Popüler medya ve özgür yazılım

0
cbc
Google Reader'ıma düşen Slashdot haberlerinden birisinde popüler medya ile özgür yazılımın ilginç bir kesişiminden bahsediyor. Merakınızı yeteri kadar arttırabildiysem, haberin devamını okuduktan sonra Türk televizyonlarında benzer durumu ne zaman görebileceğimiz konusunda yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.
Başlık konuya göre oldukça ciddi kaçıyor fakat durumu da doğru olarak aktarıyor. NBC'nin yeni dizisi Heroes'un ilk bölümünde bir karakterin bilgisayarında yaptıkları görüntülenmiş. Hayır, fantastik bir "hack" girişimi ya da Trinity misali bir nmap denemesi veya 24'teki gibi pratikte mümkün olmayan IP blokları sözkonusu değil. Masum bir KDE masaüstünde, anında mesajlaşma uygulaması kullanılmakta. Ekran görüntüleri insanın aklına, bir teknoloji üssündeki monitörlerin birinde açılmış fazlamesai ekranını getirmiyor değil. Bakalım televizyonda bu şekilde fazlamesai'yi ne zaman göreceğiz. Slashdot yorumlarını da kaçırmayın.

Görüşler

0
llort
Özgür yazılımla ilgili olmasada ilginç bir görüntü de burada.
Makinada ogame adlı oyun açık.
http://img293.imageshack.us/img293/6596/atv3of.png
0
sosgezbir
Dijital Kale'yi okuyanınız var mı?
Orda şifresi çözülmüş dosya(virus) kendi kendine çalışıyor. Ne kadar saçma bir şey.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.

ENIGMA

FZ

Şu anda vizyonda olan ENIGMA filmi, II. Dünya Savaşı esnasında Almanlar tarafından askeri bilgilerin güvenli olarak iletilmesi amacı ile geliştirilmiş, rotor tabanlı, polialfabetik bir şifreleme sistemini çözmek için İngiltere'deki Bletchley Park'ta örgütlenmiş İngilizler'in hayatından bir kesit sunuyor.

Hemen belirtmek isterim ki, her ne kadar şifreleme ve II. Dünya Savaşı ile ilgilenen arkadaşların dikkatlerinden kaçmayacak bir film olsa da, müthiş bir eser olduğu söylenemez.

SONATINE

FZ

Tokyo'da yaşayan yorgun bir Yakuza lideri, işlerden elini eteğini çekmek üzere iken Okinawa'daki bir karışıklığa son vermek için çağrılır. Bu şüpheli görevi kabul eder ve gider ancak adamlarının öldürüldüğünü görür. Sahildeki bir eve çekilen Yakuza lideri, orada genç bir kadını saldırganlardan kurtarır. İşler gittikçe sarpa sararken kahramanlarımız konuşmaya başlar...
Yönetmen : Takeshi Kitano
Tarih : 5 MART 2002 (bugün ;-)
Saat : 17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Sinema Salonu Giriş ücretsizdir.

BIOTURK

Zebani

Türk işi harika bir animasyon. Ben bayıldım. :) USA yüksek lisans eğitimini tamamlayan veya tamamlamak üzere olan Coşku Turhan'ın önemli bir animasyon çalışması, BİOTURK.

http://www.thebioturk.com/bioturk.html

Kopya koruması mı ? O da ne ?

sundance

DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.