İşten Güçten Eden Yarışma

0
lifesdkver0_1
Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Görüşler

0
FZ
Hadi bakalım, işi gücü bıraktık, gündüz gündüz şifre çözüyoruz (ama ilaç için bilgisayar bize şşştt, Neo, dikkatli ol geliyorlar! demiyor, o tadı yaşatmıyor! :-P
0
pismikrop
harikaymış ya, çok güzel ...
0
FZ
4. seviyeye geldik takıldık, orada bulduğumuz küçük harfler şifrelenmiş mi yoksa dümdüz mü kullanmak gerekiyor, basit bir yerine koyma şifresi mi yoksa yer değiştirme şifresi mi, kafam karıştı. :-P
0
FZ
Bu gibi durumlarda işe yarayabilecek bir yazılım: Crank yani "CRyptANalysis toolKit".

http://crank.sourceforge.net

Ekran görüntüleri:

http://crank.sourceforge.net/screen1.gif

http://crank.sourceforge.net/screen2.png

Ve:

http://packages.debian.org/stable/utils/crank

ya da:

apt-get install crank
0
myss
Yerine koyma ile yer degistirme sifreleri arasindaki fark nedir?

Oradaki kaydirma sifresiydi (al sana uydurma bir terim daha :) ) galiba.

6. seviyeyi cozen varsa yardimci olursa sevinirim ;)
0
FZ
Sizin kaydırma dediğiniz şeye ben yerine koyma (substitution) demişim, evet terim karmaşası olmuş ve aslında sizinki biraz daha iyi gibi, benimkisi doğrudan çeviri. Yer değiştirme ile kast ettiğim ise "transposition". Yani bu yöntem ile yapılan şifreleme, misal:

WRIOR FEOEP EESVE LANJD ADCED ETCXQ

Yukarıdaki şifreli metinde sizin deyişinizle kaydırma benim deyişimle yerine koyma yok, yapılan şey açık metindeki harflerin sırasının karıştırılması ve sonra ortaya çıkan karakter dizisinin 5lik gruplanarak yazılması. Yani filanca harf yerine falanca harf gelmiş gibi bir şey değil de 3. sıradaki harfi almışız 7. sıraya, 7. sıradakini almışız 1. sıraya, ... vs. koymuşuz gibi bir durum söz konusu.
0
myss
Yerine koyma ile kastettiginizi dogru anlamisim. Benim kaydirma ile kastettigim yerine koymanin ozel bir durumu, yani her harfin yerine N harf sonraki harfi koyma.

Sadece yer degistirme ile ne kastettiginizi anlamamistim.
0
FZ
Hani şu "one small letter EXACTLY surrounded by three bodyguards" muhabbetinin olduğu bölümde takıldım ben, yani sağında ve soluna üç büyük harf olan küçük harfleri tespit etmemizi istiyor ama onları bulduktan sonra oluşan harf dizisi anlamlı değil, acaba şifreli dizi mi (önceki bilgilerimizi de kullanalım hesaabı).
0
tongucyumruk
Ufak bir ipucu vereyim. Exactly.

Ben de bir sonraki bölümde takıldım. Daha çok soruyu anlayamadığımdan...
0
MC
url'yi ve linked listleri düşün
0
MC
kaynak kodunun ilk satırı ilk büyük ipucu!
0
pismikrop
2. aşamada şifreyi çözerken yazdığım algoritma:


import sys

alphabet = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz"
msg = "g fmnc wms bgblr rpylqjyrc gr zw fylb. rfyrq ufyr amknsrcpq ypc dmp. bmgle gr gl zw fylb gq glcddgagclr ylb rfyr'q ufw rfgq rcvr gq qm jmle. sqgle qrpgle.kyicrpylq() gq pcamkkclbcb. lmu ynnjw ml rfc spj."

for s in msg:
if s in alphabet: s = alphabet[alphabet.find(s) + 2]
sys.stdout.write(s)


mesajı okuduktan sonra aklım başıma geldi.


import string

table = string.maketrans("abcdefghijklmnopqrstuvwxyz", "cdefghijklmnopqrstuvwxyzab")
print msg.translate(table)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.

İnternet Bağlantısı için Telefon Hattına Gerek Yok

vst

Malumunuz; Evinize ya da işyerinize ADSL İnternet bağlantısı hizmeti almak istiyorsanız, öncelikle bir sabit hat abonesi olmanız gerekiyor. Ancak, bu uygulama Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde karara bağlanan bir görüşmede, yasalara aykırı bulundu.

Sabah Gazetesinin İnternet sayfalarında yayınlanan habere göre, tüketicilerin "bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebilecekleri" dahi bildiriliyor.

Evinizde/Ofisinizde Kendi Sunucularınız

sundance

Ev/Ofisinizde ISP`nizden bağımsız e-mail kurmak, spamdan korunmak istiyorsunuz, ama bütün bu email mekanizması size anlaşılmaz mı geliyor ? Artık derdiniz yok, çünkü eğer teknik okuma yapmayı seviyorsanız mükemmel bir makale ile UnixReview.com size bu işi en ince detaylarına kadar anlatıyor.

Bazen bir makale görürsünüz ve ufkunuz açılır. İşte bu da onlardan biri...

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek: