''Uzak'' için oy verelim

0
FZ
İki yıl önce Cannes Film Festivali'nde iki önemli ödül alan 'Uzak', şimdi de uluslararası bir oylamada Türkiye'yi temsil ediyor. BBC tarafından düzenlenen 2005 Dünya Sinema Ödülü'ne aday gösterilen altı filmden biri olan 'Uzak', ayrıca internetteki ankette de oy bekliyor. İngiliz sinema eleştirmenlerinin yaptığı eleme sonucunda onlarca film arasından sıyrılarak finale kalan 'Uzak', oylamanın favorileri arasında gösteriliyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın imzasını taşıyan 'Uzak'ın yarıştığı filmler ise birbirinden zorlu: Pedro Almodovar'ın 'Kötü Eğitim', Zhang Yimou'nun 'Kahraman', Walter Salles'in 'Motosiklet Günlüğü', Altın Aslan ödüllü Rus yapımı 'Dönüş' ve Takeshi Kitano imzalı 'Zatoichi'... BBC Four Dünya Sinema Ödülü'nün galibi, 27 Ocak'ta BBC'de yayımlanacak özel programda açıklanacak. Programda internet sitesinde süren anketin sonuçları da duyurulacak ve bu yarışın galibi de ödüllendirilecek. BBC Four Dünya Sinema Ödülü anketine, http://www.bbc.co.uk/bbcfour/cinema/film_award/index.shtml adresinden oy gönderilebilecek.

Kaynak: Radikal Gazetesi

Görüşler

0
yuxel
"Dönüş-The Return"[1] birinci oldu.

[1] http://www.beyazperde.com/film/2370
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SONATINE

FZ

Tokyo'da yaşayan yorgun bir Yakuza lideri, işlerden elini eteğini çekmek üzere iken Okinawa'daki bir karışıklığa son vermek için çağrılır. Bu şüpheli görevi kabul eder ve gider ancak adamlarının öldürüldüğünü görür. Sahildeki bir eve çekilen Yakuza lideri, orada genç bir kadını saldırganlardan kurtarır. İşler gittikçe sarpa sararken kahramanlarımız konuşmaya başlar...
Yönetmen : Takeshi Kitano
Tarih : 5 MART 2002 (bugün ;-)
Saat : 17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Sinema Salonu Giriş ücretsizdir.

Ghost In The Shell - Matrix

sundance

Açıkcası bir William Gibson hayranı olarak Matrix'in bana oldukça doyurucu geldiğini söylemem lazım. Ta ki Ghost In The Shell'i seyredene kadar. O kadar çok sahne GIS'le benzerlik gösteriyordu ki, üzüldüm. Monkeygod adında bir arkadaşsa üzülmekle kalmamış, GIS ve Matrix'in benzeyen sahnelerini bire bir yanyana koyup yayınlamış Matrix ve Ghost in The Shell

Le Pacte des Loupes / Kurtların Kardeşliği

FZ

Amerikan dağıtım oligopollerinin es geçtiği Avrupa ve bağımsız Amerikan filmlerini getirmesiyle sinemaseverlerin takdirini kazanan Avşar-Pinema dağıtımın yeni armağanı, Fransa'da gişede tam bir hit olan ama ABD'de henüz gösterime girmemiş ve ulusal ölçekte gösterime girip girmeyeceği henüz belirsiz durumdaki "Le Pacte des Loupes / Kurtların Kardeşliği" oldu.

Korsanlık iyidir ;)

sundance

Daha önce de defalarca çeşitli makalelerde "korsanlığın aslında müzik sektörü başta olmak üzere, dizi ve film sektörlerini canlandırdığı" belirtilse de RIAA ve benzeri kuruluşlar inatla bu konudaki araştırmaları görmezden gelip, bu yeni oluşan pazarın iliğini kanını emmek için hiçbir fırsatı kaçırmamaktalar.

Öte yandan bu yeni düzenin kurallarını anlayan bazıları da yok değil. TorrentFreak'de yeralan bu habere göre, WB'dan ismi açıklanmayan bir yetkili yeni şovlarına olan ilgiyi arttırmak için, pilot bölümünü torrent sitelerine sızdırdıklarını itiraf etti.

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.