Özgürlük İçin OOXML'e Karşı

0
anonim
"Bizler; tüm kamu kurumlarının, firmaların, yerel yönetimlerin, okulların, hastanelerin ve sıradan insanların "gelecek endişesi" olmaksızın kullanabileceği, özgür ve açık bilişim standartlarını istiyoruz... Bizler, bilişim standartlarının uluslararası yazılım tekellerine değil; insanlara hizmet için var olması gerektiğini düşünüyoruz..."
Bu cümleler, OOXML'in ISO standardı olarak olası yanlış bir kararın alınmasını engellemek ve kamuoyu bilinci sağlamak amacıyla ozgurlukicin.com tarafından başlatılan ve OpenOffice.org Türkiye'nin de destek verdiği farkındalık yazısının ilk paragrafı. Tüm OpenOffice.org kullanıcılarını yazının kalanını okumaya ve eyleme davet ediyoruz. Tüm çabamız, Türkiye'nin bu oylamada kullanacağı oyun, özgür ve bilgiye ulaşmada fırsat eşitliği sağlayacak mevcut OpenDocument standardını engellemeye yönelik hazırlanan "OOXML'e Standartına Hayır" olarak çıkmasını sağlamak.

OOXML'e hayır kampanyası:

http://www.ozgurlukicin.com/ooxml/

İlgili Yazılar

Kötü bir deneyim ve mutlu son - XML tabanlı açık formatların erdemleri üstüne

anonim

LKD Seminerinde sunumda kullanacağım OpenOffice.org Impress sunum dosyasını 11 Nisan gecesi OpenOffice Sürüm 2 Beta ile oynarken dağıttım. Üstelik dosyanın bozulduğunun farkında olmadan yedeklerinin üzerine, ofisteki bilgisayarıma ve USB Bellek birimindeki yedeğe de kopyaladım! Dosyanın artık açılamadığını farkettiğimde sırtımdan nasıl bir ter boşandı, anlatamam.

OpenOffice 2.4.0 Çıktı!

anonim

OpenOffice'in 2.4.0 sürümü yayınlandı. Yeni gelen özelliklere bu sayfadan bakabilirsiniz.

Open office 2.0 Çıktı !!!

boreas

Yumurtalar kırıldı ve kuşlar uçuyor :) Uzun zamandır beklenen open office'in 2.0 versiyonu çıktı. Daha ayrıntılı bilgi ve programın kendisi için www.openoffice.org sitesine bakabilirsiniz.

OpenOffice'in pazar payı %15'e yaklaştı

anonim

Yakınlarda yapılan bir analize göre OpenOffice pazar payını, ekonomik krizinde etkisiyle %15'e çıkarmış durumda.

OpenOffice.org 2.0 ve Java

butch

OpenOffice, 2.0 beta sürümünün duyurulması ile birlikte ciddi tartışmalara da konu olmaya başladı. Sebep, 2.0 sürümünün java bağımlığının ciddi bir şekilde artması. Tartışmaları buradan takip edebilirsiniz.