Uygunsuz Gerçek

0
FZ
İnsanlık bir saatli bombanın üzerinde oturuyor. Eğer dünyanın birçok yerindeki bilim adamlarının söyledikleri doğruysa, gezegenimizin tamamını etkileyecek, birbirini tetikleyen, tahribat yaratacak, daha önce yaşadıklarımızın çok ötesinde; olağanüstü hava koşulları, kuraklıklar, seller, salgınlar ve öldürücü sıcak dalgaları dizisinden oluşan büyük bir felakete sadece on yıl var.
Bu söylenenler size ciddi bir kasvetin ve kıyametin tarifi gibi geliyorsa, bir kez daha düşünün. Sundance Film Festivali'nde büyük ilgi gören Davis Guggenheim filmi "Uygunsuz Gerçek" size küresel ısınmanın ölümcül ilerleyişini büyük bir mücadele ile önlemeye ve bu kavram hakkındaki mitlerin, yanlış anlaşılmaların açığa çıkartılmasına çalışan bir adamın hikayesini etkileyici bir biçimde anlatmayı teklif ediyor. Bu mücadeleye girişen ise eski A.B.D. Başkan Yardımcısı Al Gore. 2000 seçimlerini kaybetmesinin ardından hayatını bu konuya adayan, bütün çabasını gezegeni bu geri döndürülemez değişimden kurtarmaya yardımcı olmak için harcayan adam. Gore'un bu etkileyici portresi ve "küresel ısınmayla gezi" gösterisi, onun Amerikan kamuoyunda en yanlış anlaşılan karakterlerden birisi olduğunu kanıtlıyor. Bu konuda, medyada daha önce hiç yer almadığı haliyle görülüyor kendisinin "gezegen çapında acil" olarak nitelendirdiği ortalığı karıştıracak bu gerçeği daha da geç olmadan her vatandaşa dobra dobra ve kesin bir şekilde aktarmaya çalışıyor ve bunu yaparken eğlenceli, ilgi çekici olmayı başarıyor.

Bu arada San Francisco'da toplanan ve dünyanın en büyük bilimsel topluluklarından biri olan Amerikan Jeofizik Birliği toplantısında konuşan ve binlerce bilimciye hitap eden Al Gore'un konuşması ile ilgili bir yoruma da buradan erişilebilir.

Görüşler

0
qwqw
Hurafe bunlar...
0
onur80
Bir musibet bin nasihatten iyidir..
Amerikaya o kadar deniyor sera etkisi yaratan gazlari kesmesi icin banamisin demiyor..
Bu felekat sayesinde akillari baslarina gelecek ve kesecekler.. Sonra dunya eski haline gelecek.. Bir denge bozuldumu eski dengesine kavusmasi zaman alir tabii :)) belkide hic eski halini almaz.. ama bu bizi ilgilendirmiyor cunku biz o siralar olmus olacagiz hehehe...
0
Challenger
Nedir hurafe olan?
0
urxalit
Aralık 2005 ile Aralık 2006 karşılaştırıldığında yağmurlarda %73'lük azalma görülüyor. Hurafe olan bu mu? Yoksa 2007'nin şimdilik tarihteki en sıcak yıl olması mı?
0
darkhunter
Al Gore, 2008 yılında yapılacak seçimlere aday olması beklenen bir sima aynı zamanda.

Bakarsınız es kaza başkan olur da Kyoto protokolüne imzayı basar. ABD'nin başkanlık seçimi konusunda dünyanın yüzünü güldürmesi lazım artık. Zira bu gezegen Bush gibi, bir lider daha kaldıramaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UZAK Filmi Cannes 2003 Jüri Büyük Ödülünü Kazandı

FZ

Uluslararası sanat dünyasındaki son övünç kaynaklarımızdan biri olan Nuri Bilge Ceylan, "UZAK" filmi ile bu sene 56.sı düzenlenen ve dünyadaki en prestijli, önemli film festivallerinden biri kabul edilen Cannes film festivaline katıldı ve Jüri Büyük Ödülüne layık görüldü.

Sinema sanatında uluslararası çapta neler başarabildiğimizi bir kez daha gösteren ve Türkiye'nin isminin pekçok yabancı basın-yayın organında bir kez daha olumlu şekilde geçmesine yol açan usta yönetmen Nuri Bilgi Ceylan´ın FM ekibi olarak selamlıyor ve kendisini tebrik ediyoruz.

MATRIX´in de hatası olur...

NoLeafCLover

Her filmde oldugu gibi MATRIX RELOADED´da birçok hata var ve MovieMistakes.com da bu hataları hemen buluyor maşallah. Daha MATRIX çıkalı kaç gün oldu hemen bir sürü hata bulmuşlar. Ben on tanesini çevirdim gerisini merak edenler okusunlar!

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.

SONATINE

FZ

Tokyo'da yaşayan yorgun bir Yakuza lideri, işlerden elini eteğini çekmek üzere iken Okinawa'daki bir karışıklığa son vermek için çağrılır. Bu şüpheli görevi kabul eder ve gider ancak adamlarının öldürüldüğünü görür. Sahildeki bir eve çekilen Yakuza lideri, orada genç bir kadını saldırganlardan kurtarır. İşler gittikçe sarpa sararken kahramanlarımız konuşmaya başlar...
Yönetmen : Takeshi Kitano
Tarih : 5 MART 2002 (bugün ;-)
Saat : 17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Sinema Salonu Giriş ücretsizdir.

Dikkat edin isminizi bile elinizden alabilirler...

sundance

İsim hakları, patent hakları vs. derken gerçekten de saçma sapan bir noktaya geldik.
Slashdot'da yer alan bir habere göre Blizzard, `Diablo` isminde bir film yapmaya hazırlanan NewLine Cinema`yı dava ediyor.

Bu davayı kazanırlarsa ne olacağını tahmin edebilenler var mı ?
Sanırım ardından da Lamborghini Diablo'yu dava ederler :)