OpenOffice'den Dell Şirketi Yöneticilerine Açık Mektup

0
Guardian
OpenOffice pazarlama lideri John McCreesh tarafından Dell Inc. Dell yöneticilerine gönderilen açık mektupta kendilerini desteklemeleri ve OpenOffice'in güncel versiyonlarının Dell'in ürünlerinde öntanımlı olarak yer alması teklifinde bulunularak konu hakkında tartışma önerisinde bulunulmuş.
Dell'in müşterilerinin isteklerini almak amaçlı oluşturduğu IdeaStorm adlı projeye gelen açık kaynak isteklerini göz önünde bulundurursak Dell'in bu teklifi göz önünde bulunduracağı şüphesiz.

Bu arada haberi edindiğim SlashDot haberinde belirtilen açık mektubun özgün haline şuradan (.pdf) ulaşabilirsiniz.

Anlaşılan önümüzdeki günlerde bizleri ilginç haberler bekliyor...

Görüşler

0
masmavi
Çok güzel de, Microsoft zamanında IE'yi Windows işletim sistemleri ile beraber verdiği için dava edilmemiş miydi? Dell'den ürün satın alan kişinin böyle bir sistemi alması yasal/ahlaki olacak mı? Bir şirkete yapma deyip bir başkasına izin vermek!(Mevcut olay ABD'de geçtiği ve ilgili dava ABD mahkemeleri idi. Onu burda dile getirmek de pek doğru değil ama aklıma takıldı. Bu arada IE hala ön tanımlı geliyor, dava sonucu neydi hatırlayan var mı?)
0
bio
Microsoft'a o dava "isletim sistemleri pazarindaki tekel pozisyonunu kullanmak" yuzunden acilmisti. Dell'in bildigim kadariyla PC pazarinda tekel denilecek bir durumu yok.

Ayrica Dell, isteyen musterilere, Open Office kurulu olmayan bir konfigurasyon da satabilir. Microsoft davasinda "IE'nin istendiginde ayrilamaz olmasi" da sorun yaratmisti.
0
koraypeksayar
Arada teknik bir fark var.

IE aynı zamanda Windows'un bir sürü işlevini barındırdığı için kaldırılması mümkün değil. Ayrıca başka bir tarayıcı kullanıldığında da IE ile diğeri arasında çakışma XP'de bile var (Örneğin: IE ile görüntülemek istediğiniz bir siteyi diğerinde açmak zorunda kalmak veya tersi)

Dava sonucu yurdumuzda karşılaşılan kararlara benziyor, bilmemkaç bin USD ödeyip yollarına devam ettiler...
0
koraypeksayar
DELL tarafında ilginç şeyler dönüyor.

Yeni bir dizi var Heroes diye. DELL bu diziye sponsor sanırım ve kullanılan PC'ler notebooklar hep DELL.

Seyredenler dikkat edin. Masaüstü Windows değil bambaşka bir masaüstü.

Anlaşılan DELL M$'un ucuz reklamcısı ve zorunlu destekçisi olmaktan sıkılmış...

Bu arada M$ tarafında üreticilerin sürücü sertifikasyonuyla ilgili bir takım kavgalar yaşanmıştı.

DELL'in bu duruma isyanının başlangıcı olabilir mi ? Yorumlar ??

0
koraypeksayar
Kendime cevap vereceğim :)

Sol altta K-Menu var :)
0
Challenger
Ayrıca mesajlaşmalar Kopete üzerinden :)
0
koraypeksayar
Doğru :)

Web cam yazılımı ne acaba o sarışının ? ;)
0
anonim
ben hereos adlı diziyi izliyemedim ama güzel bi tesbit olmuş. teşekkür ederim. ayrıca eklemek istediğim bişi daha var M$ bi işletim sisteminden ziyade bana sıradan bi program gibi geliyo çok basit ve sadece para üzerine kurulu bi program hani şu her yerde kullandığımız para kazanma hırsıyla yapılmış hemen 15 günlük demolar yollarlar onların eğitimi falan verilir 15 sonra birden ağa kesilir program başımıza "devamı 100 dolar vs.". M$ de aynı buna benziyo tabiiki Dell yıllardır bunun farkında. ben son dönemde şunu fark ettim Dell bazı laptop larına M$ W$ lisansı vermiyo çünkü çok sorun yaşıyo. ben kullandığım için şahitim hatta buna. bi yıl önce sattığın bi laptopun vardı o benim emektarım dı diyebilirim hatta. Dell 2200 Wireless li ilk laptoplardan biri wireless de ve combo(DVD R - CD-RW) da sürekli sorun yaşıyodum. wireless lisanslı windowsunda hata veriyodu başkalarını yüklediğimde sorun yaşamıyodum. aynı model fakat farklı laptopların lisanslı cd lerinde bile bu sorunlar vardi benim gördüğüm. ama win$ bunu hiç kendi sorunu gibi görmedi hemen donanımın üzerine attı. benim elimdeki taş gibi laptopu hurda gösterdiler.
Sorunuza gelince "Geç bile kaldı" diyebilirim.

Teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open office 2.0 Çıktı !!!

boreas

Yumurtalar kırıldı ve kuşlar uçuyor :) Uzun zamandır beklenen open office'in 2.0 versiyonu çıktı. Daha ayrıntılı bilgi ve programın kendisi için www.openoffice.org sitesine bakabilirsiniz.

OOO ISO 26300 olma yolunda!

sundance

Görünen o ki, hala resmi olarak ilan edilmemiş olsa da OASIS Open Document Format, ISO 26300 standardı olarak tarihe geçmek üzere

Bu aynı zamanda Avrupa Topluluğu'nun bu konuda bir standart belirlemek için yapacağı çalışmalarda referans olması açısından önemli.Microsoft'un Open XML standardı da aynı süreçten geçmeyi beklemekte.

OpenOffice 2.4.0 Çıktı!

anonim

OpenOffice'in 2.4.0 sürümü yayınlandı. Yeni gelen özelliklere bu sayfadan bakabilirsiniz.

Kötü bir deneyim ve mutlu son - XML tabanlı açık formatların erdemleri üstüne

anonim

LKD Seminerinde sunumda kullanacağım OpenOffice.org Impress sunum dosyasını 11 Nisan gecesi OpenOffice Sürüm 2 Beta ile oynarken dağıttım. Üstelik dosyanın bozulduğunun farkında olmadan yedeklerinin üzerine, ofisteki bilgisayarıma ve USB Bellek birimindeki yedeğe de kopyaladım! Dosyanın artık açılamadığını farkettiğimde sırtımdan nasıl bir ter boşandı, anlatamam.

OpenOffice.org 2.0 ve Java

butch

OpenOffice, 2.0 beta sürümünün duyurulması ile birlikte ciddi tartışmalara da konu olmaya başladı. Sebep, 2.0 sürümünün java bağımlığının ciddi bir şekilde artması. Tartışmaları buradan takip edebilirsiniz.