Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

0
ekimkaya
Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.
Botégo, belirlenen içerik kapsamında, editörler tarafından etiketlenen terimleri tanıyarak, uygun cevapları yazılı olarak iletme prensibini kullanıyor. Eşleşen anahtar sözcük gruplarından en yüksek ihtimali ifade eden yanıtı veren Botégo, ticari olarak müşteri ilişkilerinde kullanılıyor. Şirketin müşterileri arasında Yemeksepeti, Avea, TTNET ve Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların kendi içeriklerini girdikleri basit bir uygulamanın beta versiyonunu hizmete sundu. http://www.sanaltemsilci.com adresinde ulaşılabilen uygulamada bir selamlama cümlesi ve sınırsız sayıda anahtar sözcük girilerek her biri için birer yanıt tanımlanabiliyor. Pop-up ya da iframe içinde çalışan uygulama, kişisel bloglarda ya da web sitelerinde kullanıcıların sorularını yanıtlamak için "sıkça sorulan sorular" sayfalarına daha dinamik bir alternatif olarak işlev görebilir. Ayrıca her anahtar sözcük için bir URL belirlenerek, yanıtın verildiği sırada web sitesinde ilgili sayfa otomatik olarak açılarak, navigasyona da destek oluyor.

Şirket, yakın zaman önce çözüm bulduğunu iddia ettiği sorunlarla ilgili üç mikrositeyi duyurmuştu: "Hiçbir kurumsal web sitesinde arama motoru düzgün çalışmıyor" diyen http://www.aramadasorunne.com, "Bilgi okyanusunda boğulmadan bilgiye ulaşmak için stilli yüzme bilmemiz şart mı?" diye soran http://www.insansorar.com ve "Çağrı merkezi personeli bundan istiyor" iddiasındaki http://www.bundanistiyoruz.com

İlgili Yazılar

Skype Sunucuları ve Ruslar?

ErenTurkay

2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)

MSN Türkiye Açıldı!

murat09

MSN Türkiye açıldı. Buna bağlı olarak eş zamanlı bir şekilde, Hotmail de artık Türkçe olarak hizmete başladı. Türkçe konuşan MSN kullanıcılarına yönelik geniş servis ağıyla Google ve Yahoo'ya ciddi rakip olacak gibi görünen MSN, şimdilik bazı hizmetlerini başka siteler aracılığıyla yürütüyor. Örneğin arkadaşlık servisi Siberalem, alışveriş ise Estore'ye bağlı. Yine de Türkçe sitelerde önemli bir yer alacağına inandığımız MSN e bir göz atabilirsiniz... Giriş için http://www.msn.com.tr
Kaynak: Videometre

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Google IRC !

sundance

Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?