ASUS oyunlarda hile yapan ekran kartı sürücüleri çıkartıyor!

0
larweda
Tayvan bilgisayar parçaları üreticisi ASUS, ki en çok anakartları ve ekran kartları ile tanınır, uzun zamandır eleştirilen online oyunlarda hile yapmaya yardımcı olan yeni görüntü kartı sürücülerini piyasaya sürdü. Özellikle Half-Life, Quake gibi First-Person Shooter (Birinci şahıs vurucu :-)) oyunlarda, gölgeleri kapatma, duvarların içini görmek gibi taktik avantaj sağlayacak hilelerin sürücü seviyesinde yapılmasına olanak sağlayacak ekran kartı sürücüleri, online oyun topluluklarının tepkisini çekiyor.
Hali hazırda mevcut online oyunlarda da yazılım seviyesinde bir takım hileler yapılabiliyor, özellikle Quake için oyuncuların yarattığı şaşırtıcı hileler var, mesela oyuncunuzun görüntüsünü bir ilkyardım çantası, yedek şarjör ya da bir ufak noktacık haline getirerek kamufle olmak, ya da düşmanların elbiselerini bembeyaz yaparak onların kamufle olmasını engellemek gibi. Bu tarz hileler oyunlardaki güvenlik yamaları ile ya da online sunucularındaki tarayıcılarla engellenebiliyor. Ama sürücü seviyesindeki hilelerin bu şekilde engellenmesi neredeyse imkansız gibi.

Kimi oyun sunucuları ASUS ekran kartı kullanıcılarının oyunlara girmesini engellemenin bir çözüm olabileceğini söylüyor, ama bu da belki milyonlarca dürüst oyuncunun haybeye zan altına girmesine sebep olabilir. Aslında önerilen en güzel çözüm, bütün online oyunseverlerin ASUS`a protesto mektupları artması ve kendince bir pazarlama stratejisi geliştirmiş olan firmanın geri adım atmasının sağlanması. Online oyun ruhunu öldürebilecek olan bu tarz bir gelişmeye cenı gönülden karşı olmayacak gerçek bir oyunsever de bulunamaz herhalde.

Görüşler

0
anonim
Yaklaşık olarak bir yıl kadar önce bu konuda haberler çıkmıştı. Dahası şu anda NVIDIA chipsete sahip grafik kartlarında şu anda bu numaraların birçoğu mümkün (Quake veya Unreal gibi opengl oyunlarda) program vasıtasıyla, gölgeleri kapatmak, duvarları wireframe ya da şeffaf hale getirmek gibi. URL`i bulunca onu da gönderirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Efsane Geri Dönüyor: Civilization III

anonim

Tüm zamanların en iyi strateji oyunu Civilization, üçüncü versiyonuyla Ekim ayı sonunda çıkıyor. Yapımcıları daha gelişmiş diplomasi, gelişmiş AI, gelişmiş kişiselleştirme araçları ve yeni zafere ulaşma yolları vaad ediyor. Amazon'daki tek bir yorum bile yeterince açıklayıcı: "5 stars just because Sid Meier is back and runnin' the show".

Zombie Panic

redogre

Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.

Sony Ericsson PlayStation Phone yakında

spiderman

Sony Ericsson başkanı Miles Flint Financial Times’la yaptığı söyleşide PlayStation ve Bravia ürünleri için geliştirilen yeni bir Sony Ericsson telefonunun yolda olduğunu açıkladı.

Miles "Gelecekteki önemli projelerimizden birisi de bu. Ancak öncelikle bunun güvenli çalışacağından ve görevini tam olarak yapacağından emin olmalıyız" şeklinde konuştu.

Battle Cruiser Remastered

sundance

Blizzard Starcraft'ın 20.yılında, Starcraft Remastered'ı yayınlayacağını duyurdu. 4K grafikler ve uyum sorunları giderilmiş halde çıkacak oyun heyecanla bekleniyor.

Bir anlamda e-spor dünyasını başlatan, hala Güney Kore'de 2 tv kanalında 24 saat yayını yapılan orjinal Starcraft'ı sevenler içinse başka bir güzel haber, orjinalin bedava olması.

Eski bir Starcraft'çı daha ne...

BroodWar 1.08 En sonunda Çıktı

sundance

Aylardır beklediğimiz, InGameVoiceChat, GameReplay ve ComputerAlly gibi inanılmaz özellikleri olan Starcraft BroodWar 1.08 çıktı. Hem de tam benim tatile çıktığım gün :)))

Tabi BroodWar`ın başlangıcından itibaren devam eden Terran sempatizanlığı (Turret`ler 75 mineral!) ve Zerg düşmanlığı (Spawning Pool 200 mineral) burada da ayyuka çıkmış, ama öyle de yeneriz böyle de :)))
Son olarak eğer siz de bizim gibi CD`siz oynuyorsanız BroodWar Cracks asıl gitmeniz gereken yer. Beni aramayın `telefonu çalan ölür` oynuyoruz...