Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

0
FZ
Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Görüşler

0
adervis
Ben Türkiye dışında bu konu ile ilgili bir haber bulamadım.
TT bizi yiyor olmasın.
0
adervis
Merak edenler için kopan fiberoptic netin haritası:
http://www.smw3.com/Html_Static/SMW3-MAp.jpg
0
o_ozardic
Bu olay ile Internet konusunda bence disariya- ozellikle Amerika'ya ne kadar gobekten bagli oldugumuzu da gorduk.
Su anda kullandigimiz sitelerin kaci yurtdisindaki sunucularda barindiriliyor ? ne kadari da yurticinde (kesintiden etkilenmedi yani)
0
murat09
Networkte bir hat arızalandığında, ardındaki hatlar da gider. Ya switchte ya da kabloda bir sorun vardır.. Peki, bunun yedeği (alternatifi) olsa bu sorun olur mu? En azından diğeri devreye girer. Hatta arıza olmadığında da daha iyi bir bant genişliği sağlanır. Ey Telekom, bu güne dek aklına bu basit şey gelmedi mi? Yoksa "sahibinden internet" ilanlarıyla ben bunun sahibiyim ne istersem yaparım ister yedekli isterse yedeksiz çalışırım demek mi daha kolay?
Bize ne CEZAYIR de hat koparsa? Gitsin Cezayir mühendisleri kendine ait hattı tamir etsin. Koca Türkiye de buna bir alternatif düşünülemez mi?
İşine geldiğinde şirket, gelmediğinde kendine ait e posta adreslerinde"gov.tr" uzantısını kullanarak devlet kurumuyum demek..Günde en az yirmi kişi (dahili hat) arayıp hala soruyor neden internette filanca site açılmıyor diye, biz bıktık siz hala bıkmadınız eziyetlerinize açıklama getirmekten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zoho Görücüye Çıktı

Titus

Microsoft ile Google çekişip duruyor. Biri IM yazılımı geliştiriyor, diğeri hemen karşı atağa geçip cevabı yapıştırıyor. Biri e-posta servisi açıyor, diğeri ise hemen daha teferruatlısını sunuyor. Belki bu çekişme son kullanıcı olan bizlere yarıyor olabilir ama bu sefer bu çekişme başka birilerine de yaradı. Zoho bu ikilinin çekişmelerinin arasından sıyrılıp görücüye çıktı. Tam donanımlı özellikleri ile Goolge ve Microsoft'a kafa tutacakmış gibi duruyor.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

elrond

AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!