Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

0
ekimkaya
Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.
Botégo, belirlenen içerik kapsamında, editörler tarafından etiketlenen terimleri tanıyarak, uygun cevapları yazılı olarak iletme prensibini kullanıyor. Eşleşen anahtar sözcük gruplarından en yüksek ihtimali ifade eden yanıtı veren Botégo, ticari olarak müşteri ilişkilerinde kullanılıyor. Şirketin müşterileri arasında Yemeksepeti, Avea, TTNET ve Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların kendi içeriklerini girdikleri basit bir uygulamanın beta versiyonunu hizmete sundu. http://www.sanaltemsilci.com adresinde ulaşılabilen uygulamada bir selamlama cümlesi ve sınırsız sayıda anahtar sözcük girilerek her biri için birer yanıt tanımlanabiliyor. Pop-up ya da iframe içinde çalışan uygulama, kişisel bloglarda ya da web sitelerinde kullanıcıların sorularını yanıtlamak için "sıkça sorulan sorular" sayfalarına daha dinamik bir alternatif olarak işlev görebilir. Ayrıca her anahtar sözcük için bir URL belirlenerek, yanıtın verildiği sırada web sitesinde ilgili sayfa otomatik olarak açılarak, navigasyona da destek oluyor.

Şirket, yakın zaman önce çözüm bulduğunu iddia ettiği sorunlarla ilgili üç mikrositeyi duyurmuştu: "Hiçbir kurumsal web sitesinde arama motoru düzgün çalışmıyor" diyen http://www.aramadasorunne.com, "Bilgi okyanusunda boğulmadan bilgiye ulaşmak için stilli yüzme bilmemiz şart mı?" diye soran http://www.insansorar.com ve "Çağrı merkezi personeli bundan istiyor" iddiasındaki http://www.bundanistiyoruz.com

İlgili Yazılar

Daha hızlı ''download''

cbc

"California Institute of Technology", mevcut TCP protokolünü biraz değiştirip, normal paketlerin 266 mbiti aşmadığı yerlerde 925 mbite ulaşmayı başarmışlar. Okuduğum kadarı ile basite indirgeyecek olursam TCP protokolünün hata bulma ve düzeltme kısmı ile oynamışlar.

Yüzeysel bir yazı için buraya, detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi

anonim

Keşke Türkçe olsa da rahat rahat kullansak dediğimiz Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi çıktı. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Firefox'u yeniden başlatmak. Bundan sonra Türkçe Facebook kullanabilirsiniz.

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org

Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

FZ

Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:

Agent Smith Nasıl Çoğalıyor?

cbc

Popüler furya Matrix'in 2. bölümünde etraf Ajan Smith kaynıyordu. Matrix'in bir yazılım olduğunu bilen herkes nasıl kopyalanacağına dair fikir yürütebilir. Fakat...