Phrack Efsanesi sona eriyor

0
o_ozardic
1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Görüşler

0
o_ozardic
Ne diyeyim, haberi yazarken biraz içim burkuldu. Böylesi sağlam bir kaynağın artık daha fazla çıkmayacak olması düşünmeye ve üzülmeye sevkediyor :/
0
dionysos
Bu kadar geniş bir topluluğa hitap eden bir yayın kimin isteğiyle sona eriyor sizce? Gerçekten dolu dolu yayınlanıyordu ve sona ermesine üzüldüm.
0
e2e
60. sayılarında yayınladıkları, Low Cost and Portable GPS Jammer [www.phrack.org] adlı yazı başlarını ağrıtmış olabilir mi? Bu aygıt GSM sinyallerini yakalamak için kullanılıyor.

Olayla ilgili epey bir yaygara çıkmıştı [computerworld.com]. GPS kullanan devlet ve sivil kurumlar sert açıklamalarda bulunmuşlardı. Her ne kadar Phrack'te bu yazının, ordu vb. kurumlar tarafından kullanılan GSM frekansını (1227.6 MHz) yakalayamayacağı yazılıyor, bu nedenle risk oluşturmadığı belirtiliyor olsa da, buna katılmayanlar da var.
0
Geryon
benim bildiğin yakalamak için değil, bozmak için kullanılıyor
0
sundance
Zamanında (90'ların başında) Amiga'da Phrack'in (yanlış hatırlamıyorsam) 43. sayısını ele geçirmiştim, swapper bir arkadaş sayesinde.

Neler neler vardı o sayıda. Blackjack'te servet kazanmaktan, VMS sistemlere girmeye kadar, dolu dolu 1Mb text.

Hele o mektuplara cevaplar, okurken gülmekten gözlerimden yaş gelirdi. Hatta birara FM'e haber bile yapmıştım bunu [www.fazlamesai.net].

Yolun açık olsun phrack.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Açık Ağlar, Kapalı Rejimler

murat09

E - postanızı açtığınızda, haftanın her günü, size birşeyler satmaya çalışan onlarca mesaj buluyorsunuz. Genellikle bu bir ürün oluyor, fakat bazen internet üzerinde ürünler yerine fikirler de sahibini arıyor. Ekranınızda savaş karşıtı bir söylem, yeni hayat tarzı dersleri veren bir gurudan rahatlatıcı sözler, ya da açık açık siyasi propoganda görebiliyorsunuz.

İstenmeyen E-Mail´larınıza Dava Açın

anonim

Haber kaynağı internethaber.com, makale ise şu şekilde: "New York Başsavcısı Eliot Spitzer, bilgisayar kullanıcılarına istemedikleri halde 500 milyon e-mail göndererek reklam yapmakla suçladığı bir şirket aleyhine dava açtı. "MonsterHut.com" adlı site Mart 2001'den itibaren kullanıcılara istemedikleri reklam e-mail'leri göndermekle suçlanıyor. "

Kısacası bundan sonra spam mail atanlar çok dikkatli olmalı, her an kapılarına bir polis dayanabilir. Aslında işin en komik tarafı ne biliyor musunuz, tam anlamıyla spam'in bir sınırı yok, belkide fazlamesai.net beni şu an onlara spam bir mail gonderdim diye şikayette bulunacak ;)

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."