İlgili Yazılar

Açık kaynak kodlu Yerli Strateji oyunu

3lobyte

Oyun motoruna varıncaya kadar Türk yapımı olan Civilization Of Ottoman Osmanlının kuruluş tarihinden başlayarak bugüne kadar ki süreçlerin işlendiği bir gerçek zamanlı strateji oyunu.

Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

Evil_Empire

1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...

XGameStation (Video Game System Development Kit)

inoxus

Andre Lamothe ’un kitaplarını okumuş olanlar belki duymuştur. XGameStation, elektronik ve video programcılığı hakkında hobi düzeyinde ilgilenenler ya da bu konuları yeni öğrenenler için hazırlanmış bir platform. 80 MIP RISC işlemcili bu makinede, tıpkı eski günlerdeki gibi PONG, centipede, space invaders gibi oyunlar hazırlayıp televizyonumuza takıp oynayabiliyoruz. Atari 2600 joystick desteği de olan geliştirme konsoluna 130$’a sahip olabiliyorsunuz.

İşi Ustasından Öğrenmek: Japon GO ustaları İstanbul´da

FZ

Sağda solda ismini duydunuz belki. Ya da güzel bir hikayenin konusu olarak çıktı karşınıza. Belki de ilk defa duyuyorsunuz GO isimli bu basit ve aynı zamanda dünyanın en karmaşık oyunlarından birini. Eğer öyle ya da böyle bu satırlar birazcık ilginizi çekti ise ve söz konusu oyunu ustalarından görmek isterseniz önümüzdeki birkaç gün tam zamanı. Japonya´dan gelen ve bütün hayatını bu oyuna adamış iki usta ve profesyonel oyuncu, Türkiye´de GO´nun tanıtımını ve promosyonunu yapacak, her seviyeden GO oyuncusu ile oynayacak.

Eski dostlar Donkey Kong ve Mario Bros!

larweda

Belirli bir yaşın üzerindekiler bilir, eskiden (daha PC`lerden önceki Amiga`dan önceki Commodore 64`,den önceki Spectrum ZX`den önceki Amstrad`dan önceki Atari XL`den de önce) bilgisayar namına görebildiğimiz şeyler Nintendo`nun ve Casio`nun Game&Watch`ları (O zaman Türkiyeye sadece bu markalar geliyomuş demek ki, bi de Tomy vardı ama onu sadece annesi babası yurtdışına gidenlerin olurdu) idi. Bu bahsettiklerim, bugünün palm`ları vs`leri boyutunda sadece oyun için tasarlanmış, LCD ekranlı cebe sığan basit oyun makineleriydi. Bugün oynadığımız birçok Arcade, Shoot-em-up tarzı oyunların tamamının babaları da bu oyunlardı. Şimdi bu aletlerin PC için simülatörleri var, hem de ööle dandik simülasyonlar değil, bire bir aynı görüntüye sahip ufak programcıklar bunlar. Sesleri bile inanılmaz basit olmuş, inanılmaz nostalji oldum, hayatımın birkaç senesi birden buram buram gözümün önüne geldi, eğer neden bahsettiğim hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa, mutlaka ama mutlaka bi göz atın, hatta psikopata bağlayın: madrigal.retrogames.com
Ne günlerdi beee..