RÜTÜK unveils the Domin@tion v.1.0

0
Evil_Empire
Hiç RÜTÜK yasasının arkasında bir komplo teorisi olabileceğini düşündünüz mü? Büyük medya kuruluşlarının hükümetler üzerinde ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini tahmin edebiliriz. BÜYÜKLER, bulundukları yere, büyük yatırımlar yaparak ulaşmışlardır. Genelde bu büyük yatırımları yaparken, uzun vadeli krediler, hükümette söz hakkı, kamu gücü vb. çıkarlarını gözetmişlerdir.

Hükümetler, reklamların ürünüyse ve reklamı medya yaparsa. Halk medyanın tek bir haberiyle gaza gelip, tek haberiyle sakinleşebiliyorsa. Medya kartelinin, alternatif ortamlara bakışı ne kadar ılımlı olabilir? RÜTÜK tüm medyadan sorumlu, sorumsuz değil midir? Meclistekilerin hepsinin bir gazeteci dostu olduğunu varsayarsak, RÜTÜK üzerinde medyanın gücünü tahmin edebilir miyiz?

Ne dersiniz BÜYÜK balık her zaman küçüğünü yutar mı?

Not:yukarıdakı yazının gerçekle ilgisi yoktur ve kişi ya da kuruluş isimleri uydurmadır(!)

İlgili Yazılar

GreaseMonkey: Maymunun Gözü Açıldı

FZ

Bugüne kadar pek çok Firefox eklentisi ile, "plug-in"i ile karşılaşmıştım ancak hiçbiri beni GreaseMonkey kadar heyecanlandırmamıştı. Hiçbirini bu kadar güçlü bir araç olarak görmemiştim. Hiçbiri benim gibi bir programcıya çok fazla hitap etmemişti. Hiçbirinin bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim.

webiket.net - Web ve Yazılım Üzerine Bir Sosyal İmleme Sitesi

webiket

www.webiket.net , tasarım, yazılım, blog dünyası, arama motorları, e-ticaret, web 2.0 site ve servis tanıtımları, kısacası web ile ilgili konulardaki içerikleri paylaşabileceğiniz yeni ve keyifli bir mecra.

Kullanıcılarının oluşturduğu içeriğini, web 2.0 dünyasının kültlerinden sayılabilecek digg.com'a benzer bir şekilde sunan webiket tamamen web dünyasına odaklanmış durumda, dolayısıyla size sesleniyor, ayrıntılarda kaybolmanıza izin vermiyor.

Microsoft IIS pazar payını %5 arttırdı bu ay!!!

sundance

Evet yanlış duymadınız, yıllardır Internet web sunucuları üzerine aylık araştırmalarını yayınlayan www.netcraft.com bu ayki araştırmasında 31,299,592 web sunucusunu inceledi.
Sonuçlar, Microsoft IIS ile sunulan web sitelerinde bir önceki aya göre %5`lik bir artış olduğu. İşin ilginç yanı bu %5`lik kayıp daha önce Solaris üstünde hizmet veren NameZero`nun Windows 2000`e geçmesi ve Network Solutions`ın Solaris ağırlıklı Digex`den Windows ağırlıklı Interland`e geçmesi sonucu oldu.

Neyse merak edenler için dakika ve skor ;)
Apache %58.73 - Microsoft %27.88

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.