Bilmediğiniz bir Spielberg: A.I.

0
gencbeyin
İnanılmaz beyin oyunlarıyla parlak bir görsel show'a dönüşen bir Spielberg bekliyorsanız, yanılırsınız. Daha ziyade duygusal kaslarınızın, beynin duygu merkezinin hiper çalıştırılarak uzatılırcasına koparıldığını hissedeceksiniz. 32 yaşındayım, filmden sonra annemi özledim...

Film bütün kıyı şehirlerinin yükselen buzul suları altında kalarak batmış, ayakta kalan uygarlığın ise doğum kontrolü altında yaşamak zorunda olduğu bir zamanda geçiyor. Gelişmiş sex robotların mevcut olduğu, ama 'sevebilen' bir tür olmadığı için 20 ay içinde bir proje gerçekleştirerek anne babasına sevgi duyabilecek bir çocuk robot imal ediyorlar.

Çocukları ölümcül bir komada olan bir anne babaya teslim edilen 'mecha' çocuk yemez, içmez ama taklidini yapar. Uyumaz ama istenildiğinde yatıp dinlenir gibi yapabilecek durumda. Çocuğun kalmasına karar verdiğinde annesi 7 önprogramlanmış kelimeyi söyleyince yeniden anne olur...

Kısa zamanda çocuğun talihi dönecek, ve maceralı yollardan Rouge City'ye ulaşacak. Sonra olanları hayal etmek dahi güç.

Görüşler

0
m1a2
> filmden sonra annemi özledim...

Ne tuhaf (?)... Ben de aynı şeyleri hissetmiştim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MATRIX´in de hatası olur...

NoLeafCLover

Her filmde oldugu gibi MATRIX RELOADED´da birçok hata var ve MovieMistakes.com da bu hataları hemen buluyor maşallah. Daha MATRIX çıkalı kaç gün oldu hemen bir sürü hata bulmuşlar. Ben on tanesini çevirdim gerisini merak edenler okusunlar!

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

Le Pacte des Loupes / Kurtların Kardeşliği

FZ

Amerikan dağıtım oligopollerinin es geçtiği Avrupa ve bağımsız Amerikan filmlerini getirmesiyle sinemaseverlerin takdirini kazanan Avşar-Pinema dağıtımın yeni armağanı, Fransa'da gişede tam bir hit olan ama ABD'de henüz gösterime girmemiş ve ulusal ölçekte gösterime girip girmeyeceği henüz belirsiz durumdaki "Le Pacte des Loupes / Kurtların Kardeşliği" oldu.

Newline ve Lord Of The Rings`te gelişmeler

elrond

19 Aralık`ı iple çektiğimiz şu günlerde Newline LOTR ile ilgli enteresan bir pazarlama kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Basit olarak olay şöyle gelişecek.
Amerika`da (!) bir cep telefonu kullanıcısıyız mesela. Gidiyoruz Newline sitesine kendimize bir username/karekter alıyoruz. Tabiki bu LOTR`ten bir karekter oluyor. Kayıtlı kullanıcı özel bir numarayı arıyarak/sms atarak diğer comminity üyeleri ile etkileşim içinde bulanabiliyor, yeni haberleri öğrenebiliyor. İleride ise üyeler interaktif bir oyunu karşılıklı oynayabilecekler. Bekleyelim görelim.

...One ring to rule them all..

Yaşasın yanlış satış stratejileri

butch

Hollywood'un 5 önemli stüdyosu (MGM, Paramount Pictures, Sony Pictures, Warner Brothers ve Universal Pictures) 30 gün boyunca ilk izlemenizden itibaren 24 saat izlenebilir olan filmleri Internetten kiralamaya başlıyorlar. Filmler, satışlarını engellememesi amacıyla DVD'ler piyasaya çıktıktan sonra kiralanabilir olacaklarmış. Sistem tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum ama sanırım kırılması birkaç aydan fazla sürmez ve bu sayede kısa sürede çok daha geniş bir film arşivimiz olur. Detaylar burada...