Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

0
wizzyfx
Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.
Daha önce ücretsiz sürümlerinde programın içinde görünen reklam penceresi ve bu pencereyi yok etmek için ödenen kayıt ücreti artık yok. Tab-Browsing, Mouse Gestures gibi pek çok kullanışlı özellik ile bizi tanıştıran Norveçli yazılım firması Opera Software'in başkanı Tetzchner, Bu sayede daha çok insanın Opera kullanarak "En iyi Internet Deneyimi"ni yaşayacağını söyledi.

Görüşler

0
Ansugo
Az önce check for new release dedim. Siteye gidince Free olduğunu gördüm.

Beklediğim birşeydi. Daha fazla sempati kazanacağını ve kullanımının artacağını düşünüyorum.
0
yilmaz
internet camiasının en iyi ve güvenli tarayıcısı ücretsi ha. çok güzel. çook.
0
slay3r
Birde bazı sitelerde sorun vermese görünüm açısından yani çok iyi olacak ama.
0
conan
Tesekkurler mozilla ;)
0
mrtksn
cidden, mozilla çok önemli şeyler başardı! opera artık bedava, ie 7 zamanından önce daha fazla özellikle çıkıyor, siteler artık daha çok tarayıcıyla uyumlu
0
anonim
Bir de Symbian Series 60 mobile surumunu ucretsiz hale getirseler. Nokia nın kendi browser ı cidden kotu.
0
ttk
Güzel haber.
Yeni versiyon sayfaları görüldüğüne göre daha hızlı görüntülüyor.
0
teddmcload
opera'nın 10. yılı dolayısıyla verdiği ücretsiz şifreden almıştım. şimdi 8.5 ile ücretsiz olarak kullanbiliyoruz. ne kadar güzel :)
0
ec18672
yaw bu firefokusumuzdan daha mı iyi? guvenilir mi yani?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Semantik Web ile Türkiye - ABD Kıyaslaması: Ursula K. LeGuin ve Oğuz Atay

FZ

Basit bir soru: X ülkesinin vatandaşı olan yazarları ve her birisinin kitaplarının listesini getir.

Süre: 2 dakika.

Yukarıdaki işi bir programcı olarak nasıl yapardınız? Mesela X = Türkiye.

Çok basit bir soru gibi görünüyor.

Acaba gerçekten öyle mi? İsterseniz bir deneyin. ;-)

İsterseniz süreyi 20 dakikaya çıkaralım. Yahut 2 saate. Kaç yazarın kaç kitabını getirebilirsiniz? Ne kadarlık bir bilgisayar kodu yazmanız gerekir, o kod hangi kaynaklara bağımlı olur, ne kadar sürede çalışır?

Şimdi siz bunu düşünedurun, dbpedia.org'a SPARQL sorgulama dili ile birkaç soru soralım ve sonuçlarına bakalım:

Devamı: burada...

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.