Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

0
anonim
HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.
HKBN Net 100Mbit bağlantıyı ülke içi olarak veriyor, yurt dışı bağlantısı sadece 20Mbit. Simetrik yapıda evden eve 1Gbit lik bağlantı da çekebiliyormuş. Fiber kablo çekmenin masrafının bu kadar düştüğünü bilmiyordum.

Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?

Görüşler

0
Ragnor
2114 diyecektim ama bilgisayar teknolojisi çok hızlı gelişiyor. 2036 sanırım uygun olur.
0
bm
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?


Boyle teknolojilerin ciktigini duyanlarin derhal bunu Turkiye icin yapmayi dusunmeye basladiklari ve hesabi tutturup yapmaya kalkarlarsa devletin onlara engel olmadigi zaman. (Bir beyin jimnastigi yapin bence, paraniz oldugunu dusunun ve bunu Turkiye'ye getirmeye kalkasaniz Telekomundan TK'sina, TSE'sinden, gumrugune kadar size ne yapiyorlar bir liste edin. Su anda bu memelekette bu tip is yapmaya kalkana bu fenaliklari yapanlari beslemeyi bir kedara birakin onunlerine ceket ilikleyip 'arz ederim efenim' demek safhasindayiz daha -- hesap sorarken bile.)
0
hardheart
fikirlere aynen katiliyorum. Baska söze ne hacet:)
0
crematorium
Sürekli ayari kacmis bir sekilde kablosu kopan ADSL hizmeti ile cebellesigimiz bir ortamda bu hayal bile edilemez sanirim! :/
0
demolish
"Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

ülkeye yabancı sermaye niye gelmiyor yerine yerlisi niye kaçıyor diye sorulduğu zaman.

yoksa bu "yabancı sermaye niye gelmiyor" sorusunun altında "yerliyi yeterince söğüşledik aklıllandılar, birazda yabancıları yontalım" diye düşünen bir zihniyetmi var?

0
FZ
2010
0
Geryon
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

Yeniliğin çıktığı yıl + 100 denkleimi ile erişebiliriz (!)
tabii o zamana kadar dünya şavaşı falan çıkar...
+150 olabilir ?
0
sametc
Bazıları 2150 dediler acayip şekilde abarttılar.. yani kendilerine ve turkiyeye karşı acayip bir umutsuzluk.

bence 2008 de bu baglantıyı kullanabiliriz derim.

acaba turk telekom ozelleştirilince olabilirmi ? ama yabancılara gitmesinde koç+sabancı gircekmiş uygun gorurlerse acaba bunlar duzeltebilirmi ???
ve tabii bunların fiyat politikaları ne olur merak ediyorum.

0
bm
Bu ihtimalleri bilmiyorum. Koc olursa 512 kbit yapip adina Guvercin servisi deyip, digerlerini yasaklattirmak icin de lobi yapar gibime geliyor (gumruk birligi lobiciligini hatirlayin).

Baska ihtimal soyleyeyim: Telekom parcalanarak ozellesir ve lisans icazet ihsan vs. engeller olmadan telli ve telsiz (WiFi vs, + mesela FO kullanmayan lazerli cihazlarla) ISPlik serbestlesirse rakamlar tuttugu dakika bu tip servisler TR'de de olur. Bunlar hakikaten cok zor isler degil, olmuyorsa kendi kendimize engel olma aliskanligimizdan dolayi olmuyor.


0
sleytr
15 yıl sonrada Guvercin SLX çıkar artık.
0
irresistible
Devlet yoneticilerinin ve isadamlarimizin internet hizmetinden az harcamayla cok kar hevesinden vaz gectiklerinde..
0
resilence
değişik yorumlar var, çoğuna katılıyorum. Telekom özelleştirilmeden galiba bir hareket olmayacak, zihniyet değişmeyecek. önümüzdeki 3-5 yılda -bu kadar olmasa da- fiyatlarda düşüş hızlarda artış olacaktır. 100Mbit'i duyunca insanın HK'a gidesi geliyor o ayrı :)
0
elrond
Aslında bu tip bağlantılar çokta faydalı değil. Şöyle örnek vereyim Almanya da tatilde olduğum bir dönemde 4 Mbit olduğunu tahmin ettiğim bir bir bağlantıda DCC ile bir IRC kanalından aynı anda 3 adet film indirmeye başladım 4-5 saatte gelmişti yanlış hatırlamıyorsam ama gel gör ki makina I/O su kaldıramadı bu hızı, bende bu süre boyunca sadece downloadun bitmesini beklemek zorunda kaldım multitask hak getire :-)) (makinanın Notebook olması ve protokulun DCC olmasının bunda etkisi var tabi ama ben notebook kullanıcısı olduğum için bu hızlar için notebookların biraz daha gelişmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa TT hemen getirir :-P )
0
o_ozardic
o kadar ucuza 100Mbit bağlantı o kadar iyi bişey olsaydı, devletimiz çoktan getirirdi :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Acaba Pirate Bay hangi ülkeyi SATIN ALACAK?

sundance

Alexa'nın listesinde 362. olan dünyanın en büyük Torrent sitesi Pirate Bay polis müdahalelesinden kurtulmak için bir ÜLKE satın almaya karar verdi!

2004 yılında İsveç'de kurulan Pirate Bay, kısa zamanda yoğun bir ilgi toplaması, torrent meraklılarının gözdesi olmasının yanısıra, Fransa, Belçika, İtalya, Avusturya ve Amerika'da kurulan telif hakları karşıtı Korsan Partileri'nin de ilkinin kurulmasına zemin hazırlamıştı.

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi

Cypherpunk Revolutionary: Assange

sundance

Wikileaks ve kurucusu Assange hakkında birçok makale yazıldı, bir çok yorum yapıldı.

Bunların belki de en iyisi çok kısa bir süre önce "The Monthly" dergisinde yayınlandı.

Çok kısa bir süre içinde gösterilen ilginin yoğunluğu yüzünden derginin sitesi yükü kaldıramadı Facebook'tan destek aldı; Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3

Oldukça uzun olan makale malesef İngilizce, Türkçe'ye çeviren olursa (tabi ki The Monthly'nin de iznini almak şartıyla) Fazlamesai'de de yayınlamak isteriz.