America Online'dan dev kişisel gizlilik ihlali

0
tongucyumruk
Bundan birkaç ay önce Google'ın kullanıcılarının yaptıkları aramalara ilişkin bilgileri devlete açmayı reddetmeleri oldukça gürültü koparmıştı. AOL kişisel gizliliğin abartılan bir konu olduğuna karar vererek son üç ayda yapılan aramalara ilişkin verileri yayınladı. Veriler her ne kadar "kişisel gizliliğin korunması" amacıyla kullanıcı adları yerine rastgele sayılar koyularak açıklandıysa da aynı kullanıcının yaptığı aramaların aynı numaraya sahip olması arada bağlantı kurulmasını kolaylaştırıyor. Gelen tepkiler üzerine AOL şimdilik verileri internetten kaldırdı.

Görüşler

0
yilmaz
şurda bir kullanıcının aramaları var.
http://plentyoffish.wordpress.com/2006/08/07/aol-search-data-shows-users-planning-to-commit-murder/
0
yokat
AOL verileri sitesinden kaldırdı ama İnternetten kaldırması biraz zor. Dosya epey büyük bir boyutta olduğu için indirip göz atamadım fakat kaç kişi "how to cancel AOL" diye arama yapmış merak da etmiyor değilim. :)
0
yokat
Verilere, bu dosyayı bilgisayarına indirmeden ulaşmak isteyenler için bir site açılmış.
0
onurguzel
Sadece bir olduğuna emin misiniz?
Burda bir tane daha var
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

huseyin

Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin

Pandora: Size Uyum Sağlayan Radyo

wizzyfx

Pandora ilginç bir Internet radyosu. Yine aynı şirketin yürüttüğü Genome isimli proje ile paralel olarak çalışıyor.

Gevşek İçerik Problemi!

sundance

Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.

Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

vst

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.