Proje Yönetiminde Türkçe Paylaşım Merkezi

0
anonim
Proje Yönetimini konusunda Türkçe kaynak sıkıntısının önüne geçmek, öğrencisinden uzmanına dek bir paylaşım ortamı hazırlamak amacı ile açılan yeni bir site: PMboard.org
Siteye ilk bakıldığında kullanıcı etkileşimli haber portalı gibi durmakta ancak gözüme çarpan diğer içerikleri:

+ PMI, Prince2 makaleleri,
+ Proje Yönetimi Sözlüğü,
+ Test Similatörü.

güzel bir siteye benziyor, Yorumlarınızı paylaşın lütfen.

İlgili Yazılar

Frontbase, denenmesi gereken bir database server

anonim

Danimarkalı bir firma tarafından bizlere sunulan Frontbase gerçekten denenmesi gereken bir database server. Development lisansı bedava olan bu database server yazılımının en pahalı lisansı $15.000 civarında, Oracle database serverla yaptığınız hereşeyi bu yazılımla da yapabiliyorsunuz adresi ise http://www.frontbase.com

Internet Tarayıcınızı Tarıyoruz!

FZ

Tarayıcınızla ziyaret ettiğiniz bir Internet sitesi neleri öğrenebilir? Düşündüğünüzden daha fazlasını! Nasıl olduğunu merak ediyorsanız BrowserSpy sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu sitedeki bilgileri kullanarak kendi projelerinizde de güzel şeyler yapabilirsiniz (mesela karşı tarafta FLASH veya MathML olup olmadığını ve versiyonunu öğrenerek ona göre içerik göndermek gibi).

Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

FZ

İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal

Türk Telekom Kablosuz Internet tarifelerini belirledi

talat

Türk Telekom'un 42 ilde 400 noktada sunduğu kablosuz internet erişim ücretleri belirlendi. Yarım saat kablosuz internet TTWinet hizmeti 3.11 YTL olacak.

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.