farukcubukcu.com

0
BatoR
farukcubukcu.com ; Bence bakılası. Elliye yakın bilgisayar kursunu Internet üzerinden kendi kendinize, kendi hızınızda ve ücretsiz olarak takip edebileceğiniz bir site... Sadece üye olmanız yeterli... Fazla yeni bir haber olmamakla birlikte arayüz ve hizmet değişikliği tanıtımı hakediyor. (Bence)

Görüşler

0
anonim
yok ben begenmedim fazla M$ var
ha bire ms cart ms curt
isim olmaz benim oyle seyle...
0
BatoR
Ok belki haklısın ancak, olay MS diil; sitenin bir kaynak olması diyorum ben. O yüzden linkini gönderdim. Hatta tereddüt ettim Acaba fazlamesai''''de yayınlanır mı diye ?
Bence bu tarz yardımcı siteler ( Türkçe ) her zaman, desteklenmeli...
0
FZ
FM sitesinin fanatik bir şekilde, gözü kara bir şekilde bir firmanın yazılım ürünlerine ve onunla ilgili haberlere karşı olduğunu düşünmüyorum. Kurulduğu günden bu yana böyle düşünmeme yol açabilecek bir örnek ile karşılaşmadım.

Dolayısı ile neden tereddüt ettiğinizi de anlayamadım.
0
anonim
neden sirf m$ tabanli bir sistem var turkiyede
resmen gel abi biz mandalik ulkeyiz diyorlar...
al bak gelismis ulkelere
adamlar open source diye koltuklari pahasina bagriyorlar
bizde ise oooh, hemen kosedeki comp. egitim merkezinden 1 ay icinde windows ac-kapa, word'de dosya ac-yaz-kapa-kaydet-yazdir bir ikide nette mail okudummu alirim elime m$ sertifikami is bitmistir...

biliyorum linux bir din degil
ama m$'i nerdeyse fetva ile farz kilacagiz...

tamam kabul etmiyor degilim m$'in cok guzel yazilimlari var
ama suda bir gercek gozumuzu acmadikca surunmeye, baskalari tarafindan yon gosterilmeye alismaliyiz...

gozumun onunde canlandiriyorum soyle cin'i, almanya'yi... linux'u resmi devlet isletim sistemi haline getirmis yerleri
ne olur komsuma cikip `pardon xf86config ile ekranimi tanitamadim bir yardim edebilir misiniz` dedigimde `masaustune sag tikla oradan ozellikler monitor kulakcigina gel` demese
galiba bunlar bize cok uzak dusunceler/hayaller...

nice m$'li gunlere
where du you want to go today ;)
0
FZ
1) Yanlış adama çatıyorsun :) Ne UNIX, ne Microsoft ne de bilmemne fanatiğiyim. İş güç yapmaya çalışan zavallı bir programcıyım. Bilgisayarı evde değil ofiste kullanıyorum ve çözüm üretiyorum, işletim sistemi propagandası değil. Ofiste Win2000 kullanıyorum ama makinamda OpenOffice.org ve Mozilla çalışıyor. Ama mesela birisi bana parser ya da programlama dili geliştirmek istediğini söylediğinde git Linux üzerinde flex ve bison öğren, en iyisi öyle olur diyorum. Yani işte duruma göre ne gerekiyorsa onu yapıyor ya da tavsiye ediyorum. Abuk sabuk bilgisayar eğitim kurslardan herhangi birinin sahibi ya da sorumlusu değilim onlarla bir çıkar ilişkim de yok şu anda. Ayrıca aman dikkat edin, sertifika var, sertifika var :) Misal SQL Server programlama sertifikası almak Office paketi kullanabiliyorum sertifikası almaya benzemez :) Her şeyi aynı kefeye koymayalım. Almanya, üniversitelerde Linux kullanıyor genellikle ama mesela Deutsche Telekomm içinde birkatım ana projeler için Microsof.NET kullanılıyor, vs. Yani öyle ya bu ya da şu demiyor kimse, şu iş için Linux, falanca iş için Microsoft diyorlar. Ben demiyorum, onlar diyor. Ben sadece buraya yazı yazıyorum :)

2) Where do I want to go today?

I want to go AWAY! Very, very far away... No computers! Just a simple vacation for a couple of years, I feel tired!
0
conan
FZ sende gizli bir Micro$oft hayranligi seziyorum. Ama icin icini de yiyor. Bu ikilemden duydugun rahatsizlik sende kendinden uzaklasma istegi yaratiyor. (bkz son satir) Bilgisayarini evde kullanmaman FM ruhuna ters dusuyor. Ruyalarini M$ SQL sertifikasi almak susluyor. Ayrica nereye gidecegini bilememek de icine dustugun bu kuyunun dibine dogru gidisine ayri bir hiz katiyor. Acilen Penguen satin al ve ona sarilarak uyu!
;)

0
anonim
hocam benimde bazi psikolojik sorunlarim var(:D)
soyle bize de bir guzellik yapsanizda bir iki seans trial surum kullansam?
ne dersiniz ;)
0
sundance
Konan`ım güzelim, MS hayranı dediğin adam, muhtemelen senden benden önce 97-98 sanırım Solaris Adminiydi :) Veritas Clusterlar ve High Available sistemler hakkında bayağı bir bilgi sahibidir kendisi :)) Hani öyle MS hayranı diyip bir kenara atılacak adam diildir.
Hani dip not olarak geçeyim dedim ;)
0
conan
para icin yapmayacagi yok canim bu insanlarin CIKCIKCIK... Bu kadar M$ hayrani ol sonna da Solaris admini ol. Ozru kabaatinden buyuk :)))

hehueh bos bos konusmak cok zevkli bisi!
0
FZ
Solaris, MS, vs. vs. vs. vs... Uzaaaar gider bu tartışmalar ve aklıma üstad Dijkstra'nın şu sözü gelir: Computer science is no more about computers
than astronomy is about telescopes.

Ha ama şu var, ben bilgisayar bilimcisi miyim? Pek sayılmam, olmak ister miydim, belki de (bkz. rüya olayı :)

Sonuç: Evet, evet, ben zavallı bir bilgisayar programcısıyım. 1.000.000$'lık Sun Enterprise 10.000'in disk sistemleri ile uğraşsam da, birkaçbin dolarlık bir makinadaki web server için .asp programı yazsam da, ucuz bir makinada bedava yazılımlarla PHP'ye programlamaya girsem de, insanları flex & bison ile parser yazmaya yönlendirsem de sonuç itibari ile zavallı bir bilgisayar programcısıyım.
0
FZ
:))))))) Ah, ah, burada olsaydın da dertleşseydik conan ım :) Valla yani eğer bir şeylere hayran olmak istese idim bu listede MS ilk 10'da yer almazdı herhalde :) TeX yer alırdı, GNU uygulamaları yer alırdı, AutoCAD yer alırdı, vs. :)

Bilgisayarı evde kullanmıyorum çünkü... nasıl desem TV seyretmemek gibi bir şey... Kitap okumak istiyorum, radyo dinlemek istiyorum (bunları monitöre bakmadan ve yatağa uzanarak yapmak istiyorum). Böyle bişi yani. Muhtemelen bu sitenin sloganına ters düşen yani eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam demeyen tek üye benim. Ama bende de tersi durum oluyor, ofise gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyorum, küçücük bir şey bile beni heyecanlandırıyor, misal: http://emba.bilgi.edu.tr/BinaryClock.html

Rüyalarımı şu anda MS SQL sertifikası almak dışında
şeyler süslüyor bundan da emin olabilirsin :) Kafamın karışık olduğu konusunda haklısın ancak bu karışıklık bilgisayar teknolojileri ile, MS ya da UNIX ile ilgili değil :)

Penguen'e gelince, Selçuk Erdem gibi bir üstadı yetiştirmiş bir vatanın evladı olarak, Penguene sempati beslememek mümkün değil :)
0
anonim
bence de sizde icten ice bir m$ yandasciligi var
dikkat ederseniz ben kimseye cevap falan yazmamistim, sadece konu uzerine fikirlerimi beyan etmistim
ama ne bileyim ok sanki sizi vurmus gibi biraz caniniz yanmis ;)
gene de fikirleriniz benim icin cok onemli, onlara ii bakin...
0
FZ
Görülen o ki mevzu teknolojiden çıktı psikolojiye döndü :) Ne desem bilmem ki :)))
0
anonim
(cok quato ekledim ama ;)
ayrica ben m$ sertifikalarini kasttetmistim, SQL degil ve hala dusuncemin ardindayim m$ sertifikasi almak cok zor bir sey degil, tam tersine cok kolay bir sey...
0
FZ
Valla bu sertifika olayına çok aşina değilim ve MS sertifikası dendiğinde de ne kast edildiğini bilmiyorum. Tek bildiğim MCSE (Microsoft Certified System Engineer), MSDBA (Microsoft Certified Database Administrator) ya da Microsoft Certified Solution Developer (ya da her ne ise) sertifikalarını almak o kadar kolay değil. Ha bunları alınca çok mu bir şey oluyor, valla bilemem, yani ABD'de farklı, Türkiye'de farklı oluyor herhalde bu sertifikaların gördüğü muamele. Tabii benzer şeyler Solaris ya da Oracle için de geçerli. Bilmiyorum, bilemiyorum. Yok benim sertifikam falan. Ben zavallı ve sertifikasız bir bilgisayar programcısıyım.
0
anonim
Opera ile sayfa görünmüyor. Bu temel M$''çi hatası.
Yine de bilgilerden faydalanmakta yarar var.
0
anonim
ben opera 6.01 ile sorunsuz görebiliyorum sayfayı.

gerçi faruk çubukçu''yu turbo pascal kitabını bir 9-10 yıl önce alıp kullandığımdan beri hiç sevmem. kitabın yarısı borland''ın turbo pascal referans kitabının birebir çevirisi idi örnekler dahil. tabii hiçbir şekilde kaynak belirtmediğini söylememe gerek yok...
0
FZ
Eğer kast edilen, şu kapağında kırık yumurta bulunan bilgisayar kitaplarının yazarı Faruk Çubukçu ise tek cümlelik bir yorumum var:

UZAK DURUN!
0
BatoR
iyi de arkadaşlar... ben sitenin ilgilenenler için yararlı bir kaynak olabileceğini belirtmek istemiştim. Şahsı ile ilgili yorum yapalım diye değil. Kitapları; ama iyidir ama kötüdür, çalıntıdır veya değildir. Hem zaten kendisi de burada değil ( sitemizde ), yani en azından cevap verme şansı dahi yok. Bu şekilde kötülemek ya da yermek bence haksızlık.
Sonuç olarak kaynak olabilecek bir site... hmm fena değil ! ; yok beğenmedim !
helal olsun işte olay bu, karşılıksız bilgilendirme amacını tebrik ediyorum, sonuna kadar destekliyorum gibi yorumlar yeterli idi bu habere.( bence )
Kusura bakmayın fazla uzattım :
Sonuç itibariyle; ne kendisini tanırım ne de evimde bir kitabı vardır. Bazı yorumlar biraz yargısız infaz olayına giriyor. Sadece bunu belirtmek istedim.
Saygılar...
0
FZ
Evinde onun kitabı olmadığı için şanslısın.

Aslında fazlamesai.net'te bir de efsane bilgisayar kitapları yazarları köşesi yapmalıyız ve köşede ilk olarak Memik Yanık ve onun kitaplarını derinlemesine analiz edip tanıtmalıyızı! :) Çok eğlenceli olacağından şüphem yok! ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

America Online'dan dev kişisel gizlilik ihlali

tongucyumruk

Bundan birkaç ay önce Google'ın kullanıcılarının yaptıkları aramalara ilişkin bilgileri devlete açmayı reddetmeleri oldukça gürültü koparmıştı. AOL kişisel gizliliğin abartılan bir konu olduğuna karar vererek son üç ayda yapılan aramalara ilişkin verileri yayınladı. Veriler her ne kadar "kişisel gizliliğin korunması" amacıyla kullanıcı adları yerine rastgele sayılar koyularak açıklandıysa da aynı kullanıcının yaptığı aramaların aynı numaraya sahip olması arada bağlantı kurulmasını kolaylaştırıyor. Gelen tepkiler üzerine AOL şimdilik verileri internetten kaldırdı.

Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

sundance

Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

HUOOPP Kardeşim noluyo? Giremezsin buraya, IP´in delikanlı değil!!!

sidar

Eğer ISP´lerin azılı düşmanı TTNet´in dial-up, ADSL ya da Kablolu İnternet hizmetini kullananlardan biri iseniz, bulunmaz hint kumaşı ISS´lerimizden Superonline, Turk.Net ya da e-kolay´ın o muhteşem içerik harikaları `portal´larına girmeniz yasak. Çünkü bizim bu `akıllı´ ISS´lerimiz, icq´da forward edilen TTnet karşıtı mesajların bir işe yaramadığını görünce, intikamlarını TTNet kullanıcılarından alma yolunu buldular. Artık TTNet kullanıcıları www.superonline.com, www.turk.net ya da www.e-kolay.net adreslerine giremeyecekler, çünkü onlar "TTNEt"li! Ama yine de haklarını yemeyelim, ayda 5-10 kağıt önlerine atarsanız, o güzelim portalların o güzelim içeriklerini okuma şansına erişiyorsunuz.

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var