Özgür bir film

0
loker
Özgür 3 boyutlu modelleme yazılımı Blender başta olmak üzere Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan yazılımlar kullanılarak hazırlanmış ve Yaratıcı Ortaklık (Creative Commons) ile sunulmuş ilk film olan Elephants Dream 500bin kereden fazla indirildi.

http://orange.blender.org/

Görüşler

0
mavi
Genelde film bittikten sonra player durdurulur ama bu sefer öyle yapmadım :) Ubuntu Linux, Gimp, inkscape, Blender , Python, Gnome, KDE gibi özgür yazılımlara özel teşekkür edilmiş
0
pirx
tesadüfe bak! tam da bugün filmin 1920hd versiyonunu indirdim ama çalıştıramadım, ne mp ne de mp classic açmıyor. gspot'a göre codec problemi yok ama player'lar türlü hatalar verip kapanıyor. bundan önce hemen hiçbir filmde codec problemim de olmamıştı. bu konuda bir fikri olan var mı?
0
mavi
vlc player
0
pirx
teşekkürler. vlc ile sorunsuz seyredebildim.
0
ecder
Daha indirip seyredemedim... Günceleri ve alınan görüntüler çok etkileyiciydi. Bir süredir dönem dönem elimin gittiği sonra "eeeeh" nidalarıyla bıraktığım blender'a yine aynı tepkiyi vermeme sebep oldu. Windoze kullanmak istemiyorum artık ama Rhino'ya bir alternatif çıkana kadar kaderim bu sanırım :(
0
sosgezbir
Bizim Pamuk Prenses 2 de ücretsiz ancak Creatif Coomns ile lisanslansaymış iyi olurdu.
0
loker
Sadece dağıtma lisansı açısından değil, açık kaynaklı olmak açısından da Elephants Dream özgür bir film.

Production paketini indirenler her tür görsel / ses ürününün kanallı, ayrıştırılmış -görüntü dilinde kaynak kodun karşılığı anlamındaki ham hallerine ulaşabiliyor ve bunları kullanma hakkı da tanınmış durumda...

İlk özgür film iddiaları biraz buradan geliyor, yoksa CC ile yıllardır dağıtılan bir çok film/görsel ürün var... ama ilk kez bi tanesini alıp onu kullanarak yeni bir film yapmanın yasal olacağı şekilde ve bunun yapılabileceği her dosyayı size baştan sunarak yayınlandı.

0
hurricane
Filmin ekran görüntülerine baktım. Gerçekten çok etkileyici. Güzel bir çalışma olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Robotech DVD´leri çıktı :)

butch

Daha önce de çıkacağından bahsettiğimiz Robotech DVD lerinin yurt dışında satışına başlandı. İlk parti iki diskten oluşuyor. İlk 12 bölümü içeren disklerde bundan başka bir sürü malzeme var. Haberi http://www.robotech.com/'da.
Meraklılarına ısrarla duyurulur...

FRP fragman projesi, hem de yerli

redogre

FRP oynayan bir grup genç bunu bir film haline getirmeye çalışırsa ne olur? "Hiç bişey olmaz" dediğinizi duyar gibiyim. Ama eğer bu grup "Film çekemiyorsak fragman çekelim!" derse ne olur? Ben hemen söyliyim, 25-30 kişinin çalıştığı bir proje olur.

www.trailerproject.net adresinde çok geniş yaş grubundan birçok FRP sevdalısının üzerinde uğraştığı "Ejdarha Mızrağı" film fragmanı projesi ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Maskeler, kasklar, zırhlar hepsi el emeği göz nuru... Hele bir Chainmail var kii.. Bence FRP ile alakası olan herkes görmeli. 20.000 halkadan tektek örmüş arkadaşlar.

Yeni X-Files

yuxel

8-9 sene önce başlayan, odamızı posterleriyle süleyen X-Files tutkumuz 1998'de beyaz perdede süslenmişti. Dizi oyuncularından David Duchovny nam-ı diğer Fox Mulder, bir röpörtajında 7 sene önce(1998) çekilen "The X-Files"'ın devamının yolda olduğunu belirtiyor.

Ghost In The Shell - Matrix

sundance

Açıkcası bir William Gibson hayranı olarak Matrix'in bana oldukça doyurucu geldiğini söylemem lazım. Ta ki Ghost In The Shell'i seyredene kadar. O kadar çok sahne GIS'le benzerlik gösteriyordu ki, üzüldüm. Monkeygod adında bir arkadaşsa üzülmekle kalmamış, GIS ve Matrix'in benzeyen sahnelerini bire bir yanyana koyup yayınlamış Matrix ve Ghost in The Shell

Ne @#!* Biliyoruz Ki!?

FZ

Gösterime girdiği ülkelerde tahmin edilenin ötesinde bir başarı kazanarak yüz binlerce insanın hayatını pozitif yönde etkileyen “Ne @#!* Biliyoruz ki!?”, Türk seyircilerle ilk kez !F İstanbul'da buluştuktan sonra Mart 2006’da ülkemiz sinemalarına geliyor.

Oscar ödüllü oyuncu Marlee Matlin’in başrolünde olduğu yapımda, dünyanın önde gelen fizikçileri, nörokimyagerleri, hekimleri ve metafizikçilerinden 14 önemli isim, aydınlatıcı olduğu kadar şaşırtıcı bilgilerle izleyicinin karşısına çıkıyor. Etkileyici görsel efektler ve animasyonlarla da desteklenen film, tam anlamıyla türünün ilk örneği.

Sonuç sadece bilgilendirmek ve düşündürmekle kalmayıp aynı zamanda eğlendiren, pozitif bir iz bırakarak izleyiciye yeni bir bakış açısı getirebilen, son derece özgün bir yapım...