ASUS oyunlarda hile yapan ekran kartı sürücüleri çıkartıyor!

0
larweda
Tayvan bilgisayar parçaları üreticisi ASUS, ki en çok anakartları ve ekran kartları ile tanınır, uzun zamandır eleştirilen online oyunlarda hile yapmaya yardımcı olan yeni görüntü kartı sürücülerini piyasaya sürdü. Özellikle Half-Life, Quake gibi First-Person Shooter (Birinci şahıs vurucu :-)) oyunlarda, gölgeleri kapatma, duvarların içini görmek gibi taktik avantaj sağlayacak hilelerin sürücü seviyesinde yapılmasına olanak sağlayacak ekran kartı sürücüleri, online oyun topluluklarının tepkisini çekiyor.
Hali hazırda mevcut online oyunlarda da yazılım seviyesinde bir takım hileler yapılabiliyor, özellikle Quake için oyuncuların yarattığı şaşırtıcı hileler var, mesela oyuncunuzun görüntüsünü bir ilkyardım çantası, yedek şarjör ya da bir ufak noktacık haline getirerek kamufle olmak, ya da düşmanların elbiselerini bembeyaz yaparak onların kamufle olmasını engellemek gibi. Bu tarz hileler oyunlardaki güvenlik yamaları ile ya da online sunucularındaki tarayıcılarla engellenebiliyor. Ama sürücü seviyesindeki hilelerin bu şekilde engellenmesi neredeyse imkansız gibi.

Kimi oyun sunucuları ASUS ekran kartı kullanıcılarının oyunlara girmesini engellemenin bir çözüm olabileceğini söylüyor, ama bu da belki milyonlarca dürüst oyuncunun haybeye zan altına girmesine sebep olabilir. Aslında önerilen en güzel çözüm, bütün online oyunseverlerin ASUS`a protesto mektupları artması ve kendince bir pazarlama stratejisi geliştirmiş olan firmanın geri adım atmasının sağlanması. Online oyun ruhunu öldürebilecek olan bu tarz bir gelişmeye cenı gönülden karşı olmayacak gerçek bir oyunsever de bulunamaz herhalde.

Görüşler

0
anonim
Yaklaşık olarak bir yıl kadar önce bu konuda haberler çıkmıştı. Dahası şu anda NVIDIA chipsete sahip grafik kartlarında şu anda bu numaraların birçoğu mümkün (Quake veya Unreal gibi opengl oyunlarda) program vasıtasıyla, gölgeleri kapatmak, duvarları wireframe ya da şeffaf hale getirmek gibi. URL`i bulunca onu da gönderirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

The Escapist

cemuzunlar

The Escapist: Oyunlar ve oyun kültürü üzerine, endüstri içinden ve dışından pek çok tanınmış kişi tarafından yazılmış makale ve köşe yazılarının bulunduğu, dijital olarak yayımlanan, ücretsiz, haftalık bir dergi.

Evde dolaşan böcek ister misiniz?

redogre

Belki de elektronik olursa istersiniz...
Valla ben çok beğendim, işte şurda. Tanesi 10$ gibi cüzzi bir miktara isterseniz uzaktan kumandayla yönlendirebileceğiniz, isterseniz de "öğrenmeye" bırakabileceğiniz 4 farklı böceğiniz oluyor. Biri saldırgan, biri meraklı, biri engel aşıyor vs vs. Tasarımları da şirin olmuş.

Tek sorun Amazon'un amerika sitesinde var sadece, UK'de yok, yani koli ücreti sağlam. Bence Amerikalı Fazlamesaiciler kesin alır, test eder, bize de haber eder :)

Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

ozansener

Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.