Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

0
FZ
Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

Görüşler

0
FZ
Gezinirken sıkıntı yaşayan oldu mu?
0
Soulblighter
Üstad alışınca gayet rahat. Yalnız Flash'la yapmışlar. Bunu bir de DHTML ile yapmak lazım.
0
ttk
Ben.
Bir şeyin üzerine fareyi götürmem onun aktif olmasını istedeğimi mi gösterir illaki ?
Saçma geldi bana ama, tercih meselesi neticede.
0
anonim
hm çok güzel birşeymiş clicksiz gezmek :) ayrıca bkz: http://www.opera.com/support/tutorials/nomouse/
0
robertosmix
Fikirler çok orjinal. Takdir ettim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL abone sayısı 1 milyonu geçti

talat

Türk Telekom'un 1000000. ADSL abonesi öğretmen Selin Baysal Urfa'dan CeBIT'e getirildi ve bir notebook ve bir yıllık ücretsiz ADSL ile ödüllendirildi.

OECD Internet kullanım istatistikleri

sundance

OECD ülkeleri arasında altı ayda bir yapılan istatistiklere göre, Aralık 2006 itibariyle Türkiye, geniş bant kullanımında Meksika'nın hemen önünde yeralmış.(30/31)

Türkiye'nin hemen önünde ise Yunanistan bulunmakta. DSL/Kablo ve Fiber bağlantılarının gözönüne alındığı Bu istatistiklerde önemli bazı veriler var.

Gezegenler arası Internet!

sundance

Geçen hafta katıldığım bir sunumda, bir uzman Gezegenler arası Internet projesinden söz etti.

Güvenlik ile ilgili bir sunumdu ama benim aklımda nerdeyse sadece bu proje kaldı. Mars'a insanlı uçuş sırasında bile astronotların Internet'i kullanabilmelerini amaçlayan bu proje, aradaki önemli mesafe farkı nedeniyle, protokoller üzerinde bazı değişiklikler gerekiyor (iletişimin yaklaşık yirmi dakikada bir olması gibi sebeplerle).

İlginç bir fikre ilginç çözümler.

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...