Şu anda vizyonda olan
ENIGMA filmi, II. Dünya Savaşı esnasında Almanlar tarafından askeri bilgilerin güvenli olarak iletilmesi amacı ile geliştirilmiş, rotor tabanlı, polialfabetik bir şifreleme sistemini çözmek için İngiltere'deki Bletchley Park'ta örgütlenmiş İngilizler'in hayatından bir kesit sunuyor.
Hemen belirtmek isterim ki, her ne kadar şifreleme ve II. Dünya Savaşı ile ilgilenen arkadaşların dikkatlerinden kaçmayacak bir film olsa da, müthiş bir eser olduğu söylenemez.
Genelde çok övülen filmlere pek fazla ısınamasam da (ki bu galiba fazla beklentiden kaynaklanıyor) sinemadan çıkışta, kendimi, buğulu bir ses tonuyla "remember, remember, the fifth of November" diye sayıklarken buldum (ki bu filmin en büyük yan etkisi). Film başlı başına bir "Project Mayhem" vak'ası. Velhasıl, gidilmesi görülmesi gereken bir film. Burada değinmeden geçemeyeceğim ama Natalie Portman'ı da özel olarak belirtmek isterim (evet evet evrimimi daha tamamlayamadım).