İşten Güçten Eden Yarışma

0
lifesdkver0_1
Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Görüşler

0
FZ
Hadi bakalım, işi gücü bıraktık, gündüz gündüz şifre çözüyoruz (ama ilaç için bilgisayar bize şşştt, Neo, dikkatli ol geliyorlar! demiyor, o tadı yaşatmıyor! :-P
0
pismikrop
harikaymış ya, çok güzel ...
0
FZ
4. seviyeye geldik takıldık, orada bulduğumuz küçük harfler şifrelenmiş mi yoksa dümdüz mü kullanmak gerekiyor, basit bir yerine koyma şifresi mi yoksa yer değiştirme şifresi mi, kafam karıştı. :-P
0
FZ
Bu gibi durumlarda işe yarayabilecek bir yazılım: Crank yani "CRyptANalysis toolKit".

http://crank.sourceforge.net

Ekran görüntüleri:

http://crank.sourceforge.net/screen1.gif

http://crank.sourceforge.net/screen2.png

Ve:

http://packages.debian.org/stable/utils/crank

ya da:

apt-get install crank
0
myss
Yerine koyma ile yer degistirme sifreleri arasindaki fark nedir?

Oradaki kaydirma sifresiydi (al sana uydurma bir terim daha :) ) galiba.

6. seviyeyi cozen varsa yardimci olursa sevinirim ;)
0
FZ
Sizin kaydırma dediğiniz şeye ben yerine koyma (substitution) demişim, evet terim karmaşası olmuş ve aslında sizinki biraz daha iyi gibi, benimkisi doğrudan çeviri. Yer değiştirme ile kast ettiğim ise "transposition". Yani bu yöntem ile yapılan şifreleme, misal:

WRIOR FEOEP EESVE LANJD ADCED ETCXQ

Yukarıdaki şifreli metinde sizin deyişinizle kaydırma benim deyişimle yerine koyma yok, yapılan şey açık metindeki harflerin sırasının karıştırılması ve sonra ortaya çıkan karakter dizisinin 5lik gruplanarak yazılması. Yani filanca harf yerine falanca harf gelmiş gibi bir şey değil de 3. sıradaki harfi almışız 7. sıraya, 7. sıradakini almışız 1. sıraya, ... vs. koymuşuz gibi bir durum söz konusu.
0
myss
Yerine koyma ile kastettiginizi dogru anlamisim. Benim kaydirma ile kastettigim yerine koymanin ozel bir durumu, yani her harfin yerine N harf sonraki harfi koyma.

Sadece yer degistirme ile ne kastettiginizi anlamamistim.
0
FZ
Hani şu "one small letter EXACTLY surrounded by three bodyguards" muhabbetinin olduğu bölümde takıldım ben, yani sağında ve soluna üç büyük harf olan küçük harfleri tespit etmemizi istiyor ama onları bulduktan sonra oluşan harf dizisi anlamlı değil, acaba şifreli dizi mi (önceki bilgilerimizi de kullanalım hesaabı).
0
tongucyumruk
Ufak bir ipucu vereyim. Exactly.

Ben de bir sonraki bölümde takıldım. Daha çok soruyu anlayamadığımdan...
0
MC
url'yi ve linked listleri düşün
0
MC
kaynak kodunun ilk satırı ilk büyük ipucu!
0
pismikrop
2. aşamada şifreyi çözerken yazdığım algoritma:


import sys

alphabet = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz"
msg = "g fmnc wms bgblr rpylqjyrc gr zw fylb. rfyrq ufyr amknsrcpq ypc dmp. bmgle gr gl zw fylb gq glcddgagclr ylb rfyr'q ufw rfgq rcvr gq qm jmle. sqgle qrpgle.kyicrpylq() gq pcamkkclbcb. lmu ynnjw ml rfc spj."

for s in msg:
if s in alphabet: s = alphabet[alphabet.find(s) + 2]
sys.stdout.write(s)


mesajı okuduktan sonra aklım başıma geldi.


import string

table = string.maketrans("abcdefghijklmnopqrstuvwxyz", "cdefghijklmnopqrstuvwxyzab")
print msg.translate(table)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

anonim

Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"

Linuxcuyuz.biz

Dirty_tux

İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz

Internet'in sahipleri

auselen

Başlık sansasyonel fakat "Asia Green IT System Bilgisayar San. ve Tic. Ltd. Sti." da kim?

http://www.iana.org/domains/root/db adresine denk gelince merak ettim, biraz sed ile güreşip aşağıdaki listeyi oluşturdum.

$ curl -s http://www.iana.org/domains/root/db | xmllint --html --xpath "//table/tbody/tr/td[1]/span/a|//table/tbody/tr/td[2]|//table/tbody/tr/td[3]" - 2>/dev/null...

Internet`in sopası yok ki..

larweda

www.google.com son günlerde internette en çok kullandığımız arama motoru.. Ama bilerek ya da bilmeyerek şahane bir rastlantıya neden oldular. Google'a gidip "dumb motherfucker" arattırırsanız, en yüksek puanlı sonuç Amerika`nın taze başkanı George.W. Bush hakkında bir site oluyor. Yani basit bir yorumla internet`in en ünlü "dumb motherfucker"ı George.W. Bush oluyor. İlahi adalet mi dersiniz, sanal adalet mi dersiniz, bilmem... :-))