Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

0
wizzyfx
Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.
Daha önce ücretsiz sürümlerinde programın içinde görünen reklam penceresi ve bu pencereyi yok etmek için ödenen kayıt ücreti artık yok. Tab-Browsing, Mouse Gestures gibi pek çok kullanışlı özellik ile bizi tanıştıran Norveçli yazılım firması Opera Software'in başkanı Tetzchner, Bu sayede daha çok insanın Opera kullanarak "En iyi Internet Deneyimi"ni yaşayacağını söyledi.

Görüşler

0
Ansugo
Az önce check for new release dedim. Siteye gidince Free olduğunu gördüm.

Beklediğim birşeydi. Daha fazla sempati kazanacağını ve kullanımının artacağını düşünüyorum.
0
yilmaz
internet camiasının en iyi ve güvenli tarayıcısı ücretsi ha. çok güzel. çook.
0
slay3r
Birde bazı sitelerde sorun vermese görünüm açısından yani çok iyi olacak ama.
0
conan
Tesekkurler mozilla ;)
0
mrtksn
cidden, mozilla çok önemli şeyler başardı! opera artık bedava, ie 7 zamanından önce daha fazla özellikle çıkıyor, siteler artık daha çok tarayıcıyla uyumlu
0
anonim
Bir de Symbian Series 60 mobile surumunu ucretsiz hale getirseler. Nokia nın kendi browser ı cidden kotu.
0
ttk
Güzel haber.
Yeni versiyon sayfaları görüldüğüne göre daha hızlı görüntülüyor.
0
teddmcload
opera'nın 10. yılı dolayısıyla verdiği ücretsiz şifreden almıştım. şimdi 8.5 ile ücretsiz olarak kullanbiliyoruz. ne kadar güzel :)
0
ec18672
yaw bu firefokusumuzdan daha mı iyi? guvenilir mi yani?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

`Satranç´ta Yenilmek İsteyenlere

sundance

Seti@home ve diğer dağıtık bilgisayar projelerinden sonra ilk defa mesaj kaygısı olmayan ;) bir dağıtık bilgisayar gridi; www.chessbrain.net

Amaç malum 200 lü yıllardan beri oynanan Satranç oyununu en iyi şekilde oynayabilecek bir sistem kurmak.

Yakın zamanda büyük ustalar ile bu gridin maçını göreceğimiz kesin, siz ne dersiniz bir denemeye ?

Dosyalar, kaynak kodları yetmez... İşlem gücümüzüde paylaşalım

tongucyumruk

Bu fikir daha önce başkasının aklına geldi mi veya uygulanıyormu bilmiyorum ama dün aklımda belirdi ve bana oldukça çekici geldi doğrusu. Tabii az sonra anlatacaklarımı yapmaya benim teknik bilgim yetmeyeceğinden FM ile de paylaşmak istedim.

İnternetin ortaya çıkışından beri insanlar sürekli birşeyleri paylaşma eğilimi içindeydiler. Önceleri bu sadece düz metinden oluşan bilgiydi (kaynak kodu, şarkı sözü, bilimsel araştırma sonuçları vs). Daha sonra sıkıştırma algoritmaları gelişip bant genişlikleri arttıkça insanlar önce resimleri daha sonraları ise önce müziği ve videolarını paylaşmaya başladılar. Ve bence şimdi bunu sadece veri paylaşımının ötesine geçirmenin vakti geldi...

Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ?

larweda

Son günlerde hepimiz bir taşınma/yer değiştirme olayı yaşadığımız için hep beraber internet bağlantısı alternatifleri araştırmaya giriştik. Aslında ortalıkta envai çeşit (dial-up, leased line, ADSL, ISDN, X25, uydu) alternatif olmasına karşın bir de acı bir gerçek var ki, Türkiye'de hiç bir uygun (hızlı, makul fiyatlı, stabil) internet bağlantı alternatifi yok! Burada olan alternatifler hakkındaki düşüncelerimi paylaşıp, tüm FM dostlarının da düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek isterim:

Tüm kablosuzlar birleşin!

sefalet

Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.