Mandrake 9.2 ISOları hazır!

0
ckaptan
Mandrake 9.2 ISOları 13.11 itibarı ile nihayet hazır! Bazı LG CD-ROM sürücülerinde kurulum esnasında yaşanan sorunların giderilmesine ait çalışmalardan dolayı uzayan public ISO'lar artık kullanıma açıldı...
Daha nice sürümlere!
Mandrake Linux 9.2 güncel paketlerin yanısıra,
-Zeroconf (ağda birden fazla mevcut bilgisayarı otomatik konfigüre etme)
-Geliştirilmiş apache server (www.advx.org)
-Kolay kurulum
-Kolay güncelleme
-Kolay menü yönetimi
ve daha birçok özellikleriyle kullanıma hazır...

Bunun yanında masaüstü dışında server özelliklerinin de etkin kullanımını sağlayan WizDrake özelliği de göze çarpıyor.

Mandrake Linux temel paketin yanında gelişmiş kullanım için PowerPack (7 CD'lik set) ve sunucu kullanımı için ProSuite 9.2 (ProSuite bir araştırmada en iyi sunucu ödülünü almıştır) sürümlerini de aynı zamanda piyasaya sürdü; bu paketler için mandrakestore.com ya da www.linuxcenter.gen.tr adreslerinden sipariş verilebilir.
.
Tekrar diyelim: daha nice Mandrake vd sürümlere!

Görüşler

0
Teorisyen
www.linuxcenter.gen.tr sitesi tek sayfadan oluşuyor ve fiyat listesi gibi hiç bir şey yok !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Linux gibi Windows

sundance

Sizde mi commandline kullandığınız günleri özlüyorsunuz, veya Windows Commander da zaman zaman rahat edemeyip, Command.exe yazıp dos ekranına düşenlerden misiniz ? Yoksa "Ah şöyle Unix'deki gibi commandline ortamı olsa mı diyorsunuz ?"

GNU Utilities for Windows böyle bir proje işte. Cygnus layerına ihtiyaç duymayan, Linux komutlarının büyük bir kısmını kapsayan bu paket tam size göre. Hatta isterseniz ZShell bile var :)

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.