Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

0
wizzyfx
Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.
Daha önce ücretsiz sürümlerinde programın içinde görünen reklam penceresi ve bu pencereyi yok etmek için ödenen kayıt ücreti artık yok. Tab-Browsing, Mouse Gestures gibi pek çok kullanışlı özellik ile bizi tanıştıran Norveçli yazılım firması Opera Software'in başkanı Tetzchner, Bu sayede daha çok insanın Opera kullanarak "En iyi Internet Deneyimi"ni yaşayacağını söyledi.

Görüşler

0
Ansugo
Az önce check for new release dedim. Siteye gidince Free olduğunu gördüm.

Beklediğim birşeydi. Daha fazla sempati kazanacağını ve kullanımının artacağını düşünüyorum.
0
yilmaz
internet camiasının en iyi ve güvenli tarayıcısı ücretsi ha. çok güzel. çook.
0
slay3r
Birde bazı sitelerde sorun vermese görünüm açısından yani çok iyi olacak ama.
0
conan
Tesekkurler mozilla ;)
0
mrtksn
cidden, mozilla çok önemli şeyler başardı! opera artık bedava, ie 7 zamanından önce daha fazla özellikle çıkıyor, siteler artık daha çok tarayıcıyla uyumlu
0
anonim
Bir de Symbian Series 60 mobile surumunu ucretsiz hale getirseler. Nokia nın kendi browser ı cidden kotu.
0
ttk
Güzel haber.
Yeni versiyon sayfaları görüldüğüne göre daha hızlı görüntülüyor.
0
teddmcload
opera'nın 10. yılı dolayısıyla verdiği ücretsiz şifreden almıştım. şimdi 8.5 ile ücretsiz olarak kullanbiliyoruz. ne kadar güzel :)
0
ec18672
yaw bu firefokusumuzdan daha mı iyi? guvenilir mi yani?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

Ağa Düşen Piyano

FZ

Kanada´daki bazı kuruluşlar, yüksek hızlı bilgisayar ağlarıyla birbirlerine bağladıkları piyanoları kullanarak hem müzik eğitimini kolaylaştırıyor hem de bilinen müzik eğitimini değiştiriyorlar.

CANARIE (Canada´s Advanced Internet Organization) adlı kuruluş ve ona katkı veren Acadia Üniversitesi, Krallık Müzik Konservatuarı (RCM) ve Yamaha Kanada Müzik tarafından oluşturulan 365,000 Kanada dolarlık fonun kullanılacağı bu projenin adı MusicPath (http://musicpath.acadiau.ca). Proje, CANARIE´nin geliştirdiği CA*net4 adlı Kanada´nın yüksek hızlı ulusal araştırma ağı aracılığıyla sayısal akustik piyanoların birbiriyle bağlanmasını kapsıyor. CANARIE´den Martin Sampson´a göre MusicPath projesiyle müzik öğrencileri ve öğretmenler birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişebilecekler. Örneğin bir öğrenci A şehrindeki sözü edilen piyanolardan birinin bir tuşuna bastığında, B şehrindeki eğitmenin önündeki piyano da aynı sesi çıkaracak. Videokonferans sistemiyle desteklenecek olan bu çalışma, öğreten ve öğrenci arasındaki coğrafi farkı da ortadan kaldıracak.

Haberin devam Türkiye Bilişim Derneği Dergisi´nde.

Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

anonim

Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği

omniheurist

HTML tabanlı internet uygulamalarının programcıya ve kullanıcıya getirdiği birçok zorluklar ve kısıtlar vardır. Request-Response modelinden kaynaklanan tek taraflı update kısıtı, dinamik ve esnek olmayan arayüz, bantgenişliğinin çok verimsiz kullanılması, aynı bilginin tekrar tekrar iletilmek zorunda olması ve farklı programlama pratikleri vb...