Douglas Adams'ın Mac'i

0
anonim
Aslında eski bir hikaye ama daha önce bahsedilmediği için FM'cilerin bu güzel hikayeden mahrum kalması doğru olmaz.

Yıl 2003. Kahramanımız Phil Beesley ihtiyaçlarını karşılayacak bir Mac arayışındadır. Aradığı özelliklerde test edilmemiş bir ürünü eBay'de bulur ve alır. Bilgisayarı çalıştırdığında büyük bir sürprizle karşılaşır.

Eline geçen bilgisayarın Douglas Adams'a ait olduğunu içindeki kalabalık dökümanların büyük bir kısmını sildiğinde farkeden Beesley'nin hikayesi http://www.vintagemacworld.com/iifx.html adresinde.

Görüşler

0
zekzekus
birlikte düzenleme olayı güzel bir fikir. hemen deneyeyim dedim ve sonucu gördük. bu yeni sistem hakkında biraz daha bilgi verilse iyi olur bence. birden fazla kişi aynı anda yazıyı düzenlerse sistem nasıl davranıyor vs. gibi. Ayrıca haber gönderecek olan kişilere de yazdığınız yazı FM kullanıcıları tarafından düzenlenebilir şeklinde bir uyarı yapmak gerekir diye düşünüyorum. Bir de her yazıya aynı muamele mi yapılacak? Bunu şu açıdan soruyorum, mesela ben bu siteye bazı çeviri çalışmalarımı ve kendi yazdığım uzun makaleleri de haber yollama aparatı aracılığı ile yolluyorum. Bu yazılarımın editoryal amaçlar dışında düzenlenmesini istemeyebilirim. Bu durumda nasıl hareket edecek FM? Wikipediada olduğu gibi "eğer yazılarınızın özgürce düzenlenmesini istemiyorsanız katkıda bulunmayın" şeklinde bir yaklaşım mı izleyecek yoksa kılavuz, makale her ne haltsa bazı gönderiler için farklı bir iletim mekanizması mı sunacak?
Yine de fikir gerçekten güzel. Tebrikler.
0
butch
Her yazı aynı ortama düşecek. Ancak bitmiş haberler, makaleler onay için çok bekletilmeden, orjinaline sadık kalınarak onaylanacak(Bir sürüm yönetimimiz elbette var). Bu sistemin geliştirilmesindeki temel sebep, üyelerin yeri geldiğinde sadece bir url göndererek diğer üyelere haber, makale için pas atmasını sağlamak. Üşengeçlikten ya da zamansızlıktan FM'e konu olmamış çok haber var.

Bu ortamın (şimdilik) FM'e haber, yorum yazarak katkıda bulunan kullanıcılara açık olduğunu da belirteyim.
0
mos
ellerinize sağlık.

artık gün içinde siteyi refresh ederken yeni yorum var mı diye bakmak yerine, yeni ne haberler var diye bakacağız büyük ihtimalle. pek bir dinamik olacak kahvehanemiz :)

0
Zebani
Haber'e katkıyı nasıl yapıyoruz? Ben bunun için bir link filan göremedim. Farkına varamadığım şey nedir?
0
butch
O size kendini gösterir. Malum karma sistemimiz halen Beta aşamasında.
0
anonim
şunun kenarına beta ibaresini koysanız iyi olur.bide anlamadığım douglas adams la fm in yeni stili arasında nasıl bir bağ var acep?yazıda kriptolu bir not vardıda ben mi fark etmedim?


birde bu sitenin müptelası oldum.ister istemez herhangi bi yerde internete bağlandığım anda ilk yaptığım iş önce gmail imdeki mailleri kontrol etmek ve hemen arkasından fm de yeni haber varmı diye bakmak oluyor.acaba bu sitede ne var?

kolay gelsin.güncel haberlerle kalın...:D

0
sleytr

birde bu sitenin müptelası oldum...acaba bu sitede ne var?

Belkide tasarımında altın oran vardır :)
0
zekzekus
bunun sebebi benim katkıda bulunduğum haberin altına sistem ile ilgili soru sormuş olmam. konu ile ilgili ayrıca bir haber olmadığından katkıda bulunulan ilk haber olduğunu düşündüğüm haberin altından sorumu sordum ve olaylar gelişti:))
0
anonim
şunun kenarına beta ibaresini koysanız iyi olur.bide anlamadığım douglas adams la fm in yeni stili arasında nasıl bir bağ var acep?yazıda kriptolu bir not vardıda ben mi fark etmedim?


birde bu sitenin müptelası oldum.ister istemez herhangi bi yerde internete bağlandığım anda ilk yaptığım iş önce gmail imdeki mailleri kontrol etmek ve hemen arkasından fm de yeni haber varmı diye bakmak oluyor.acaba bu sitede ne var?

kolay gelsin.güncel haberlerle kalın...:D

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet ve eğitim

larweda

Eğer öğrenciyseniz, okulda size verilen ödevleri yaparken internet'in nimetlerinden bol bol faydalanıyorsunuzdur. Hatta verilen ödevin çözümünü zahmetsizce hazır olarak internette biryerlerden bulabilmeniz bile çok çok mümkün, hatta bu internetin en temel güzelliklerinden de biri. Ancak eğer öğretmenseniz, ödev verdiğiniz zaman öğrencilerin verdiklerinin bir çalışma sonucu mu olduğunu, yoksa başka bir ödevden kopyalama sonucu mu olduğunu bilememe gibi bir riskiniz var. Sonuçta ödevler öğrenciler araştırsın, kafa patlatsın, birşeyler öğrensin diye veriliyor, internet'ten çözümü afırttmak :) da istenen bir durum değil. Bu durumu gören girişimci bazı arkadaşlar, bir çözüm bulmak yoluna baş koymuşlar, sonuçta da internet teknolojisinin ortaya çıkardığı yepyeni bir hizmet alanı ortaya çıkmış. Sonuçları da gerçekten şaşırtıcı.

Sanal Gerçek ve Gerçek

FZ

Hacettepe Üniveristesi, Bilişsel Psikofizyoloji Araştırma bölümünden Prof. Dr. Sirel Karakaş ile `meta-biliş´, `kokteyl partisi etkisi´, `meta bellek´, `sanal iletişim ile gerçek fiziksel iletişim arasındaki farklar´ üzerine ilginç bir söyleşi.

Prof. Karakaş genellikle insanların pek de üzerinde durmadıkları `koku alma ve buna göre duygu oluşturma´ özelliğimizden ve bunun iletişimi ne kadar ciddi olarak etkileyebileceğinden tutun da TV karşısında sürekli belli türde bir yayına maruz bırakılan çocuklarda görülen otizm hastalığına dek pek çok şeyden bahsediyor.

Söyleşinin tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.

İletişim Ahlakı

anonim

Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)