Douglas Adams'ın Mac'i

0
anonim
Aslında eski bir hikaye ama daha önce bahsedilmediği için FM'cilerin bu güzel hikayeden mahrum kalması doğru olmaz.

Yıl 2003. Kahramanımız Phil Beesley ihtiyaçlarını karşılayacak bir Mac arayışındadır. Aradığı özelliklerde test edilmemiş bir ürünü eBay'de bulur ve alır. Bilgisayarı çalıştırdığında büyük bir sürprizle karşılaşır.

Eline geçen bilgisayarın Douglas Adams'a ait olduğunu içindeki kalabalık dökümanların büyük bir kısmını sildiğinde farkeden Beesley'nin hikayesi http://www.vintagemacworld.com/iifx.html adresinde.

Görüşler

0
zekzekus
birlikte düzenleme olayı güzel bir fikir. hemen deneyeyim dedim ve sonucu gördük. bu yeni sistem hakkında biraz daha bilgi verilse iyi olur bence. birden fazla kişi aynı anda yazıyı düzenlerse sistem nasıl davranıyor vs. gibi. Ayrıca haber gönderecek olan kişilere de yazdığınız yazı FM kullanıcıları tarafından düzenlenebilir şeklinde bir uyarı yapmak gerekir diye düşünüyorum. Bir de her yazıya aynı muamele mi yapılacak? Bunu şu açıdan soruyorum, mesela ben bu siteye bazı çeviri çalışmalarımı ve kendi yazdığım uzun makaleleri de haber yollama aparatı aracılığı ile yolluyorum. Bu yazılarımın editoryal amaçlar dışında düzenlenmesini istemeyebilirim. Bu durumda nasıl hareket edecek FM? Wikipediada olduğu gibi "eğer yazılarınızın özgürce düzenlenmesini istemiyorsanız katkıda bulunmayın" şeklinde bir yaklaşım mı izleyecek yoksa kılavuz, makale her ne haltsa bazı gönderiler için farklı bir iletim mekanizması mı sunacak?
Yine de fikir gerçekten güzel. Tebrikler.
0
butch
Her yazı aynı ortama düşecek. Ancak bitmiş haberler, makaleler onay için çok bekletilmeden, orjinaline sadık kalınarak onaylanacak(Bir sürüm yönetimimiz elbette var). Bu sistemin geliştirilmesindeki temel sebep, üyelerin yeri geldiğinde sadece bir url göndererek diğer üyelere haber, makale için pas atmasını sağlamak. Üşengeçlikten ya da zamansızlıktan FM'e konu olmamış çok haber var.

Bu ortamın (şimdilik) FM'e haber, yorum yazarak katkıda bulunan kullanıcılara açık olduğunu da belirteyim.
0
mos
ellerinize sağlık.

artık gün içinde siteyi refresh ederken yeni yorum var mı diye bakmak yerine, yeni ne haberler var diye bakacağız büyük ihtimalle. pek bir dinamik olacak kahvehanemiz :)

0
Zebani
Haber'e katkıyı nasıl yapıyoruz? Ben bunun için bir link filan göremedim. Farkına varamadığım şey nedir?
0
butch
O size kendini gösterir. Malum karma sistemimiz halen Beta aşamasında.
0
anonim
şunun kenarına beta ibaresini koysanız iyi olur.bide anlamadığım douglas adams la fm in yeni stili arasında nasıl bir bağ var acep?yazıda kriptolu bir not vardıda ben mi fark etmedim?


birde bu sitenin müptelası oldum.ister istemez herhangi bi yerde internete bağlandığım anda ilk yaptığım iş önce gmail imdeki mailleri kontrol etmek ve hemen arkasından fm de yeni haber varmı diye bakmak oluyor.acaba bu sitede ne var?

kolay gelsin.güncel haberlerle kalın...:D

0
sleytr

birde bu sitenin müptelası oldum...acaba bu sitede ne var?

Belkide tasarımında altın oran vardır :)
0
zekzekus
bunun sebebi benim katkıda bulunduğum haberin altına sistem ile ilgili soru sormuş olmam. konu ile ilgili ayrıca bir haber olmadığından katkıda bulunulan ilk haber olduğunu düşündüğüm haberin altından sorumu sordum ve olaylar gelişti:))
0
anonim
şunun kenarına beta ibaresini koysanız iyi olur.bide anlamadığım douglas adams la fm in yeni stili arasında nasıl bir bağ var acep?yazıda kriptolu bir not vardıda ben mi fark etmedim?


birde bu sitenin müptelası oldum.ister istemez herhangi bi yerde internete bağlandığım anda ilk yaptığım iş önce gmail imdeki mailleri kontrol etmek ve hemen arkasından fm de yeni haber varmı diye bakmak oluyor.acaba bu sitede ne var?

kolay gelsin.güncel haberlerle kalın...:D

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TASARIM SUÇTUR

sundance

FM2'nin tartışmaya açıldığı bu günlerde UcanTekme Burak arkadaşımın yazdığı yorum, uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir yazı için bana bahane oldu.

İçerik yönetim sistemleri gerçekten de tasarımı hayatımızdan çıkartmış mıdır ? Bu kötü mü olmuştur üzerine küçük bir deneme, umarım tartışırız

TASARIM SUÇTUR...

LinuxP2P - Stallman Röportajı

lifesdkver0_1

Eğer Richard Stallman'ın P2P, dosya paylaşımı, DRM üzerine düşünceleri ilginizi çekiyorsa, LinuxP2P sitesindeki röportajı okumak isteyebilirsiniz.

Özellikle Creative Commons hakkında söyledikleri dikkat çekici.

Graffiti ve Hacker'lar

o_ozardic

Yasal sayılmayan bir sanat biçimi olarak graffiti, şehir yaşantısında zaman zaman değişik yer ve zamanlarda karşımıza çıkıyor. Fotoğrafçı/yazar Nigel Clarke yazısında hacker ve graffiti kültürleri arasındaki etkileşimleri ve benzerlikleri değerlendirmiş.

Artçı fikirler, yerli içerik...

jfever

Her yeni ve iyi fikir gibi bloglar icin de artçıların gelmesi kaçınılmazdı. Milliyet'in de nev'i şahsına münhasır bir blog servisiyle ortaya çıktığını edunya'dan ogrendim. Bu servisin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmeye kalmadan, edunya'daki yorumlardan nasil bir işleyişe sahip olduğunu öğrendik. Milliyet blog servisini kendi haline bırakıp gündelik yaşantıma geri dönmüştüm ki...

Sana dokunan yılandan bana ne (eğer para kazanmıyorsam!)

sundance

(Merak edenler için:bu yazının burada yer almasının sebebi hepimizin insan olması.)

Bugün Katrina fırtınası ile ilgili okuduğum bir makale beni bir şeyler yazmaya zorladı. Dünyanın ne kadar boktan bir yer olmaya doğru ilerlediği ve "tuzu kuru olma" deyiminin gerçekte ne anlama geldiği ve "onun başına geldiyse haketmiştir bir şekilde" dedikten sonra buna mantıklı sebepler bulmanın ne kadar da kolay olduğu gibi şeyler öğretti.

Makalenin ismi "Üzüntü yok: Neden Katrina kurbanlarına fazla yardım etmemeliyiz?" İçeriğe gelince; basit bir özeti şu şekilde olabilir: