Özgür bir film

0
loker
Özgür 3 boyutlu modelleme yazılımı Blender başta olmak üzere Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan yazılımlar kullanılarak hazırlanmış ve Yaratıcı Ortaklık (Creative Commons) ile sunulmuş ilk film olan Elephants Dream 500bin kereden fazla indirildi.

http://orange.blender.org/

Görüşler

0
mavi
Genelde film bittikten sonra player durdurulur ama bu sefer öyle yapmadım :) Ubuntu Linux, Gimp, inkscape, Blender , Python, Gnome, KDE gibi özgür yazılımlara özel teşekkür edilmiş
0
pirx
tesadüfe bak! tam da bugün filmin 1920hd versiyonunu indirdim ama çalıştıramadım, ne mp ne de mp classic açmıyor. gspot'a göre codec problemi yok ama player'lar türlü hatalar verip kapanıyor. bundan önce hemen hiçbir filmde codec problemim de olmamıştı. bu konuda bir fikri olan var mı?
0
mavi
vlc player
0
pirx
teşekkürler. vlc ile sorunsuz seyredebildim.
0
ecder
Daha indirip seyredemedim... Günceleri ve alınan görüntüler çok etkileyiciydi. Bir süredir dönem dönem elimin gittiği sonra "eeeeh" nidalarıyla bıraktığım blender'a yine aynı tepkiyi vermeme sebep oldu. Windoze kullanmak istemiyorum artık ama Rhino'ya bir alternatif çıkana kadar kaderim bu sanırım :(
0
sosgezbir
Bizim Pamuk Prenses 2 de ücretsiz ancak Creatif Coomns ile lisanslansaymış iyi olurdu.
0
loker
Sadece dağıtma lisansı açısından değil, açık kaynaklı olmak açısından da Elephants Dream özgür bir film.

Production paketini indirenler her tür görsel / ses ürününün kanallı, ayrıştırılmış -görüntü dilinde kaynak kodun karşılığı anlamındaki ham hallerine ulaşabiliyor ve bunları kullanma hakkı da tanınmış durumda...

İlk özgür film iddiaları biraz buradan geliyor, yoksa CC ile yıllardır dağıtılan bir çok film/görsel ürün var... ama ilk kez bi tanesini alıp onu kullanarak yeni bir film yapmanın yasal olacağı şekilde ve bunun yapılabileceği her dosyayı size baştan sunarak yayınlandı.

0
hurricane
Filmin ekran görüntülerine baktım. Gerçekten çok etkileyici. Güzel bir çalışma olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kopya koruması mı ? O da ne ?

sundance

DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.

ENIGMA

FZ

Şu anda vizyonda olan ENIGMA filmi, II. Dünya Savaşı esnasında Almanlar tarafından askeri bilgilerin güvenli olarak iletilmesi amacı ile geliştirilmiş, rotor tabanlı, polialfabetik bir şifreleme sistemini çözmek için İngiltere'deki Bletchley Park'ta örgütlenmiş İngilizler'in hayatından bir kesit sunuyor.

Hemen belirtmek isterim ki, her ne kadar şifreleme ve II. Dünya Savaşı ile ilgilenen arkadaşların dikkatlerinden kaçmayacak bir film olsa da, müthiş bir eser olduğu söylenemez.

"DON'T PANIC"

butch

Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinin Kabalcı Yayınevi tarafından yeniden basıldığını kısa bir süre önce duyurmuştuk. İşte Douglas Adams'ın bu ölümsüz eseriyle ilgili yeni bir haber. Otostopçunun Galaksi Rehberi Filmi. Bizde ne zaman gösterime girer bilinmez ama 6 Mayıs 2005 tarihini bir yerlere not alın.

One Ring to....

elrond

Başlık olarak "Vectrasına evinden getirdiği kül tablasını koyanların ülkesinde LotR hayranı olmak" şeklinde düşündüm ama pek mantıklı değildi...NTV Web sitesinde LotR eleştirilerini -olumlu/olumsuz- okudukça hayretler içinde kaldım ve onların tanıdığı 1024 karekter cevap hakkıma yetmediği için özümüze dönerek buraya yazmaya karar verdim. Özellikle Mumya ile karşılaştırmalar inanılmazdı.

İşaretler

m1a2

Bu sene ilginç bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Çözülen şifreler, gizli kalmış kehanetler, 2006`da Newyork açıklarına ulaşması beklenen göktaşı vesaire. Shyamalan`ın yazdığı ve yönettiği Signs`a böyle bir atmosferde gitmeniz halinde aldığınız tadda farklı oluyor tabii. Benzer bir tadı almak isteyenlere önerim odur ki filme gitmeden önce ısınma hareketleri babında Ceviz Kabuğunu seyredin. Neyse... Zekeriya Beyaz yorum girerse şimdi yanarız. Film`e dönelim.