Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

0
anonim
HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.
HKBN Net 100Mbit bağlantıyı ülke içi olarak veriyor, yurt dışı bağlantısı sadece 20Mbit. Simetrik yapıda evden eve 1Gbit lik bağlantı da çekebiliyormuş. Fiber kablo çekmenin masrafının bu kadar düştüğünü bilmiyordum.

Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?

Görüşler

0
Ragnor
2114 diyecektim ama bilgisayar teknolojisi çok hızlı gelişiyor. 2036 sanırım uygun olur.
0
bm
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?


Boyle teknolojilerin ciktigini duyanlarin derhal bunu Turkiye icin yapmayi dusunmeye basladiklari ve hesabi tutturup yapmaya kalkarlarsa devletin onlara engel olmadigi zaman. (Bir beyin jimnastigi yapin bence, paraniz oldugunu dusunun ve bunu Turkiye'ye getirmeye kalkasaniz Telekomundan TK'sina, TSE'sinden, gumrugune kadar size ne yapiyorlar bir liste edin. Su anda bu memelekette bu tip is yapmaya kalkana bu fenaliklari yapanlari beslemeyi bir kedara birakin onunlerine ceket ilikleyip 'arz ederim efenim' demek safhasindayiz daha -- hesap sorarken bile.)
0
hardheart
fikirlere aynen katiliyorum. Baska söze ne hacet:)
0
crematorium
Sürekli ayari kacmis bir sekilde kablosu kopan ADSL hizmeti ile cebellesigimiz bir ortamda bu hayal bile edilemez sanirim! :/
0
demolish
"Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

ülkeye yabancı sermaye niye gelmiyor yerine yerlisi niye kaçıyor diye sorulduğu zaman.

yoksa bu "yabancı sermaye niye gelmiyor" sorusunun altında "yerliyi yeterince söğüşledik aklıllandılar, birazda yabancıları yontalım" diye düşünen bir zihniyetmi var?

0
FZ
2010
0
Geryon
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

Yeniliğin çıktığı yıl + 100 denkleimi ile erişebiliriz (!)
tabii o zamana kadar dünya şavaşı falan çıkar...
+150 olabilir ?
0
sametc
Bazıları 2150 dediler acayip şekilde abarttılar.. yani kendilerine ve turkiyeye karşı acayip bir umutsuzluk.

bence 2008 de bu baglantıyı kullanabiliriz derim.

acaba turk telekom ozelleştirilince olabilirmi ? ama yabancılara gitmesinde koç+sabancı gircekmiş uygun gorurlerse acaba bunlar duzeltebilirmi ???
ve tabii bunların fiyat politikaları ne olur merak ediyorum.

0
bm
Bu ihtimalleri bilmiyorum. Koc olursa 512 kbit yapip adina Guvercin servisi deyip, digerlerini yasaklattirmak icin de lobi yapar gibime geliyor (gumruk birligi lobiciligini hatirlayin).

Baska ihtimal soyleyeyim: Telekom parcalanarak ozellesir ve lisans icazet ihsan vs. engeller olmadan telli ve telsiz (WiFi vs, + mesela FO kullanmayan lazerli cihazlarla) ISPlik serbestlesirse rakamlar tuttugu dakika bu tip servisler TR'de de olur. Bunlar hakikaten cok zor isler degil, olmuyorsa kendi kendimize engel olma aliskanligimizdan dolayi olmuyor.


0
sleytr
15 yıl sonrada Guvercin SLX çıkar artık.
0
irresistible
Devlet yoneticilerinin ve isadamlarimizin internet hizmetinden az harcamayla cok kar hevesinden vaz gectiklerinde..
0
resilence
değişik yorumlar var, çoğuna katılıyorum. Telekom özelleştirilmeden galiba bir hareket olmayacak, zihniyet değişmeyecek. önümüzdeki 3-5 yılda -bu kadar olmasa da- fiyatlarda düşüş hızlarda artış olacaktır. 100Mbit'i duyunca insanın HK'a gidesi geliyor o ayrı :)
0
elrond
Aslında bu tip bağlantılar çokta faydalı değil. Şöyle örnek vereyim Almanya da tatilde olduğum bir dönemde 4 Mbit olduğunu tahmin ettiğim bir bir bağlantıda DCC ile bir IRC kanalından aynı anda 3 adet film indirmeye başladım 4-5 saatte gelmişti yanlış hatırlamıyorsam ama gel gör ki makina I/O su kaldıramadı bu hızı, bende bu süre boyunca sadece downloadun bitmesini beklemek zorunda kaldım multitask hak getire :-)) (makinanın Notebook olması ve protokulun DCC olmasının bunda etkisi var tabi ama ben notebook kullanıcısı olduğum için bu hızlar için notebookların biraz daha gelişmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa TT hemen getirir :-P )
0
o_ozardic
o kadar ucuza 100Mbit bağlantı o kadar iyi bişey olsaydı, devletimiz çoktan getirirdi :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Sadece Türkiye’de Devlet Eliyle Internet Sansürü Var

FZ

Radikal gazetesi bugünkü sayısında, Türkiye'de başını alıp gitmiş fütursuz Internet sansürcülüğüne yukarıdaki manşet ile geniş yer ayırdı.

Gazete, "Avrupa'da 'devlet sansürü' yok" ve "Yasa sorunlu, hâkimler konuya hâkim değil" başlıklı yazıları ile Türkiye'de son yıllarda gittikçe yoğunlaşan Internet sansürünü ve bunun gerçekleştirilme yöntemlerini ağır bir dille eleştirdi.

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

SHiBuMi

İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com