Popüler medya ve özgür yazılım

0
cbc
Google Reader'ıma düşen Slashdot haberlerinden birisinde popüler medya ile özgür yazılımın ilginç bir kesişiminden bahsediyor. Merakınızı yeteri kadar arttırabildiysem, haberin devamını okuduktan sonra Türk televizyonlarında benzer durumu ne zaman görebileceğimiz konusunda yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.
Başlık konuya göre oldukça ciddi kaçıyor fakat durumu da doğru olarak aktarıyor. NBC'nin yeni dizisi Heroes'un ilk bölümünde bir karakterin bilgisayarında yaptıkları görüntülenmiş. Hayır, fantastik bir "hack" girişimi ya da Trinity misali bir nmap denemesi veya 24'teki gibi pratikte mümkün olmayan IP blokları sözkonusu değil. Masum bir KDE masaüstünde, anında mesajlaşma uygulaması kullanılmakta. Ekran görüntüleri insanın aklına, bir teknoloji üssündeki monitörlerin birinde açılmış fazlamesai ekranını getirmiyor değil. Bakalım televizyonda bu şekilde fazlamesai'yi ne zaman göreceğiz. Slashdot yorumlarını da kaçırmayın.

Görüşler

0
llort
Özgür yazılımla ilgili olmasada ilginç bir görüntü de burada.
Makinada ogame adlı oyun açık.
http://img293.imageshack.us/img293/6596/atv3of.png
0
sosgezbir
Dijital Kale'yi okuyanınız var mı?
Orda şifresi çözülmüş dosya(virus) kendi kendine çalışıyor. Ne kadar saçma bir şey.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?

Kampanya: Bilim kurgu dizilerimi geri istiyorum!

korhan

Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü tarafından başlatılan kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz.

TRT'nin tek kanallı olduğu zamanlarda, yayın saatleri sınırlıydı ama hayal dünyamızı genişleten, bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu tür dizileri seyredemiyoruz.

Kopya koruması mı ? O da ne ?

sundance

DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

parsifal

Tim Burton ve vazgeçemediği yetenek Johnny Depp işbirliğinin son meyvesi Charlie'nin Çikolata Fabrikası bugün ülkemizde vizyona girdi.

Superman Öldü!

sundance

Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...