Dark City vs. The Matrix

0
parsifal
Dark City, 1998 yılında çekilmiş, meslek icabı; "ulen bizde de böle bi imkan olsa ne maketler, ne projeler çıkardı ortaya" dedirten, pek çok yönden akılda kalıcı bir filmdi.

İspanyolca bilmediğimden sadece resimlerine bakarak "aradaki 30 benzer noktayı bulun" tadında olduğunu sandığım bu adres oldukça ilginç.
Esinlenme mi yoksa başka bir şey mi? Sırada hangi filmlerle benzerlikleri çıkacak acaba?
Yazarın notu: haber kaynağı için teşekkürler Jazzy

Görüşler

0
conan
http://www.geocities.com/tacobelll/matrixgits/page1.html

Bu adreste de Ghost in the Shell cizgi filmi ile The Matrix arasindaki karsilastirmalar var. (dun GIS'i bininci kez seyrettikten sonra bu haberi gormek ilginc :))
0
FZ
Ghost In The Shell´in müzikleri = Her şeyin durduğu an... Olağanüstü!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PI filmi ile ilgili bir tartisma...

FZ

Pi..

Bilimkurgu ve psikoloji alanında çok sağlam bir filmi acaba ıskaladık mı ? Acaba filmi yapanlar bir şeyler ıskaladı mı?

Pi, sadece matematik disiplinindeki en önemli sabitlerden biri degil tabii ki. Ayni zamanda iki yil önce Sundance Film Festivali'nde birincilik kazanmis basarili bir sinema eseri.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

parsifal

Tim Burton ve vazgeçemediği yetenek Johnny Depp işbirliğinin son meyvesi Charlie'nin Çikolata Fabrikası bugün ülkemizde vizyona girdi.

Kampanya: Bilim kurgu dizilerimi geri istiyorum!

korhan

Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü tarafından başlatılan kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz.

TRT'nin tek kanallı olduğu zamanlarda, yayın saatleri sınırlıydı ama hayal dünyamızı genişleten, bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu tür dizileri seyredemiyoruz.

FRP fragman projesi, hem de yerli

redogre

FRP oynayan bir grup genç bunu bir film haline getirmeye çalışırsa ne olur? "Hiç bişey olmaz" dediğinizi duyar gibiyim. Ama eğer bu grup "Film çekemiyorsak fragman çekelim!" derse ne olur? Ben hemen söyliyim, 25-30 kişinin çalıştığı bir proje olur.

www.trailerproject.net adresinde çok geniş yaş grubundan birçok FRP sevdalısının üzerinde uğraştığı "Ejdarha Mızrağı" film fragmanı projesi ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Maskeler, kasklar, zırhlar hepsi el emeği göz nuru... Hele bir Chainmail var kii.. Bence FRP ile alakası olan herkes görmeli. 20.000 halkadan tektek örmüş arkadaşlar.

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.