Dünyanın ilk kahve makinası webcam´i yayından kalkıyor

0
larweda
Cambridge Üniversitesin Bilim Bölümü Trojan Sınıfındaki 1993'ten beri Internet'te naklen yayında olan ünlü webcam kahve makinası, üniversitedeki bölümün yeni bir binaya taşınması ile naklen yayınına son veriyor.
Olayın hikayesi şu şekilde: 1991'de bilgisayar bölümündeki araştırmacılar ortak kahve makinalarının karşısına bir Webcam bağlayıp, yazdıkları XCoffee programını kullanarak masalarından kalkmadan kahve makinasının boş olup olmadığını anlayabilmeye başlamışlar. (Tam bir Dilbert hikayesi aslında) Böylece eğer makinada kahve yoksa gidip eli boş dönme riskini ortadan kaldırmışlar. Daha sonra 1993'te bunu internet'ten yayınlamaya karar vermişler ve kamera'nın aldığı goruntuleri belirli araliklarla web sitesine update etmeye başlamışlar, ve bir bakıma tarih yazmışlar. Bu görüntü o zamandan beri bir kült haline gelmiş ve tüm dünyada milyonlarca insan tarafından görüntülenmiş. Eğer ilgilenirseniz hemen gidip bir göz atmayı deneyin ancak çok yüksek performanslı bir sunucuları olmadığı için sayfa gelemeyebiliyor.

İlgili Yazılar

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

Semantik Web ile Türkiye - ABD Kıyaslaması: Ursula K. LeGuin ve Oğuz Atay

FZ

Basit bir soru: X ülkesinin vatandaşı olan yazarları ve her birisinin kitaplarının listesini getir.

Süre: 2 dakika.

Yukarıdaki işi bir programcı olarak nasıl yapardınız? Mesela X = Türkiye.

Çok basit bir soru gibi görünüyor.

Acaba gerçekten öyle mi? İsterseniz bir deneyin. ;-)

İsterseniz süreyi 20 dakikaya çıkaralım. Yahut 2 saate. Kaç yazarın kaç kitabını getirebilirsiniz? Ne kadarlık bir bilgisayar kodu yazmanız gerekir, o kod hangi kaynaklara bağımlı olur, ne kadar sürede çalışır?

Şimdi siz bunu düşünedurun, dbpedia.org'a SPARQL sorgulama dili ile birkaç soru soralım ve sonuçlarına bakalım:

Devamı: burada...

Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

FZ

İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal