Kampanya: Bilim kurgu dizilerimi geri istiyorum!

0
korhan
Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü tarafından başlatılan kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz.

TRT'nin tek kanallı olduğu zamanlarda, yayın saatleri sınırlıydı ama hayal dünyamızı genişleten, bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu tür dizileri seyredemiyoruz.
Yeni nesillerin de, her bölümü başlı başına bir eğitim sayılabilecek bu dizileri seyretmesi için biz; Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü ( www.xasiork.com ), Gizemli.org ( www.gizemli.org ), DerinBoyut ( www.derinboyut.com ), FRPWORLD ( www.frpworld.com ), FANTASTÜRK ( www.fantasturk.com ), KARAKULE ( www.karakule.com ) ve BİLİMKURGU2000 ( www.bilimkurgu2000.com ) olarak "BK dizilerimi istiyorum!" kampanyası açıyoruz.
Logan's Run (Logan'ın Kaçışı):
Mahvolmuş bir Dünya'dan kaçmak için yeraltında bir kent kuran insanlar. Nüfusu sınırlı tutmak için 33 yaşına gelenlerin öldürüldüğü bir din. Ve zamanla yeryüzü yaşanacak bir hale gelir ama dini yönetim kemikleşmiştir. Logan bir arayış için yeryüzüne kaçar.
Battlestar Galactica (Savaş Yıldızı Galaktika):
Robot uygarlık Saylonlular ile insanların 12 gezegeni bir savaş halindedir. Bir ihanet neticesinde 12 gecegen yok edilir. Sağ kalan yegane insanlar Savaş Yıldızı Galaktika ve onunla seyahat eden bir gemi topluluğu içindedir. Bu insanların amacı 13. kabile, yani adına Dünya denilen gezegene giden kayıp insanları bulmaktır.
Space 1999 (Uzay 1999):
Ay'ın bir bölümü Dünya'nın radyoaktif çöplüğü olmuştur. bu radyoaktif çöplük patladığında uydumuz Ay yörüngesinden çıkarak dış uzaya savrulur. Üstündeki Alfa üssü ve içindeki insanlarla. Bu insanların tek amacı Dünya'ya dönebilmektir artık.
Star Trek (Uzay Yolu):
Kaptan Kirk, Volkanlı Mr. Spock ve diğer Atılgan mürettebatı Uzay federasyonu emrinde uzayın bilinmeyen bölgelerine seyahat ederken şaşırtıcı maceralar yaşar.
UFO (Uzaylı İstilacılar):
Bilinmeyen bir yerden Dünya'ya gelen UFO'ların içindeki uzaylılar Dünyalılarla değişmektedir. Gizli bir örgüt onlarla mücadelededir. Bu dizi özellikle müthiş müziği ile dikkat çekiyordu.
Visitors (Ziyaretçiler):
Bir gün Dünya kentlerinin tepesine kocaman uzay gemileri dikilir. Öncelikle dostça yaklaşan bu Ziyaretçilerin amacı çok başkadır.
Mahkûm:
Bir İngiliz ajanı bir gün kendini gizemli bir adada tutsak bulur. Her bölüm özgür ve tutsak olma üzerine felsefelerle yükle, kaçma denemeleri ile geçer.
Buck Rogers:
Buck Rogers günümüzde bir uzay pilotu iken kaza sonucu uzaya savrulur ve mutlak soğukta donar. 25. yüzyılda donmuş halde bulunur ve hayata döndürülür.
Evet bunlar ve diğerleri. İnanılmaz güzellikteki senaryoları ile bir nesli eğiten bu dizileri tekrar istiyoruz.

Katılanlar:

XASİORK ÖLÜMSÜZ ÖYKÜ KULÜBÜ - www.xasiork.com

GİZEMLİ - www.gizemli.org

FANTASTÜRK - www.fantasturk.com

DERİNBOYUT - www.derinboyut.com

FRPWORLD - www.frpworld.com

BİLİMKURGU2000 - www.bilimkurgu2000.com

BEYONDTHEREALM - www.www.beyondrealm.net

Kitle imha silahlarının bulunudğu tek yer.. -www.karaliman.com

Görüşler

0
yalcink01
Her ne kadar dizinin sonunda gemileri patlayıp, elemanların hepsi ölmüşte olsa; Blake ve Yedilisi dizisini anmadan geçmemek gerekir. Hani şu mahkumları taşıyan hapishane gemisi, uzayın sonsuz boşluğunda bir başka gemiye rastlar ve araştırma için mahkumları gönderir. Ve dizimiz başlar...
0
Teorisyen
Bakın ne buldum !
Blake's 7 sitesi
http://www.hermit.org/Blakes7/index.html





Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Korsanlık iyidir ;)

sundance

Daha önce de defalarca çeşitli makalelerde "korsanlığın aslında müzik sektörü başta olmak üzere, dizi ve film sektörlerini canlandırdığı" belirtilse de RIAA ve benzeri kuruluşlar inatla bu konudaki araştırmaları görmezden gelip, bu yeni oluşan pazarın iliğini kanını emmek için hiçbir fırsatı kaçırmamaktalar.

Öte yandan bu yeni düzenin kurallarını anlayan bazıları da yok değil. TorrentFreak'de yeralan bu habere göre, WB'dan ismi açıklanmayan bir yetkili yeni şovlarına olan ilgiyi arttırmak için, pilot bölümünü torrent sitelerine sızdırdıklarını itiraf etti.

U-571

FZ

Yeni bir film değil ama Fitaş Sinema merkezinde tekrar vizyona giren "U-571" adlı filmi herkese hararetle tavsiye ederim.

1942 baharında yani II. Dünya Savaşının en civcivli günlerinde Amerikan denizcileri bir Alman S-33 denizaltısına binerek içinde Almanların o güne dek çözülmemiş şifreleme sistemi olan Enigma ile ilgili makinayı barındıran U-571 denizaltısını zorla ele geçirmek üzere yola çıkarlar.

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

`Requiem For A Dream´ görücüye çıktı

gILgamIsh

Nihayet Aranofsky'nin 2000'in sonlarında çektiği Requiem For A Dream, ifistanbul kapsamında görücüye çıktı. Aslında sinema dünyasını biraz takip edenler hatırlayacaklar ki ortamın ahalisi 1998'deki "Pi" den sonra Aranofsky'nin nasıl bir film yapacağını merak ediyordu. Sonuçta ortaya çıkan, seyredeni açıkça rahatsız eden, detaylarına aşırı önem verilmiş, özellikle Ellen Burstyn'in (Sara) üstün oyunculuğu ile bezeli postmodern bi trajedi. Aranofsky, çizdiği tablonun içinde büyük bir trajedi olacağını en baştan koklatmasına rağmen filmde tüm gidişat finalde kopuyor. Filmin Soundtrack'i Clint Mansell imzalı. Yaylılar Kronos Quartet...Bence son zamanların en çarpıcı filmlerinden biri. Ayrıca filmin hi-res tarafından geliştirilen web projesi de görülmeye değer.

StarWars Episode II: Attack of the Clones

gumush

Eğer StarWars 2`yi merak ediyorsanız bu trailer`i kaçırmayın derim ... Yoruma gerek yok sanırım ;)Hmm. az daha adresi unutuyordum:
http://www.apple.com/trailers/
sadece 32mb.