Uygunsuz Gerçek

0
FZ
İnsanlık bir saatli bombanın üzerinde oturuyor. Eğer dünyanın birçok yerindeki bilim adamlarının söyledikleri doğruysa, gezegenimizin tamamını etkileyecek, birbirini tetikleyen, tahribat yaratacak, daha önce yaşadıklarımızın çok ötesinde; olağanüstü hava koşulları, kuraklıklar, seller, salgınlar ve öldürücü sıcak dalgaları dizisinden oluşan büyük bir felakete sadece on yıl var.
Bu söylenenler size ciddi bir kasvetin ve kıyametin tarifi gibi geliyorsa, bir kez daha düşünün. Sundance Film Festivali'nde büyük ilgi gören Davis Guggenheim filmi "Uygunsuz Gerçek" size küresel ısınmanın ölümcül ilerleyişini büyük bir mücadele ile önlemeye ve bu kavram hakkındaki mitlerin, yanlış anlaşılmaların açığa çıkartılmasına çalışan bir adamın hikayesini etkileyici bir biçimde anlatmayı teklif ediyor. Bu mücadeleye girişen ise eski A.B.D. Başkan Yardımcısı Al Gore. 2000 seçimlerini kaybetmesinin ardından hayatını bu konuya adayan, bütün çabasını gezegeni bu geri döndürülemez değişimden kurtarmaya yardımcı olmak için harcayan adam. Gore'un bu etkileyici portresi ve "küresel ısınmayla gezi" gösterisi, onun Amerikan kamuoyunda en yanlış anlaşılan karakterlerden birisi olduğunu kanıtlıyor. Bu konuda, medyada daha önce hiç yer almadığı haliyle görülüyor kendisinin "gezegen çapında acil" olarak nitelendirdiği ortalığı karıştıracak bu gerçeği daha da geç olmadan her vatandaşa dobra dobra ve kesin bir şekilde aktarmaya çalışıyor ve bunu yaparken eğlenceli, ilgi çekici olmayı başarıyor.

Bu arada San Francisco'da toplanan ve dünyanın en büyük bilimsel topluluklarından biri olan Amerikan Jeofizik Birliği toplantısında konuşan ve binlerce bilimciye hitap eden Al Gore'un konuşması ile ilgili bir yoruma da buradan erişilebilir.

Görüşler

0
qwqw
Hurafe bunlar...
0
onur80
Bir musibet bin nasihatten iyidir..
Amerikaya o kadar deniyor sera etkisi yaratan gazlari kesmesi icin banamisin demiyor..
Bu felekat sayesinde akillari baslarina gelecek ve kesecekler.. Sonra dunya eski haline gelecek.. Bir denge bozuldumu eski dengesine kavusmasi zaman alir tabii :)) belkide hic eski halini almaz.. ama bu bizi ilgilendirmiyor cunku biz o siralar olmus olacagiz hehehe...
0
Challenger
Nedir hurafe olan?
0
urxalit
Aralık 2005 ile Aralık 2006 karşılaştırıldığında yağmurlarda %73'lük azalma görülüyor. Hurafe olan bu mu? Yoksa 2007'nin şimdilik tarihteki en sıcak yıl olması mı?
0
darkhunter
Al Gore, 2008 yılında yapılacak seçimlere aday olması beklenen bir sima aynı zamanda.

Bakarsınız es kaza başkan olur da Kyoto protokolüne imzayı basar. ABD'nin başkanlık seçimi konusunda dünyanın yüzünü güldürmesi lazım artık. Zira bu gezegen Bush gibi, bir lider daha kaldıramaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kopya koruması mı ? O da ne ?

sundance

DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

Özgür bir film

loker

Özgür 3 boyutlu modelleme yazılımı Blender başta olmak üzere Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan yazılımlar kullanılarak hazırlanmış ve Yaratıcı Ortaklık (Creative Commons) ile sunulmuş ilk film olan Elephants Dream 500bin kereden fazla indirildi.

http://orange.blender.org/

Olması gerektiği gibi: Matrix Reloded (Recut)

sundance

Herkesin p2p dosya paylaşımına haydutluk ya da beleşçilik gözüyle baktığı günümüzde bu alanın gerçekten yaratıcı işler için kullanıldığına nadir de olsa şahit oluyoruz.

Philtre isminde bir Fileheaven.org üyesi, Matrix 2 Reloaded'ın genel akışını yeteri kadar anlaşılabilir bulmadığından, yeniden editleyip, bazı gereksiz uzun bulduğu sahneleri çıkartıp, yerlerine Enter The Matrix oyunundan bazı cutsceneler ekleyerek (ETM için yaklaşık 40 dakikalık ekstra çekim yapılmış, sadece oyunda görebileceğiniz) bir Matrix Reloaded Recut oluşturmuş .

Benim kişisel görüşüme göre Reloaded'dan çok çok daha iyi bir synopsis ortaya çıkmış ve film kesinlikle çok daha anlaşılabilir olmuş. İşte olması gerektiği gibi p2p ;)

Dark City vs. The Matrix

parsifal

Dark City, 1998 yılında çekilmiş, meslek icabı; "ulen bizde de böle bi imkan olsa ne maketler, ne projeler çıkardı ortaya" dedirten, pek çok yönden akılda kalıcı bir filmdi.

İspanyolca bilmediğimden sadece resimlerine bakarak "aradaki 30 benzer noktayı bulun" tadında olduğunu sandığım bu adres oldukça ilginç.
Esinlenme mi yoksa başka bir şey mi? Sırada hangi filmlerle benzerlikleri çıkacak acaba?
Yazarın notu: haber kaynağı için teşekkürler Jazzy