Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

0
FZ
Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Görüşler

0
adervis
Ben Türkiye dışında bu konu ile ilgili bir haber bulamadım.
TT bizi yiyor olmasın.
0
adervis
Merak edenler için kopan fiberoptic netin haritası:
http://www.smw3.com/Html_Static/SMW3-MAp.jpg
0
o_ozardic
Bu olay ile Internet konusunda bence disariya- ozellikle Amerika'ya ne kadar gobekten bagli oldugumuzu da gorduk.
Su anda kullandigimiz sitelerin kaci yurtdisindaki sunucularda barindiriliyor ? ne kadari da yurticinde (kesintiden etkilenmedi yani)
0
murat09
Networkte bir hat arızalandığında, ardındaki hatlar da gider. Ya switchte ya da kabloda bir sorun vardır.. Peki, bunun yedeği (alternatifi) olsa bu sorun olur mu? En azından diğeri devreye girer. Hatta arıza olmadığında da daha iyi bir bant genişliği sağlanır. Ey Telekom, bu güne dek aklına bu basit şey gelmedi mi? Yoksa "sahibinden internet" ilanlarıyla ben bunun sahibiyim ne istersem yaparım ister yedekli isterse yedeksiz çalışırım demek mi daha kolay?
Bize ne CEZAYIR de hat koparsa? Gitsin Cezayir mühendisleri kendine ait hattı tamir etsin. Koca Türkiye de buna bir alternatif düşünülemez mi?
İşine geldiğinde şirket, gelmediğinde kendine ait e posta adreslerinde"gov.tr" uzantısını kullanarak devlet kurumuyum demek..Günde en az yirmi kişi (dahili hat) arayıp hala soruyor neden internette filanca site açılmıyor diye, biz bıktık siz hala bıkmadınız eziyetlerinize açıklama getirmekten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk Uluslararası Wikipedia Konferansı

arikan

"Her bir kişinin insanlığın tüm bilgisine erişimi olduğunu hayal edin. Biz bunu yapıyoruz. Ve yardımınıza ihtiyacımız var."

Bu sloganla genişleyen Wikipedia'nin ilk uluslararası konferansı Wikimania 2005 4-8 Agustos 2005 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılacak. Konferansa Jimmy Wales, Ross Mayfield, Ward Cunningham, ve Richard Stallman gibi konuşmacilar katılacak. Siz de dünyanın en hızlı büyüyen bilgi birikim ortamının Türkçe sayfalarına bildiklerinizi yazıp serbest Türkçe bilgi gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.

Yeni Bir Sosyal İmleme Ağı

cann

Sosyal imleme ağlarına yeni bir kan olarak inter.net.im beta versiyonda açıldı. kısaca internet'de rastladığınız haberleri, ilginç bulduğunuz siteleri yada blog yazılarını burada işaretliyebilir, diğer populer imleri görebilir ve yorum yazabilirsiniz...

Internet, Dil, Sosyoloji

FZ

İnsan dilleri sürekli bir değişim içinde, binlerce yıllık süreçlerde bu mavi gezegende pek çok doğal dil ortaya çıktı, bir kısmı öldü, bir kısmı Baskça, Arnavutça gibi Avrupa'nın göbeğinde izole şekilde varlığını sürdürdü, bir kısmı da zenginleşerek ve diğer dillerle alışveriş halinde günümüze dek geldi.

Sanırım sıra Internet'in doğal dilleri etkilemesine geldi. Etik tartışmaların ötesinde ele alınması gereken, analiz gerektiren bir olgu yavaş yavaş kendini belli etmeye başlıyor.

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.