Free Software Magazine

0
yuxel
Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Görüşler

0
Ragnor
Uzun zamandır aradığım tarzda, çok güzel bir dergi olmuş. Bence özgür yazılıma gönül veren herkes gidip üye olmalı bu dergiye. Ben olacağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?

Internet`in sonu veya Internet V2

sundance

Herşey önde gelen danışmanlık şirketlerinden birinin e-ticaret'i sorgulamasıyla başladı. "İyi güzel de ne zaman para kazanmaya başlayacağız ?" denildiğinin haftası Nasdaq hisselerinde %10 düşüş yaşandı.
Şimdi ise ICQ'da online insan bulamıyoruz ???

Internet'in sonu böyle mi geliyor acaba ?

Ben Size Altın Örümcek Alamazsınız Demedim!

parsifal

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Altın Örümcek 2005 Kamu Kurumu ödülünü kazanmış.

Heralde sonradan bir rehavet çökmüş ki, Kültür kısmında bulunan "CRR Konser Salonu" linki bizi önce http://www.crrks.org adresine, ordan da buraya yönlendiriyor.

Ve CRR Hakkında kısmına girince ağzımız bir karış açık kalıyor.

Burda tartışmamız gereken konu örümceğin hangi şartlarda verildiği mi yoksa bu büyüklükteki bir belediyenin web sayfasının içler acısı hale nasıl geldiği mi?

Webby Awards...

BatoR

6. webby awards ödülleri açıklandı.
Ticaret, eğitim, moda, film, oyun, sağlık vb... dallarında dereceye girenler ve birinciler...( hmm uygulama alanında google.com )
Aslında koşulları falan tam okumadım ama 7.'si için Fazla Mesai'yi aday gösterelim; eğer dil olayı yoksa şartlarda (language) neden olmasın değil mi ama ?? ! ??
Durun ben bu haberi size gönderdikten sonra şartları iyice bir okuyayım...
Bilahare bildireceğim...