Remember, remember, the fifth of November…

0
parsifal
Böyle bir sinema eleştirisini blog'unda bırakmaya gönlüm el vermedi.

Ellerine sağlık FZ. Canı gönülden "helal olsun"...

Görüşler

0
anonim
#fazlamesai 'de, bir sohbet sırasında haberdar olmuştum filmden. Ve aylık sinema seçimimi V'den yana kullanmaya karar verdim.
Genelde çok övülen filmlere pek fazla ısınamasam da (ki bu galiba fazla beklentiden kaynaklanıyor) sinemadan çıkışta, kendimi, buğulu bir ses tonuyla "remember, remember, the fifth of November" diye sayıklarken buldum (ki bu filmin en büyük yan etkisi). Film başlı başına bir "Project Mayhem" vak'ası. Velhasıl, gidilmesi görülmesi gereken bir film. Burada değinmeden geçemeyeceğim ama Natalie Portman'ı da özel olarak belirtmek isterim (evet evet evrimimi daha tamamlayamadım).
0
robertosmix
Süpersin FZ.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ghost In The Shell - Matrix

sundance

Açıkcası bir William Gibson hayranı olarak Matrix'in bana oldukça doyurucu geldiğini söylemem lazım. Ta ki Ghost In The Shell'i seyredene kadar. O kadar çok sahne GIS'le benzerlik gösteriyordu ki, üzüldüm. Monkeygod adında bir arkadaşsa üzülmekle kalmamış, GIS ve Matrix'in benzeyen sahnelerini bire bir yanyana koyup yayınlamış Matrix ve Ghost in The Shell

Star Wars II: Attack of the Clones. İlk izlenimler

conan

Sonunda beklenen an gelmişti! Filme dün akşam saatlerinde gittim. İlk karşılaştığım olay ise arabamızı otoparka bıraktığımızda bizimle aynı anda park etmekte olan jipten 3 tane Jedi inmesi idi! Elemanlar saç traşlarından cüppelerine, çizmelerinden yürüyüşlerine kadar aynıydılar... Fesupanallaaa çekip biletlerimizi aldık. (Kuyruk filan yoktu... 9:30 suaresine gittiğimiz halde, gerçi 8:00 gibi gitmiştik ama neyse...) Gittiğimiz sinemada 22 seans SW`a ayrılmıştı! Bugün ise online baktığımda gece 6:40, 11:00 arası 7 seanslarına şimdiden bilet bitmiş! Cuma akşamı tabii ki...

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.

Superman Öldü!

sundance

Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.