Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

0
FZ
Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Görüşler

0
adervis
Ben Türkiye dışında bu konu ile ilgili bir haber bulamadım.
TT bizi yiyor olmasın.
0
adervis
Merak edenler için kopan fiberoptic netin haritası:
http://www.smw3.com/Html_Static/SMW3-MAp.jpg
0
o_ozardic
Bu olay ile Internet konusunda bence disariya- ozellikle Amerika'ya ne kadar gobekten bagli oldugumuzu da gorduk.
Su anda kullandigimiz sitelerin kaci yurtdisindaki sunucularda barindiriliyor ? ne kadari da yurticinde (kesintiden etkilenmedi yani)
0
murat09
Networkte bir hat arızalandığında, ardındaki hatlar da gider. Ya switchte ya da kabloda bir sorun vardır.. Peki, bunun yedeği (alternatifi) olsa bu sorun olur mu? En azından diğeri devreye girer. Hatta arıza olmadığında da daha iyi bir bant genişliği sağlanır. Ey Telekom, bu güne dek aklına bu basit şey gelmedi mi? Yoksa "sahibinden internet" ilanlarıyla ben bunun sahibiyim ne istersem yaparım ister yedekli isterse yedeksiz çalışırım demek mi daha kolay?
Bize ne CEZAYIR de hat koparsa? Gitsin Cezayir mühendisleri kendine ait hattı tamir etsin. Koca Türkiye de buna bir alternatif düşünülemez mi?
İşine geldiğinde şirket, gelmediğinde kendine ait e posta adreslerinde"gov.tr" uzantısını kullanarak devlet kurumuyum demek..Günde en az yirmi kişi (dahili hat) arayıp hala soruyor neden internette filanca site açılmıyor diye, biz bıktık siz hala bıkmadınız eziyetlerinize açıklama getirmekten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

NetSec Güvenlik Bülteni XI- 11.11.2009

anonim

NetSec Ağ güvenliği liste üyeleri tarafından hazırlanan ve haftalık yayınlanan güvenlik bülteninin 11. sayısı çıktı.

Ayrıca her hafta Türkiye'deki güvenlik uzmanlarıyla yaptığımız röportajların bu haftaki sürpriz konuğu FM kurucularından Kıvılcım HİNDİSTAN. Kendisi ve bilgi güvenliğine bakış açısıyla ilgili önemli ipuçlarını içeren röportajı bülten içerisinden okuyabilirsiniz.

Bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

sundance

Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.