Uluslararası İstanbul Film Festivali

0
esse
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu sene 12-27 Nisan 2003 tarihleri arasında, Beyoğlu'nda ki Atlas, Beyoğlu, Emek, Sinepop ve Kadıköy'de ki Rexx sinemalarında gerçekleşecekmiş. Sinema severler bilgi için www.istfest.org, Gösterim çizelgesi içinde buraya tıklayınız.

İlgili Yazılar

Kopya koruması mı ? O da ne ?

sundance

DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.

PI filmi ile ilgili bir tartisma...

FZ

Pi..

Bilimkurgu ve psikoloji alanında çok sağlam bir filmi acaba ıskaladık mı ? Acaba filmi yapanlar bir şeyler ıskaladı mı?

Pi, sadece matematik disiplinindeki en önemli sabitlerden biri degil tabii ki. Ayni zamanda iki yil önce Sundance Film Festivali'nde birincilik kazanmis basarili bir sinema eseri.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

parsifal

Tim Burton ve vazgeçemediği yetenek Johnny Depp işbirliğinin son meyvesi Charlie'nin Çikolata Fabrikası bugün ülkemizde vizyona girdi.

UZAK Filmi Cannes 2003 Jüri Büyük Ödülünü Kazandı

FZ

Uluslararası sanat dünyasındaki son övünç kaynaklarımızdan biri olan Nuri Bilge Ceylan, "UZAK" filmi ile bu sene 56.sı düzenlenen ve dünyadaki en prestijli, önemli film festivallerinden biri kabul edilen Cannes film festivaline katıldı ve Jüri Büyük Ödülüne layık görüldü.

Sinema sanatında uluslararası çapta neler başarabildiğimizi bir kez daha gösteren ve Türkiye'nin isminin pekçok yabancı basın-yayın organında bir kez daha olumlu şekilde geçmesine yol açan usta yönetmen Nuri Bilgi Ceylan´ın FM ekibi olarak selamlıyor ve kendisini tebrik ediyoruz.

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.