Türkçe OpenOffice.org Kullanım Kılavuzu

0
tongucyumruk
Sonunda bekleyiş bitiyor. Uzun bir bekleyişin ardından "ama bu MS Office'te böyle değildi, OpenOffice'te nasıl yapıyoruz bunu?" diyenlere RTFM diyebilmemizi sağlayacak bir kaynak internet ortanında yerini aldı. Ersan Yıldırım tarafından hazırlanan OpenOffice.org Kullanım Kılavuzu OpenOffice.org Türkiye'nin sitesinden indirilebilir.

Görüşler

0
darkhunter
Bu güzel çalışmayı keşke kitapçılarda da görebilsek. PDF'i bastırmaya kalkınca (heleki 370 küsur sayfaysa) copy center'lara kredi kartı borcunuz bile olabiliyor...

Evet, ben hala bilgisayardan kitap okuyamıyorum (kitap >= 100 sayfa) :-(
0
boreas
10-15 arası tutacağını sanıyorum, şahsen benim çalıştığım yer sayfası 30kuruştan + ısısal cilt 14YTL'ye oluyor. Bu arada harcanan emeğide gerçekten kutlamak isterim örnek alınacak bir davranış.
0
darkhunter
Ben tam anlatamadım, verdiğiniz fiyat benim hesabımla hemen hemen aynı. Benim anlatmayı atladığım husus ise : Ister spiral kaplı olsun, ister ısısal ciltli, copycenter'lardan çıkarttığım kitapları 3-4 kez elime aldıktan sonra paramparça ediyorum (benim beceriksizliğimdir muhtemelen), sonra tekrar çıktı alıyorsunuz, 3-5 ay sonra o da darmadağın oluyor, sonra yine... Bu yüzden bana pahalıya geliyor çıktı almak. Ben bu soruna orjinal yayın almaktan daha makul bir çözüm bulamadım, orjinal yayın bana daha çok dayanıyor, daha ucuza geliyor...
0
darkhunter
orjinal yayın derken, yayınevi tarafından baslımış demek istiyorum.
0
boreas
Daha pahalı olur ama size cild'i öneririm. Onda kenardan dikiyorlar ve daha sağlam oluyor diğer bir ihtimalde copy center'ı değiştirmeniz belki sıkıntı onlardadır. Sonuçta orjinallerinde çok çok sağlam olduğunu pek düşünmüyorum. Birde şu var 370 sayfa önlü arkalı 160'e yakın yani çok kalın değil. Çok sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum işin aslı.
0
boreas
cildden kastım bez cild.
0
darkhunter
Haklısınız, mantıken yayınevi teknolojisinin yerel basımevleri tarafından da kullanılabilir olması lazım. Önerileriniz için teşekkürler, deneyeceğim.
0
ebola
emek veren arkadaşlara nasıl teşekkür etmek gerekli bilmiyorum. büyük emek vermişler.
0
roktas
Daha bugün OpenOffice'e geçmesini sağladığım bir arkadaşı, kendisinden gelen sorular üzerine bu belgeye yönlendirdim. Bu çalışmayı gerçekleştiren arkadaşların çok hayır duası alacaklarına eminim. Ellerinize sağlık.
0
necdetyucel
Hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
0
ttk
Hazırlayan, emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Bu arada, çıkarılırsa (tabii satılabilirse) kılavuzun basılı kitap olması güzel fikir.
0
anonim
BASE i kısaca mı geçmişler kitapta.. BASE ile ilgili bölümü yoksa ben mi göremedim...
0
ersan
Merhabalar Herkesin ilgisine çok teşekkür ederim. Evet base malasef şimdilik yok ama ilerleyen zamanda onuda ekleyeceğim. Hatta calc içerisine eklemem gereken daha bir sürü formül var. Belgede onuda belirtmiştim. Kapsamlı bir şekilde geribildirimlerle beraber geliştirip, gelen tepkilere göre ya basılı hale getirmeyi ya da yine serbest bir şekilde internet üzerinden dağıtmayı düşünüyorum. Saygılarımla ersan
0
anonim
ben en çok base i merak ediyordum..
Daha doğrusu ACCESS i bilmediğimden, çok büyük veri tabanı gerektirmeyen işler için BASE i öğrenmek istiyordum..
İnşallah ileride bu kitaba BASE i de eklersiniz..
Şu anki çalışmalarınız için bile elinize sağlık, çok teşekkür ederiz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice Eklentileri

anonim

OpenOffice genişletilebilir bileşenler sayesinde FireFox gibi çok güzel ve kaliteli eklentilere sahip oldu. MS Office'te bunları kolayca ve ücretsiz bulamayacağınızı düşünüyorum. Deneyin görün...

OpenOffice'den Dell Şirketi Yöneticilerine Açık Mektup

Guardian

OpenOffice pazarlama lideri John McCreesh tarafından Dell Inc. Dell yöneticilerine gönderilen açık mektupta kendilerini desteklemeleri ve OpenOffice'in güncel versiyonlarının Dell'in ürünlerinde öntanımlı olarak yer alması teklifinde bulunularak konu hakkında tartışma önerisinde bulunulmuş.

Open office 2.0 Çıktı !!!

boreas

Yumurtalar kırıldı ve kuşlar uçuyor :) Uzun zamandır beklenen open office'in 2.0 versiyonu çıktı. Daha ayrıntılı bilgi ve programın kendisi için www.openoffice.org sitesine bakabilirsiniz.

Özgürlük İçin OOXML'e Karşı

anonim

"Bizler; tüm kamu kurumlarının, firmaların, yerel yönetimlerin, okulların, hastanelerin ve sıradan insanların "gelecek endişesi" olmaksızın kullanabileceği, özgür ve açık bilişim standartlarını istiyoruz... Bizler, bilişim standartlarının uluslararası yazılım tekellerine değil; insanlara hizmet için var olması gerektiğini düşünüyoruz..."

OpenOffice.org 2.0 ve Java

butch

OpenOffice, 2.0 beta sürümünün duyurulması ile birlikte ciddi tartışmalara da konu olmaya başladı. Sebep, 2.0 sürümünün java bağımlığının ciddi bir şekilde artması. Tartışmaları buradan takip edebilirsiniz.