Şekil İtibariyle Hotmail

0
mambo
Bugün bilgisayarımı açtım her zamanki gibi önce icq daha sonra da hotmail`ime bakmaya yeltendim, her zamanki gibi ağır ağır açılmaya başladı. Hotmail`deki abiler baya uğraşmışlar ve Hotmail`i yeniden yaratmışlar. Tasarım olarak gerçekten güzel olmuş ama her zamanki ağırlığı devam ediyor bir de hız olayını halletseler gerçekten çok güzel olacak. Ama şekil bazında başlayan değişiklik belki hıza da yansır(!)
Mail gönderme menüsünde adres defterindeki isimler kenarda duruyor. Devamlı mesaj yolladığınız kişilere sadece bir tıklama ile mail yollayabiliyorsunuz. Bunun gibi ufak ama işinizi kolaylaştıran kısa yollar da mevcut....
Ayrıca havaların çok ısınmış olması sanırım en çok servis sağlayıcıların işine yaradı icq`yu her açtığım da hemen hemen listenin yarısı online durumda oluyor millet bu sıcakta dışarda dolanmak yerine evimde otururum açarım bilgisayarımı nette dolanırım diye düşünüyor herhalde(ya da işsizlikten)...

Görüşler

0
elrond
Aslında son 1 haftaki yavaşlık update çalışmalarındanmış diye sevinmiştim ben. Çünkü 2 gün öncesine göre oldukça hızlı çalışıyor gibi geldi bana.
0
elrond
Güncelleme.
Biraz önce bu konu ile ilgli bir habe rgeçti elime.
Öncelikle 110 milyon! aktif Hotmail kullanıcısı var. Aslında bu bile tek başına yavaş bir sistem için yeterli bir neden. Bunun dışında MS ten Sarah Lefko` ya göre sistemin Microsoft tarafından satın alınıdığı zamanlardan kalma bazı Solaris tabanlı legacy sistemler (Onlar Legacy diyo bana kızmayın!) bu yavaşlığa neden oluyormuş. Yakında sistem tamamen Windows 2000 serverlara upgrade edilince bu yavaşlık gidicekmiş.
0
anonim
bence güzel olmuş sayfa. sanki biraz hızlanmış gibi geldi bana. ama sanırım hala az yerimiz war hotmail de. tatile çıktığım zaman doluyo mail kutum. saklamak istediğim şeyler otomatik olarak siliniyor.
0
anonim
sekil itibari ile her zaman hos (!) olmustur zaten, ama bir yahoo olmasi icin daha cok ekmek yemesi gerekiyor. yahoo olma konusunda epey bir calismalari var goruyorum, ama hotmail ms mantigi ile calisiyor; bazi mailleri kendi kafasina gore siliyor ve vb. ms kontrolu tamamen elinde tutuyor. ben de hotmail kullaniyorum, gereksiz yerlere verilecek mail icin veya ms sayfasindan bir program indirmek icin gerekiyor. eh tabi kullanici sayisi epey bir sisiyor ozaman.
Win2K gecince ... , o gunleri sabirsizlikla bekliyorum, 2000 yili problemi degil ama 2000 win problemi yili yasanacaktir...

yanlis anlamayin, ben ekmeyimi win nt den kazaniyorum, bukadar kolay gozuken, bir mouse tiklamasi ile bozulan sistem oldu surece de ac kalacagima inanmiyorum. benim gibi adamlar anca win nt sistemcisi olur :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Engelli sitelere alternatif erişim yolu: TamamAbi.org

crematorium

Mahkeme kararı ile ya da başka bir şekilde engellenmiş internet sitelerine erişmenin kolay ve ağrısız yolunu paylaşan bir site var artık.

TamamAbi.org

Önerilen çözümü kısaca özetleyeyim;

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

Tipografik Kitap Arama: AmazType

FZ

Keita Kitamura ve Yugo Nakamura tarafından Amazon Web Servisleri kullanılarak geliştirilmiş çılgın bir tipografik kitap arama sistemi: amaztype. Yaptığı şey konu ile ilgili kitap kapak görüntülerini alıp aradığınız sözcüğün harflerini oluşturarak dizmek. Söz gelimi Lisp aradığınızda karşınıza koca bir Lisp yazısı geliyor ve gelen görüntüdeki grafiklere tıklayarak "zoom" yapabiliyor, kitapla ilgili detaylı bilgi alabiliyor ve doğrudan kitabın sayfasına gidebiliyorsunuz.

En çok aranan sözcükleri burada görebilirsiniz. Konu ile ilgili eğlenceli bir makaleyi de burada okuyabilirsiniz.