Türk Uzmandan ``Casus´´ Matematiksel Model

0
anonim
ABD´de yaşayan Türk profesör Bülent Yener, IRC sohbet odalarında geçen konuşmaları tespit edecek matematiksel bir modelleme üzerinde çalışıyor. ABD hükümeti Yener´in çalışmasını terörizmle mücadelede kullanacak.

Sohbet odaları internetin en çok ziyaret edilen alanlarından. Kullanıcıların diledikleri konuları konuştukları sohbet odaları, aynı zamanda kötü niyetli ``hacker´´ların şifre ve kredi kartı numaraları çaldıkları bir alan. Ancak, bu kez hedefte terörist örgütlerin şifreli haberleşmesi var. Ayrıntılı bilgi için ntvmsnbc.com.

İlgili Yazılar

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Cisco’dan Web’i genişleten yazılım

pulsar

Cisco, internete daha fazla cihazın bağlanmasını sağlayan yeni IP standardını destekleyen yazılımı ay sonunda çıkarıyor.
Dünyanın en büyük ağ ekipmanı sağlayıcısı Cisco Systems, Internet Protocol version 6 (IPv6) kullanan router ve sunucular için geliştirdiği yeni yazılımları mayıs sonunda çıkaracağını duyurdu.

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.