Douglas Adams'ın Mac'i

0
anonim
Aslında eski bir hikaye ama daha önce bahsedilmediği için FM'cilerin bu güzel hikayeden mahrum kalması doğru olmaz.

Yıl 2003. Kahramanımız Phil Beesley ihtiyaçlarını karşılayacak bir Mac arayışındadır. Aradığı özelliklerde test edilmemiş bir ürünü eBay'de bulur ve alır. Bilgisayarı çalıştırdığında büyük bir sürprizle karşılaşır.

Eline geçen bilgisayarın Douglas Adams'a ait olduğunu içindeki kalabalık dökümanların büyük bir kısmını sildiğinde farkeden Beesley'nin hikayesi http://www.vintagemacworld.com/iifx.html adresinde.

Görüşler

0
zekzekus
birlikte düzenleme olayı güzel bir fikir. hemen deneyeyim dedim ve sonucu gördük. bu yeni sistem hakkında biraz daha bilgi verilse iyi olur bence. birden fazla kişi aynı anda yazıyı düzenlerse sistem nasıl davranıyor vs. gibi. Ayrıca haber gönderecek olan kişilere de yazdığınız yazı FM kullanıcıları tarafından düzenlenebilir şeklinde bir uyarı yapmak gerekir diye düşünüyorum. Bir de her yazıya aynı muamele mi yapılacak? Bunu şu açıdan soruyorum, mesela ben bu siteye bazı çeviri çalışmalarımı ve kendi yazdığım uzun makaleleri de haber yollama aparatı aracılığı ile yolluyorum. Bu yazılarımın editoryal amaçlar dışında düzenlenmesini istemeyebilirim. Bu durumda nasıl hareket edecek FM? Wikipediada olduğu gibi "eğer yazılarınızın özgürce düzenlenmesini istemiyorsanız katkıda bulunmayın" şeklinde bir yaklaşım mı izleyecek yoksa kılavuz, makale her ne haltsa bazı gönderiler için farklı bir iletim mekanizması mı sunacak?
Yine de fikir gerçekten güzel. Tebrikler.
0
butch
Her yazı aynı ortama düşecek. Ancak bitmiş haberler, makaleler onay için çok bekletilmeden, orjinaline sadık kalınarak onaylanacak(Bir sürüm yönetimimiz elbette var). Bu sistemin geliştirilmesindeki temel sebep, üyelerin yeri geldiğinde sadece bir url göndererek diğer üyelere haber, makale için pas atmasını sağlamak. Üşengeçlikten ya da zamansızlıktan FM'e konu olmamış çok haber var.

Bu ortamın (şimdilik) FM'e haber, yorum yazarak katkıda bulunan kullanıcılara açık olduğunu da belirteyim.
0
mos
ellerinize sağlık.

artık gün içinde siteyi refresh ederken yeni yorum var mı diye bakmak yerine, yeni ne haberler var diye bakacağız büyük ihtimalle. pek bir dinamik olacak kahvehanemiz :)

0
Zebani
Haber'e katkıyı nasıl yapıyoruz? Ben bunun için bir link filan göremedim. Farkına varamadığım şey nedir?
0
butch
O size kendini gösterir. Malum karma sistemimiz halen Beta aşamasında.
0
anonim
şunun kenarına beta ibaresini koysanız iyi olur.bide anlamadığım douglas adams la fm in yeni stili arasında nasıl bir bağ var acep?yazıda kriptolu bir not vardıda ben mi fark etmedim?


birde bu sitenin müptelası oldum.ister istemez herhangi bi yerde internete bağlandığım anda ilk yaptığım iş önce gmail imdeki mailleri kontrol etmek ve hemen arkasından fm de yeni haber varmı diye bakmak oluyor.acaba bu sitede ne var?

kolay gelsin.güncel haberlerle kalın...:D

0
sleytr

birde bu sitenin müptelası oldum...acaba bu sitede ne var?

Belkide tasarımında altın oran vardır :)
0
zekzekus
bunun sebebi benim katkıda bulunduğum haberin altına sistem ile ilgili soru sormuş olmam. konu ile ilgili ayrıca bir haber olmadığından katkıda bulunulan ilk haber olduğunu düşündüğüm haberin altından sorumu sordum ve olaylar gelişti:))
0
anonim
şunun kenarına beta ibaresini koysanız iyi olur.bide anlamadığım douglas adams la fm in yeni stili arasında nasıl bir bağ var acep?yazıda kriptolu bir not vardıda ben mi fark etmedim?


birde bu sitenin müptelası oldum.ister istemez herhangi bi yerde internete bağlandığım anda ilk yaptığım iş önce gmail imdeki mailleri kontrol etmek ve hemen arkasından fm de yeni haber varmı diye bakmak oluyor.acaba bu sitede ne var?

kolay gelsin.güncel haberlerle kalın...:D

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Elinize sağlık (Anlaşılamayan beyin fırtınacılarına ağıt)

ProDer

Zamanının büyük bir bölümünü "beyin fırtınası" estirmekle geçirenler, tepki vermeye pek alışık değiller. Bu "cin"ler genelede oturdukları yerden ellerindeki işi bitirirler; "harala gürele" ortamlardan daima uzak dururlar, "iş" yaparlar.

Kablosuz ağları bulan tişört

anonim

Hürriyet gazetesi Teknoloji bölümünden bir haber. ABD de yeni çıkacak olan bu üründe, üzerindeki özel bir düzenek vasıtası ile çevresindeki kablosuz ağları, ve de sinyal güçlerini görebilirsiniz. Tahmini satış fiyatı 30$ olması bekleniyor.

Elektronik Edep ve Edebiyat

FZ

Radikal Gazetesi yazarlarından ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden Hasan Bülent Kahraman´ın son yazısı elektronik iletişimin ne kadar kalıcı olduğu ya da olabileceği üstüne:

... Artık telefonu bıraktık. Bir anlamda yazıya geri döndük. Herkes ötekiyle, yan yana iki odada bile olsalar, elektronik posta aracılığıyla haberleşiyor. Bu yazının geri dönüşü demek.Ama acaba öyle mi?

Bir kere bu yazının hiçbir kalıcılığı yok. Bugün artık hemen hiç kimse her haberleşmeyi kağıda dökmüyor. İkincisi, bu yazıların herhangi bir yazı değeri yok. Hiçbir yazı özenine sahip değiller. Ne imla, ne bir şey. Tamamen 'can kurtarma' amacıyla çırpıştırılmış şeyler. Bana öğrencilerden gelen mesajları anlamak bir sorun. Kısacası, elektronik yazışmanın 'edebi' oluşmadı, edebiyatı nasıl doğacak bilmiyorum.

''Tsunami''zedeler için neler yapabiliriz?

parsifal

Dün msn client kullanan bir arkadaşımın ekranına baktığımda bir çok ismin yanında kalp işareti olduğunu gördüm. Bu ne diye sorduğumda geçen pazar günü meydana gelen tsunamide hayatını kaybedenlere ve etkilenenlere destek olmak için yapılan bir "şey" olduğunu öğrendim.
Sadece bir simge ile birilerini anmak mı yoksa "gerçek anlamda" yardımcı olmak mı?
uzun lafın kısası google...

IRC mi IM mi?

sundance

Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.