Özgür bir film

0
loker
Özgür 3 boyutlu modelleme yazılımı Blender başta olmak üzere Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan yazılımlar kullanılarak hazırlanmış ve Yaratıcı Ortaklık (Creative Commons) ile sunulmuş ilk film olan Elephants Dream 500bin kereden fazla indirildi.

http://orange.blender.org/

Görüşler

0
mavi
Genelde film bittikten sonra player durdurulur ama bu sefer öyle yapmadım :) Ubuntu Linux, Gimp, inkscape, Blender , Python, Gnome, KDE gibi özgür yazılımlara özel teşekkür edilmiş
0
pirx
tesadüfe bak! tam da bugün filmin 1920hd versiyonunu indirdim ama çalıştıramadım, ne mp ne de mp classic açmıyor. gspot'a göre codec problemi yok ama player'lar türlü hatalar verip kapanıyor. bundan önce hemen hiçbir filmde codec problemim de olmamıştı. bu konuda bir fikri olan var mı?
0
mavi
vlc player
0
pirx
teşekkürler. vlc ile sorunsuz seyredebildim.
0
ecder
Daha indirip seyredemedim... Günceleri ve alınan görüntüler çok etkileyiciydi. Bir süredir dönem dönem elimin gittiği sonra "eeeeh" nidalarıyla bıraktığım blender'a yine aynı tepkiyi vermeme sebep oldu. Windoze kullanmak istemiyorum artık ama Rhino'ya bir alternatif çıkana kadar kaderim bu sanırım :(
0
sosgezbir
Bizim Pamuk Prenses 2 de ücretsiz ancak Creatif Coomns ile lisanslansaymış iyi olurdu.
0
loker
Sadece dağıtma lisansı açısından değil, açık kaynaklı olmak açısından da Elephants Dream özgür bir film.

Production paketini indirenler her tür görsel / ses ürününün kanallı, ayrıştırılmış -görüntü dilinde kaynak kodun karşılığı anlamındaki ham hallerine ulaşabiliyor ve bunları kullanma hakkı da tanınmış durumda...

İlk özgür film iddiaları biraz buradan geliyor, yoksa CC ile yıllardır dağıtılan bir çok film/görsel ürün var... ama ilk kez bi tanesini alıp onu kullanarak yeni bir film yapmanın yasal olacağı şekilde ve bunun yapılabileceği her dosyayı size baştan sunarak yayınlandı.

0
hurricane
Filmin ekran görüntülerine baktım. Gerçekten çok etkileyici. Güzel bir çalışma olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UZAK Filmi Cannes 2003 Jüri Büyük Ödülünü Kazandı

FZ

Uluslararası sanat dünyasındaki son övünç kaynaklarımızdan biri olan Nuri Bilge Ceylan, "UZAK" filmi ile bu sene 56.sı düzenlenen ve dünyadaki en prestijli, önemli film festivallerinden biri kabul edilen Cannes film festivaline katıldı ve Jüri Büyük Ödülüne layık görüldü.

Sinema sanatında uluslararası çapta neler başarabildiğimizi bir kez daha gösteren ve Türkiye'nin isminin pekçok yabancı basın-yayın organında bir kez daha olumlu şekilde geçmesine yol açan usta yönetmen Nuri Bilgi Ceylan´ın FM ekibi olarak selamlıyor ve kendisini tebrik ediyoruz.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

parsifal

Tim Burton ve vazgeçemediği yetenek Johnny Depp işbirliğinin son meyvesi Charlie'nin Çikolata Fabrikası bugün ülkemizde vizyona girdi.

BIOTURK

Zebani

Türk işi harika bir animasyon. Ben bayıldım. :) USA yüksek lisans eğitimini tamamlayan veya tamamlamak üzere olan Coşku Turhan'ın önemli bir animasyon çalışması, BİOTURK.

http://www.thebioturk.com/bioturk.html

Tolkien: 2000 el yazması sayfa daha !

sundance

GeekNews`da yeralan bu habere göre, Tolkien`ın yaklaşık 2000 sayfalık bir yeni eseri bulunmuş.

Ünlü klasik Beowulf`un, Tolkien tarafından yapılmış bu cevirisi, Amerikalı bir araştırmacı tarafından Oxford`da bir tesadüf eseri bulunmuş. Bu tesadüfün 2003 yılının en ses getirecek edebi olaylarından biri olduğu şimdiden söyleniyor.

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)