Nokia Trolltech'i Satın Aldı

0
erika
Küçük Open Source üreten yazılım firmaları çok başarılı olunca hemen büyükler tarafından satın alınıyor: Nokia Buys Trolltech

Haberde de belirtildiği gibi Trolltech şirketi Skype, Gogle Earth, Adobe Photoshop Elements, ve daha başka pek çok ürünün grafik arayüzlerinin geliştirilmesinde kullanılan dünyaca meşhur Qt kütüphanesini geliştiren firma.

Görüşler

0
deathline
Motorola linux tabanlı telefonlarında qt arayüzünü kullanıyordu, hatta trolltech ile anlaşıp motomagx adlı c/c++ tabanlı uygulama geliştirmek için bir sdk yayınlayacaktı , bakalım bu sdk çıkabilecek mi?

Birde başlık Nokia olacaktı.
0
emresokullu
Kucuk mu?
0
FZ
Mesela Trolltech ile Nokia'yı kıyaslasak, veya bir başka açık kodlu ürün geliştiren firma olan Red Hat ile Trolltech'i kıyaslasak...

Ve sorsak: Büyük ise neye göre, kime göre büyük? Neye kıyasla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

FZ

Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Google Summer of Code Sonuçları Açıklandı

bio

Google'ın 400'den fazla öğrenciye, açık kaynak kodlu projelere yardımcı olmaları karşılığında 4500'er USD ödül verdiği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Katılımcıların arasında bir tek Türk öğrenci bile olmamasını neye bağlamalıyız acaba?

Inkscape 0.44 Sürümü Çıktı

DemensMagnet

Açık kaynak vektörel grafik editörü Inkscape'in 0.44 sürümü çıktı. Halen 1.0 sürümüne ulaşmasa da barındırdığı özellikler ile oldukça beğenilen Inkscape'e ulaşmak için:

http://www.inkscape.org

Çağrı: Inkscape'in Türkçe çevirisinin ilerleme düzeyi bu haber yazılırken %42'deydi. Duyarlı arkadaşların bilgisine.

Favori Paket Yönetim Sisteminiz nedir?

Soulblighter

http://www.osnews.com/story.php?news_id=8770 adresinde 'Favori Paket Yönetiminiz nedir?' başlığıyla anket düzenleniyor. Benim şu an için favorim (çünkü listedeki bazı paket yönetim sistemlerini bilmiyorum) Pkgtool. Bence Slackware'a program kurmak, güncellemek ve kaldırmak çok kolay. RPM'e ise hiç ısınamadım. RPM'in paket bağımlılıkları beni öldürüyor. Bir program kurmak veya güncellemek eziyet. APT ise ankete göre topuklamış gidiyor. Şu APT'yi test etmek için bir Debian kuracam bir gün valla :) APT hakkında kötü konuşana hiç rastlamadım. Herkes övüyor.