Phrack Efsanesi sona eriyor

0
o_ozardic
1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Görüşler

0
o_ozardic
Ne diyeyim, haberi yazarken biraz içim burkuldu. Böylesi sağlam bir kaynağın artık daha fazla çıkmayacak olması düşünmeye ve üzülmeye sevkediyor :/
0
dionysos
Bu kadar geniş bir topluluğa hitap eden bir yayın kimin isteğiyle sona eriyor sizce? Gerçekten dolu dolu yayınlanıyordu ve sona ermesine üzüldüm.
0
e2e
60. sayılarında yayınladıkları, Low Cost and Portable GPS Jammer [www.phrack.org] adlı yazı başlarını ağrıtmış olabilir mi? Bu aygıt GSM sinyallerini yakalamak için kullanılıyor.

Olayla ilgili epey bir yaygara çıkmıştı [computerworld.com]. GPS kullanan devlet ve sivil kurumlar sert açıklamalarda bulunmuşlardı. Her ne kadar Phrack'te bu yazının, ordu vb. kurumlar tarafından kullanılan GSM frekansını (1227.6 MHz) yakalayamayacağı yazılıyor, bu nedenle risk oluşturmadığı belirtiliyor olsa da, buna katılmayanlar da var.
0
Geryon
benim bildiğin yakalamak için değil, bozmak için kullanılıyor
0
sundance
Zamanında (90'ların başında) Amiga'da Phrack'in (yanlış hatırlamıyorsam) 43. sayısını ele geçirmiştim, swapper bir arkadaş sayesinde.

Neler neler vardı o sayıda. Blackjack'te servet kazanmaktan, VMS sistemlere girmeye kadar, dolu dolu 1Mb text.

Hele o mektuplara cevaplar, okurken gülmekten gözlerimden yaş gelirdi. Hatta birara FM'e haber bile yapmıştım bunu [www.fazlamesai.net].

Yolun açık olsun phrack.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Digg'sizin hakkından 180° gelir!

sundance

"Web 2.0 herşeyi değiştiriyor" derken, 2005 yılının en önde gelen 2005'in önde gelen Web 2.0 uygulamalarından Digg'e sonunda sağlam bir rakip çıktı!

Slashdot'ı, hızı ve dinamizmi ile geri plana iten Digg'e rakip olan 180° News RSS feedlerden otomatik olarak topladığı haberlerin Digg'deki gibi önemli-önemli değil diye sınıflandırılmasını sağlıyor.

Ne diyelim, We are of BORG. All your bases belong to us!

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)

NetSec Güvenlik Bülteni XI- 11.11.2009

anonim

NetSec Ağ güvenliği liste üyeleri tarafından hazırlanan ve haftalık yayınlanan güvenlik bülteninin 11. sayısı çıktı.

Ayrıca her hafta Türkiye'deki güvenlik uzmanlarıyla yaptığımız röportajların bu haftaki sürpriz konuğu FM kurucularından Kıvılcım HİNDİSTAN. Kendisi ve bilgi güvenliğine bakış açısıyla ilgili önemli ipuçlarını içeren röportajı bülten içerisinden okuyabilirsiniz.

Bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.