SONATINE

0
FZ
Tokyo'da yaşayan yorgun bir Yakuza lideri, işlerden elini eteğini çekmek üzere iken Okinawa'daki bir karışıklığa son vermek için çağrılır. Bu şüpheli görevi kabul eder ve gider ancak adamlarının öldürüldüğünü görür. Sahildeki bir eve çekilen Yakuza lideri, orada genç bir kadını saldırganlardan kurtarır. İşler gittikçe sarpa sararken kahramanlarımız konuşmaya başlar...
Yönetmen : Takeshi Kitano
Tarih : 5 MART 2002 (bugün ;-)
Saat : 17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Sinema Salonu Giriş ücretsizdir.

İlgili Yazılar

George Lucas: 2 Thumbs DOWN! veya teknoloji iyi bir şey ama...

jazzy

Bizlere sormadan değişir mi 20 yıllık Anakin Skaywalker görüntüsü?

Bilenler bilir, Star Wars efsanesinin 6. filminin (Return Of The Jedi - 1983) sonunda bir kare vardır: Han, Leia, Chewy ve diğer elemanlar Ewoklar ile beraber eğlenirlerken Luke (sanki) boşluğa doğru bakmaktadır. Luke ve milyonlarca film izleyicisi dışında olay yerinde olan hiç kimsenin görmediği ise Luke'un orada artık "güçle bir olmuş" Obi-Wan, Yoda ve (peder bey) Anakin'i izlemesi (bkz: http://devan1.tripod.com/Pics/3jedi_3.jpg ), onlara bir "veda bakışı" atmasıdır.

''Uzak'' için oy verelim

FZ

İki yıl önce Cannes Film Festivali'nde iki önemli ödül alan 'Uzak', şimdi de uluslararası bir oylamada Türkiye'yi temsil ediyor. BBC tarafından düzenlenen 2005 Dünya Sinema Ödülü'ne aday gösterilen altı filmden biri olan 'Uzak', ayrıca internetteki ankette de oy bekliyor. İngiliz sinema eleştirmenlerinin yaptığı eleme sonucunda onlarca film arasından sıyrılarak finale kalan 'Uzak', oylamanın favorileri arasında gösteriliyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın imzasını taşıyan 'Uzak'ın yarıştığı filmler ise birbirinden zorlu: Pedro Almodovar'ın 'Kötü Eğitim', Zhang Yimou'nun 'Kahraman', Walter Salles'in 'Motosiklet Günlüğü', Altın Aslan ödüllü Rus yapımı 'Dönüş' ve Takeshi Kitano imzalı 'Zatoichi'... BBC Four Dünya Sinema Ödülü'nün galibi, 27 Ocak'ta BBC'de yayımlanacak özel programda açıklanacak. Programda internet sitesinde süren anketin sonuçları da duyurulacak ve bu yarışın galibi de ödüllendirilecek. BBC Four Dünya Sinema Ödülü anketine, http://www.bbc.co.uk/bbcfour/cinema/film_award/index.shtml adresinden oy gönderilebilecek.

Kaynak: Radikal Gazetesi

Orjinal Manga DVD'ler, Hemde Mantıklı Fiyata!

redogre

Radikal 2 de bugün gözüme çarpan bir haber :"Tek yol amazon.com değil!"

Olay kısaca şu; Kanal D kökenli D Productions adlı şirket piyasaya çok ucuza DVD ve VCD çıkartmış. İlk önce klasik bir kardeş şirket reklamı cinsinde bir haber sandım, ama internet başında biraz kurcalayınca hepsiburada.com'da bulduğum fiyatlar...

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

İnanılmaz filmler listesi

sundance

Yaklaşık son bir ay içinde seyrettiğim 5 tane filan film var ve inanın bana adam gibi film nasıl yapılır, içinde çalıştığımız iş ortamları ne kadar iğrenç, yaşamdan nasıl keyif alınabilir konusunda inanılmaz şeyler öğrettiler.

Öncelikle Kevin Smith Filmleri (bu adam muhteşem senaryo yazıyor)
Clerks (1994), MallRats (1995), ChasingAmy (1997), Dogma (1999)

Ve Mike Judge`dan, muhteşem OfficeSpace (1999)

Size bir tavsiye ne yapın edin bu filmleri bulun (hepsinin DivX halleri internette bir yerde var) ve oturup seyredin, eminim bir şekilde hayatınız değişecek...

Not: Olmazsa olmaz Fight Club ve Matrix...