İşten Güçten Eden Yarışma

0
lifesdkver0_1
Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Görüşler

0
FZ
Hadi bakalım, işi gücü bıraktık, gündüz gündüz şifre çözüyoruz (ama ilaç için bilgisayar bize şşştt, Neo, dikkatli ol geliyorlar! demiyor, o tadı yaşatmıyor! :-P
0
pismikrop
harikaymış ya, çok güzel ...
0
FZ
4. seviyeye geldik takıldık, orada bulduğumuz küçük harfler şifrelenmiş mi yoksa dümdüz mü kullanmak gerekiyor, basit bir yerine koyma şifresi mi yoksa yer değiştirme şifresi mi, kafam karıştı. :-P
0
FZ
Bu gibi durumlarda işe yarayabilecek bir yazılım: Crank yani "CRyptANalysis toolKit".

http://crank.sourceforge.net

Ekran görüntüleri:

http://crank.sourceforge.net/screen1.gif

http://crank.sourceforge.net/screen2.png

Ve:

http://packages.debian.org/stable/utils/crank

ya da:

apt-get install crank
0
myss
Yerine koyma ile yer degistirme sifreleri arasindaki fark nedir?

Oradaki kaydirma sifresiydi (al sana uydurma bir terim daha :) ) galiba.

6. seviyeyi cozen varsa yardimci olursa sevinirim ;)
0
FZ
Sizin kaydırma dediğiniz şeye ben yerine koyma (substitution) demişim, evet terim karmaşası olmuş ve aslında sizinki biraz daha iyi gibi, benimkisi doğrudan çeviri. Yer değiştirme ile kast ettiğim ise "transposition". Yani bu yöntem ile yapılan şifreleme, misal:

WRIOR FEOEP EESVE LANJD ADCED ETCXQ

Yukarıdaki şifreli metinde sizin deyişinizle kaydırma benim deyişimle yerine koyma yok, yapılan şey açık metindeki harflerin sırasının karıştırılması ve sonra ortaya çıkan karakter dizisinin 5lik gruplanarak yazılması. Yani filanca harf yerine falanca harf gelmiş gibi bir şey değil de 3. sıradaki harfi almışız 7. sıraya, 7. sıradakini almışız 1. sıraya, ... vs. koymuşuz gibi bir durum söz konusu.
0
myss
Yerine koyma ile kastettiginizi dogru anlamisim. Benim kaydirma ile kastettigim yerine koymanin ozel bir durumu, yani her harfin yerine N harf sonraki harfi koyma.

Sadece yer degistirme ile ne kastettiginizi anlamamistim.
0
FZ
Hani şu "one small letter EXACTLY surrounded by three bodyguards" muhabbetinin olduğu bölümde takıldım ben, yani sağında ve soluna üç büyük harf olan küçük harfleri tespit etmemizi istiyor ama onları bulduktan sonra oluşan harf dizisi anlamlı değil, acaba şifreli dizi mi (önceki bilgilerimizi de kullanalım hesaabı).
0
tongucyumruk
Ufak bir ipucu vereyim. Exactly.

Ben de bir sonraki bölümde takıldım. Daha çok soruyu anlayamadığımdan...
0
MC
url'yi ve linked listleri düşün
0
MC
kaynak kodunun ilk satırı ilk büyük ipucu!
0
pismikrop
2. aşamada şifreyi çözerken yazdığım algoritma:


import sys

alphabet = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz"
msg = "g fmnc wms bgblr rpylqjyrc gr zw fylb. rfyrq ufyr amknsrcpq ypc dmp. bmgle gr gl zw fylb gq glcddgagclr ylb rfyr'q ufw rfgq rcvr gq qm jmle. sqgle qrpgle.kyicrpylq() gq pcamkkclbcb. lmu ynnjw ml rfc spj."

for s in msg:
if s in alphabet: s = alphabet[alphabet.find(s) + 2]
sys.stdout.write(s)


mesajı okuduktan sonra aklım başıma geldi.


import string

table = string.maketrans("abcdefghijklmnopqrstuvwxyz", "cdefghijklmnopqrstuvwxyzab")
print msg.translate(table)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Bedava (mı?)

redogre

Evet genellikle büyük gazetelerin pazar eklerine yaraşır bir başlık oldu ama yarım saat içinde uzun zamandır kullandığım iki servisin artık paralı olduğunu öğrendim.
`Para vermiyorsan buyur sürün` diyen ilk adres FilePlanet. Hani Quakeplanet adlı, güzel Quake mod ları ve haritaları indirdiğimiz Community var ya ... İşte orası dosyaları indirebilmeniz için GameSpy üyeliği istiyor. Tamam GameSpy üyeliği bedava ama işkence bununla bitmiyor. `Buyrun serverlara.` diyor ama o da ne? Tıklayınca güzelim servera `Ama siz para vermemişsiniz, aylık 10, yıllık 50 dolara bu hizmet` diyor. O zaman Public Server kullanırım diyorsanız, 300 kişi sınırlı 2 Amerika serverı, ve 50 kişi sınırlı bir Romanya serverı sizi bekliyor. Önce bir applet ile sıraya giriyorsunuz. Sakın kendi kendinize `Aman bekledim ama 50 kişi var sadece harika alırım dosyamı...` diyorsanız yanıldınız. DSL bağlantı ile 1.3 Mb ı tam 1 saatte indirebildim. Quake ile ilgili birşey istiyorsanız ya parayı bayılacaksınız ya da sürüneceksiniz....

OECD Internet kullanım istatistikleri

sundance

OECD ülkeleri arasında altı ayda bir yapılan istatistiklere göre, Aralık 2006 itibariyle Türkiye, geniş bant kullanımında Meksika'nın hemen önünde yeralmış.(30/31)

Türkiye'nin hemen önünde ise Yunanistan bulunmakta. DSL/Kablo ve Fiber bağlantılarının gözönüne alındığı Bu istatistiklerde önemli bazı veriler var.

Skype 2.0 Beta Yayınlandı

wizzyfx

Skype 2.0 sürümü ile internet üzerinden ücretsiz video görüşme imkanı da sağlıyor. Şu anda windows için beta versiyonu hazır olan programın final sürümü için ise henüz bir tarih belli değil.

Buradan indirilebilir.

Searchlores.org

sundance

Bundan yedi yıl kadar önce, Galata´da bir öğrenci evinde Fravia´nın Searchlores.org sitesi ile karşılaşmıştım. Kendine özgü yapısı, başta arama motorları olmak üzere bir çok konuda ilgi çekici teknik makaleleri, derin kütüphanesi, usta çırak ilişkisinde sınıfları ve vaka incelemeleri ile çok değişik bir siteydi. Internet´in kişisel özgürlüklere karşı kullanılmasına sinirlenen Fravia daha o zamanlarda kullandığı exploitler ile Explorer ile siteye girerseniz makinanızı çakılıyordu (Opera ile bu sayfalarda tanıştım ilk ;)

Yıllar sonra Netcat hakkında bir şeyler ararken bu sayfaya rastladım. Sanki eski bir dostu görmüş gibiydim. Bu süre içinde Fravia çizgisini korumuş, dahası yeni yazı ve makaleler ekleyerek sayfalarını zenginleştirmişti. Tavsiye ederim bir dolaşın sitede eminim ilginizi çekecek ya da sizi çok şaşırtacak bir şeyler bulacaksınız.

Cisco’dan Web’i genişleten yazılım

pulsar

Cisco, internete daha fazla cihazın bağlanmasını sağlayan yeni IP standardını destekleyen yazılımı ay sonunda çıkarıyor.
Dünyanın en büyük ağ ekipmanı sağlayıcısı Cisco Systems, Internet Protocol version 6 (IPv6) kullanan router ve sunucular için geliştirdiği yeni yazılımları mayıs sonunda çıkaracağını duyurdu.