Folimage Animasyon Gösterimleri

0
FZ
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

parsifal

Tim Burton ve vazgeçemediği yetenek Johnny Depp işbirliğinin son meyvesi Charlie'nin Çikolata Fabrikası bugün ülkemizde vizyona girdi.

`Requiem For A Dream´ görücüye çıktı

gILgamIsh

Nihayet Aranofsky'nin 2000'in sonlarında çektiği Requiem For A Dream, ifistanbul kapsamında görücüye çıktı. Aslında sinema dünyasını biraz takip edenler hatırlayacaklar ki ortamın ahalisi 1998'deki "Pi" den sonra Aranofsky'nin nasıl bir film yapacağını merak ediyordu. Sonuçta ortaya çıkan, seyredeni açıkça rahatsız eden, detaylarına aşırı önem verilmiş, özellikle Ellen Burstyn'in (Sara) üstün oyunculuğu ile bezeli postmodern bi trajedi. Aranofsky, çizdiği tablonun içinde büyük bir trajedi olacağını en baştan koklatmasına rağmen filmde tüm gidişat finalde kopuyor. Filmin Soundtrack'i Clint Mansell imzalı. Yaylılar Kronos Quartet...Bence son zamanların en çarpıcı filmlerinden biri. Ayrıca filmin hi-res tarafından geliştirilen web projesi de görülmeye değer.

Remember, remember, the fifth of November…

parsifal

Böyle bir sinema eleştirisini blog'unda bırakmaya gönlüm el vermedi.

Ellerine sağlık FZ. Canı gönülden "helal olsun"...

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?

Uluslararası İstanbul Film Festivali

esse

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu sene 12-27 Nisan 2003 tarihleri arasında, Beyoğlu'nda ki Atlas, Beyoğlu, Emek, Sinepop ve Kadıköy'de ki Rexx sinemalarında gerçekleşecekmiş. Sinema severler bilgi için www.istfest.org, Gösterim çizelgesi içinde buraya tıklayınız.