Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

0
wizzyfx
Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.
Daha önce ücretsiz sürümlerinde programın içinde görünen reklam penceresi ve bu pencereyi yok etmek için ödenen kayıt ücreti artık yok. Tab-Browsing, Mouse Gestures gibi pek çok kullanışlı özellik ile bizi tanıştıran Norveçli yazılım firması Opera Software'in başkanı Tetzchner, Bu sayede daha çok insanın Opera kullanarak "En iyi Internet Deneyimi"ni yaşayacağını söyledi.

Görüşler

0
Ansugo
Az önce check for new release dedim. Siteye gidince Free olduğunu gördüm.

Beklediğim birşeydi. Daha fazla sempati kazanacağını ve kullanımının artacağını düşünüyorum.
0
yilmaz
internet camiasının en iyi ve güvenli tarayıcısı ücretsi ha. çok güzel. çook.
0
slay3r
Birde bazı sitelerde sorun vermese görünüm açısından yani çok iyi olacak ama.
0
conan
Tesekkurler mozilla ;)
0
mrtksn
cidden, mozilla çok önemli şeyler başardı! opera artık bedava, ie 7 zamanından önce daha fazla özellikle çıkıyor, siteler artık daha çok tarayıcıyla uyumlu
0
anonim
Bir de Symbian Series 60 mobile surumunu ucretsiz hale getirseler. Nokia nın kendi browser ı cidden kotu.
0
ttk
Güzel haber.
Yeni versiyon sayfaları görüldüğüne göre daha hızlı görüntülüyor.
0
teddmcload
opera'nın 10. yılı dolayısıyla verdiği ücretsiz şifreden almıştım. şimdi 8.5 ile ücretsiz olarak kullanbiliyoruz. ne kadar güzel :)
0
ec18672
yaw bu firefokusumuzdan daha mı iyi? guvenilir mi yani?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Web 2.0 Tasarım Eğitim Dökümanları

DemensMagnet

Web 3.0 konseptleri tartışılmaya başlayadursun tüm internet halen Web 2.0'a ayak uydurabilmiş değil. Özellikle de ülkemiz. Halen Web 2.0 nedir? diye soran arkadaşlarımız buradaki makaleyi inceleyebilirler.

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.

Microsoft IIS pazar payını %5 arttırdı bu ay!!!

sundance

Evet yanlış duymadınız, yıllardır Internet web sunucuları üzerine aylık araştırmalarını yayınlayan www.netcraft.com bu ayki araştırmasında 31,299,592 web sunucusunu inceledi.
Sonuçlar, Microsoft IIS ile sunulan web sitelerinde bir önceki aya göre %5`lik bir artış olduğu. İşin ilginç yanı bu %5`lik kayıp daha önce Solaris üstünde hizmet veren NameZero`nun Windows 2000`e geçmesi ve Network Solutions`ın Solaris ağırlıklı Digex`den Windows ağırlıklı Interland`e geçmesi sonucu oldu.

Neyse merak edenler için dakika ve skor ;)
Apache %58.73 - Microsoft %27.88

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)