Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

0
sundance
Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)

Görüşler

0
anonim
Google bizim eve de uğrar mı :)
gelişim aşamasında bir proje,tebrik etmek gerekir yine Google'ı.sanırım Türkiye için henüz bu destek yeterince yok.
0
sem__83
geçen gün bizdeydi bugün yarın da size gelir üzülme :):P
0
bleda
Artık kimsenin olmadığı bir yolda yürürken bile dikkat etmek lazım herhalde (: .
0
Zebani
Artık herkes sanal ortamda yürüyecek nasıl olsa.
0
FZ
"It's a mixed-up, topsy-turvy world we live in when web mapping applications are now faster and more convenient to use than their desktop equivalents." [Who Killed the Desktop Application?]
0
101
Teknik olarak nasıl oluyor bu? Uydu yolları paralel halde gösterebilir burası mantıklı geliyor da. Sokaklarda ilerleyebilmemiz, biz ilerlerken arabaların da ilerlemesi (eski yerlerinde kalmaması) ilginç geliyor insana. Bir de neden sadece sokakları yapmışlar. Yol dışından neden ilerleyemiyoruz.
0
sleytr
Görüntüler uydu kaynaklı değil, üzerindeki 11 lens ile 360 derecelik çekim yapabilen bir kamera taşıyan araçlar ile sokakları taramışlar! Google bu sokak görüntüleri için ilk etapta Immersive Media adlı şirket ile çalışmış. San Francisco nun fotoğraflarını ise kendileri çekmişler ve bunlar diğerlerinden daha yüksek çözünürlükteymiş.

kaynak: oreilly.com

Microsoft'da aynı hizmeti (bence çok daha çirkin bir arayüzle) teknoloji önzilemesi olarak sunmaya başlamış.

0
Tarık
Gerçekten iyi ve ayrıntılı bir bilgi almış olduk bu konuda. Hernekadar soruyu ben sormamış olsamda. Teşekkürler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal Kitaplık Yayında

ozhan

Google en son servisi sanal kütaphane yayına başladı. Yayınevleri ve Google arasında geçen uzun tartışmalar sonuca vardı ve telif hakları sorunu beli kısıtlamalarla aşıldı.

Google' dan 'Simple' Programlama Dili

Tarık

Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Google Sizi İş Görüşmesine Çağırırsa

FZ

Google sizi iş görüşmesine çağırırsa ne olur? Yurtdışından sizi arayan deneyimli Google yazılım mühendisleri 1-1.5 saatlik görüşmeler boyunca neler sorarlar? Bilmece bulmaca türü şeyler mi yoksa yazılım ile ilgili teknik sorular mi?

Merak edenler için benim başıma gelmiş bir vakadan birkaç küçük örnek:

Google'dan Açık Kaynak Kodlu Projelere Destek

anonim

Google, Google Code adını verdiği hizmette artık açık kaynak projelerine destek veriyor.

Google Code hizmetinde görüldüğü üzere, Google tıpkı Sourceforge gibi bir açık kaynak projelerine ücretsiz hosting hizmeti veriyor. Böylelikle Google açık kaynak projelerine verdiği önemi ve desteği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.