OpenOffice Eklentileri

0
anonim
OpenOffice genişletilebilir bileşenler sayesinde FireFox gibi çok güzel ve kaliteli eklentilere sahip oldu. MS Office'te bunları kolayca ve ücretsiz bulamayacağınızı düşünüyorum. Deneyin görün...

Görüşler

0
erika
Mesela ben MS Office için PPT Minimizer kullanmak zorundaydım. Piyasadaki bileşenler 50$'dan başlıyor. Bu yüzden almadım. OpenOffice için ise burada bunu bedava bulmak acayip hoşuma gitti. Yaşasın OpenOffice ve eklentileri... :-)
0
FZ
Ne işe yarar bu PPT minimizer?
0
erika
PPT Minimizer powerpoint sunumlarınızdaki resimlerin kalitesini mümkün olduğunca bozmadan sıkıştırır ve sunum dosyanızın boyunu küçültmenize imkan verir. Bu sayede sunum dosyanız diskte çok daha az yer kaplar. E-Posta ile eklenti olarak gönderirken sunumun boyu hep sorun oluyor. OpenOffice'in bu eklentisi insanların acayip işine yarayacaktır. Ben bayıldım açıkçası.
0
anonim
peki bu boyutunu küçülttüğümüz odp ya da ppt dosyalarını pdf formatına çevirdiğimizde bir katkısı olur mu pdf dosyasınında boyutu açısından ?

bir ara denemeliyim...
0
erika
Kesinlikle olur. Sunum içindeki tüm resimlerin boyunu azaltıyor, dolayısıyla sunumun ve eğer dönüştürürseniz PDF'in de dosya boyu küçülmüş oluyor.
0
roadrunnermerlin
Open office kullanmak istiyorum ama Open Office oluşturdum dökümanlar MS Office'de düzgün bir şekilde görüntülenemiyor ve sayfa'da ki yazılar ve tablolarda bozulma oluyor. Aynı şekilde MS Office'de oluşturduklarım da Open Office'te bozuluyor. Bunun neden olduğunu ve çözüme sahip olan var mıdın?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice'in pazar payı %15'e yaklaştı

anonim

Yakınlarda yapılan bir analize göre OpenOffice pazar payını, ekonomik krizinde etkisiyle %15'e çıkarmış durumda.

OOO ISO 26300 olma yolunda!

sundance

Görünen o ki, hala resmi olarak ilan edilmemiş olsa da OASIS Open Document Format, ISO 26300 standardı olarak tarihe geçmek üzere

Bu aynı zamanda Avrupa Topluluğu'nun bu konuda bir standart belirlemek için yapacağı çalışmalarda referans olması açısından önemli.Microsoft'un Open XML standardı da aynı süreçten geçmeyi beklemekte.

Türkçe OpenOffice.org Kullanım Kılavuzu

tongucyumruk

Sonunda bekleyiş bitiyor. Uzun bir bekleyişin ardından "ama bu MS Office'te böyle değildi, OpenOffice'te nasıl yapıyoruz bunu?" diyenlere RTFM diyebilmemizi sağlayacak bir kaynak internet ortanında yerini aldı. Ersan Yıldırım tarafından hazırlanan OpenOffice.org Kullanım Kılavuzu OpenOffice.org Türkiye'nin sitesinden indirilebilir.

OpenOffice.org 2.0 ve Java

butch

OpenOffice, 2.0 beta sürümünün duyurulması ile birlikte ciddi tartışmalara da konu olmaya başladı. Sebep, 2.0 sürümünün java bağımlığının ciddi bir şekilde artması. Tartışmaları buradan takip edebilirsiniz.

OpenOffice 2.4.0 Çıktı!

anonim

OpenOffice'in 2.4.0 sürümü yayınlandı. Yeni gelen özelliklere bu sayfadan bakabilirsiniz.