Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

0
FZ
Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Görüşler

0
adervis
Ben Türkiye dışında bu konu ile ilgili bir haber bulamadım.
TT bizi yiyor olmasın.
0
adervis
Merak edenler için kopan fiberoptic netin haritası:
http://www.smw3.com/Html_Static/SMW3-MAp.jpg
0
o_ozardic
Bu olay ile Internet konusunda bence disariya- ozellikle Amerika'ya ne kadar gobekten bagli oldugumuzu da gorduk.
Su anda kullandigimiz sitelerin kaci yurtdisindaki sunucularda barindiriliyor ? ne kadari da yurticinde (kesintiden etkilenmedi yani)
0
murat09
Networkte bir hat arızalandığında, ardındaki hatlar da gider. Ya switchte ya da kabloda bir sorun vardır.. Peki, bunun yedeği (alternatifi) olsa bu sorun olur mu? En azından diğeri devreye girer. Hatta arıza olmadığında da daha iyi bir bant genişliği sağlanır. Ey Telekom, bu güne dek aklına bu basit şey gelmedi mi? Yoksa "sahibinden internet" ilanlarıyla ben bunun sahibiyim ne istersem yaparım ister yedekli isterse yedeksiz çalışırım demek mi daha kolay?
Bize ne CEZAYIR de hat koparsa? Gitsin Cezayir mühendisleri kendine ait hattı tamir etsin. Koca Türkiye de buna bir alternatif düşünülemez mi?
İşine geldiğinde şirket, gelmediğinde kendine ait e posta adreslerinde"gov.tr" uzantısını kullanarak devlet kurumuyum demek..Günde en az yirmi kişi (dahili hat) arayıp hala soruyor neden internette filanca site açılmıyor diye, biz bıktık siz hala bıkmadınız eziyetlerinize açıklama getirmekten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jenerik isim kabusuna son

anonim

Haksız rekabet yaratmamak amacıyla “.tr” Alan Adı Yönetimi tarafından hiçbir kişi ya da kuruluşa verilmeyen, belgeye dayalı alt alanlarda bir sektör ve kavramı temsil eden alan adları, artık alınabilecek. Yeni düzenlemeyle başvurular internet üzerinden kredi kartıyla da yapılabilecek. Ancak “Turkiye”, “Ataturk” ve “Turk” alan adları yalnızca T.C. Devleti’nin yetkilendirdiği devlet kuruluşlarına verilecek.
Devamı ntvmsnbc'de

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

FZ

İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal

Küçük casuslar artık büyük tehdit

mos

haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.