Superman Öldü!

0
sundance
Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...

İlgili Yazılar

Codename: Swordfish

FZ

Hemen konuya gireyim. Derdim film eleştirisi değil. Travolta sevdiğimiz bir ağabeyimizdir ama mevzu bu değil.

Sorun bir kez daha Hollywood`un, teknik terminoloji, vs. mevzuunda genele hitap etmek için, konuya merakı olanların tahammül bile edemeyeceği zırvalıkları filme serpiştirmiş olması:

İşaretler

m1a2

Bu sene ilginç bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Çözülen şifreler, gizli kalmış kehanetler, 2006`da Newyork açıklarına ulaşması beklenen göktaşı vesaire. Shyamalan`ın yazdığı ve yönettiği Signs`a böyle bir atmosferde gitmeniz halinde aldığınız tadda farklı oluyor tabii. Benzer bir tadı almak isteyenlere önerim odur ki filme gitmeden önce ısınma hareketleri babında Ceviz Kabuğunu seyredin. Neyse... Zekeriya Beyaz yorum girerse şimdi yanarız. Film`e dönelim.

Turkish Star Wars DVD´si Çıktı

FZ

Çetin İnanç'ın artık dünya çapında üne kavuşmuş fantastik filmi Dünyayı Kurtaran Adam, iki kahraman Türk pilotunun uzaylılara karşı mücadelesinin öyküsünü hiçbir devamlılık, mantık ve estetik kaygısı gütmeksizin anlatıyor. 70'lerin Yeşilçam'ının Hollywood bilim kurgu öykülerinin düşük bütçeyle adapte edilmesiyle oluşan fantastik filmler geleneğini "mükemmelliğe" taşıyan 1982 tarihli yapım son yıllarda tüm dünyada "trash" film meraklılarının gözdeleri arasında girdi.

Bu tarihi eserin DVD´si Fanatik Film tarafından piyasaya sürüldü, ideefixe.com´dan bir kopyasını edinebilirsiniz ;-) Diskte sanatçılarla yapılan röportajlar, sahne arkasına dair görüntüler ve bilgiler de mevcut.

Kaynak: Radikal

`Requiem For A Dream´ görücüye çıktı

gILgamIsh

Nihayet Aranofsky'nin 2000'in sonlarında çektiği Requiem For A Dream, ifistanbul kapsamında görücüye çıktı. Aslında sinema dünyasını biraz takip edenler hatırlayacaklar ki ortamın ahalisi 1998'deki "Pi" den sonra Aranofsky'nin nasıl bir film yapacağını merak ediyordu. Sonuçta ortaya çıkan, seyredeni açıkça rahatsız eden, detaylarına aşırı önem verilmiş, özellikle Ellen Burstyn'in (Sara) üstün oyunculuğu ile bezeli postmodern bi trajedi. Aranofsky, çizdiği tablonun içinde büyük bir trajedi olacağını en baştan koklatmasına rağmen filmde tüm gidişat finalde kopuyor. Filmin Soundtrack'i Clint Mansell imzalı. Yaylılar Kronos Quartet...Bence son zamanların en çarpıcı filmlerinden biri. Ayrıca filmin hi-res tarafından geliştirilen web projesi de görülmeye değer.

Uluslararası İstanbul Film Festivali

esse

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu sene 12-27 Nisan 2003 tarihleri arasında, Beyoğlu'nda ki Atlas, Beyoğlu, Emek, Sinepop ve Kadıköy'de ki Rexx sinemalarında gerçekleşecekmiş. Sinema severler bilgi için www.istfest.org, Gösterim çizelgesi içinde buraya tıklayınız.