili epey bir yaygara çıkmıştı [computerworld.com]. GPS kullanan devlet ve sivil kurumlar sert açıklamalarda bulunmuşlardı. Her ne kadar Phrack'te bu yazının, ordu vb. kurumlar tarafından kullanılan GSM frekansını (1227.6 MHz) yakalayamayacağı yazılıyor, bu nedenle risk oluşturmadığı belirtiliyor olsa da, buna katılmayanlar da var.
0
Geryon
benim bildiğin yakalamak için değil, bozmak için kullanılıyor
0
sundance
Zamanında (90'ların başında) Amiga'da Phrack'in (yanlış hatırlamıyorsam) 43. sayısını ele geçirmiştim, swapper bir arkadaş sayesinde.

Neler neler vardı o sayıda. Blackjack'te servet kazanmaktan, VMS sistemlere girmeye kadar, dolu dolu 1Mb text.

Hele o mektuplara cevaplar, okurken gülmekten gözlerimden yaş gelirdi. Hatta birara FM'e haber bile yapmıştım bunu [www.fazlamesai.net].

Yolun açık olsun phrack.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

TTNET ADSL fiyatlarını yeniden düzenledi.

larweda

Şu anda güzide memleketimizin tek ADSL üzerinden servis sağlayıcısı olan TTNET, yaklaşık 2-3 yıldır değiştirmediği ADSL tarifelerini yeniden düzenledi.
Yeni düzenlemeye göre, daha önce aylık 49 milyon TL. olan 128/32 Kbps bağlantı ücreti aylık 60 milyon TL.'ye çıkarıldı. Bu durumda ADSL - Kablonet arasındaki ücret farkı çok azalmış oldu.
Öte yandan, 256 ve daha üzeri downlink veren tarifeler de ulaşılabilir düzeylere çekilerek daha mantıklı rakamlara indirildi. Bu fiyat politikası, yakında ADSL pazarına girecek özel ISP'lerin belini kırmak olarak da nitelendirilebilir.

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Dosyalar, kaynak kodları yetmez... İşlem gücümüzüde paylaşalım

tongucyumruk

Bu fikir daha önce başkasının aklına geldi mi veya uygulanıyormu bilmiyorum ama dün aklımda belirdi ve bana oldukça çekici geldi doğrusu. Tabii az sonra anlatacaklarımı yapmaya benim teknik bilgim yetmeyeceğinden FM ile de paylaşmak istedim.

İnternetin ortaya çıkışından beri insanlar sürekli birşeyleri paylaşma eğilimi içindeydiler. Önceleri bu sadece düz metinden oluşan bilgiydi (kaynak kodu, şarkı sözü, bilimsel araştırma sonuçları vs). Daha sonra sıkıştırma algoritmaları gelişip bant genişlikleri arttıkça insanlar önce resimleri daha sonraları ise önce müziği ve videolarını paylaşmaya başladılar. Ve bence şimdi bunu sadece veri paylaşımının ötesine geçirmenin vakti geldi...