U-571

0
FZ
Yeni bir film değil ama Fitaş Sinema merkezinde tekrar vizyona giren "U-571" adlı filmi herkese hararetle tavsiye ederim.

1942 baharında yani II. Dünya Savaşının en civcivli günlerinde Amerikan denizcileri bir Alman S-33 denizaltısına binerek içinde Almanların o güne dek çözülmemiş şifreleme sistemi olan Enigma ile ilgili makinayı barındıran U-571 denizaltısını zorla ele geçirmek üzere yola çıkarlar.
Tabii kendilerini bekleyen maceradan hiçbiri haberdar değildir...

Bu arada bilgisayar bilimleri üstatlarından, İngiliz dahi, Turing makinası fikrinin kurucusu Turing'in de Enigma şifreleme sistemi ile uğraştığına da dikkatinizi çekerim. >:-)

Tabii bir de filmin ağır toplarından Harvey Keitel üstadımızı da burada anmak isterim. Küçük rollerden birinde Jon Bon Jovi de var.

Görüşler

0
wogon
Conani , tanirim hem liseden hem de universiteden. Tabii ki butun yazilara maydanoz olacak hali yok ama gene de cogunu okuyodur herhalde. Bi de boyle bir baslik gorunce mutlaka okur.
Bu tanitimi yazan arkadasin gercek tarihle pek alakasi yok herhalde. Sadece sunu soylemek istiyorum. Almanlar Hollywood filmlerinde izlediiniz kadar basiretsiz degillerdi. Onunde kabak gibi giden dusman denizaltisini 5 denemede vuramayan alman topcusunun aklina ilk once askeri mahkemede nasil hesap verecegi gelirdi. Bu motivasyonla savas ortaminda yasamanin zorlugunu da hepimiz anlayisla karsilariz herhalde. Demek istedigim film bence Harvey Keitel''e yakismiyor. Savas filmi izlemek istiyorsaniz Ennemy at the Gates gerceklerle daha cok hasir nesir olmus bi film gibi geldi bana. Ama yok kardesim ben denizaltidan cikmak istemiyorum derseniz, ille de Das Boot.
Sevgili FZ, savasi biraz daha ciddiye almani dileyerek, maceraları gizli yedilerin yasadigini hatirlatmak isterim sana. Savasta muhabere denir o maceralara, ve genellikle maceraperestlerin yarisindan cogu bir daha nefes almamak uzere basarisiz olur.
Gorusmek Uzere
0
conan
Yawlum Wogon, naber?
Yukardaki wogon arkadasimiz 2. dunya savasi masteri yapmistir. Führer bilgisi cok iyidir hehe ;)

Bu konuda ben yine maydonoz oluyim peki. Gecen gun enigma, eniac filan gezdim gordum, bunlarin fotograflarini burada yayinlayalim mi? Nasil yapsak? Site sahipleri ne dersiniz bu konuda?
Benim iki adim otemde bi ton II. Dunya savasi teknolojik gelismelerinin anlatildigi muze vb yerler var. V2`lerden Thunderbird`lere, enigma`dan, ilk telegramlara....

Ayrica kriptografi muzesi de bir ok atimlik(!) mesafemde. Alayim dicital kamerami goruntuleyip fazlamesai`de yayinlayalim.
Bu konuda bi haber girsek mi? Ya da IRC`de filan tartissak mi? Gusel olabilir.

DURUN COSTUM! Hatta kriptografi tarihi diye bir sayfa yapalim hiayt! OLM`daki yerinizi yemek istemezseniz benden de size web space ;) Neyse konusalim, bilgiyi dagitalim.

Cekildim koseme, byes.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ne @#!* Biliyoruz Ki!?

FZ

Gösterime girdiği ülkelerde tahmin edilenin ötesinde bir başarı kazanarak yüz binlerce insanın hayatını pozitif yönde etkileyen “Ne @#!* Biliyoruz ki!?”, Türk seyircilerle ilk kez !F İstanbul'da buluştuktan sonra Mart 2006’da ülkemiz sinemalarına geliyor.

Oscar ödüllü oyuncu Marlee Matlin’in başrolünde olduğu yapımda, dünyanın önde gelen fizikçileri, nörokimyagerleri, hekimleri ve metafizikçilerinden 14 önemli isim, aydınlatıcı olduğu kadar şaşırtıcı bilgilerle izleyicinin karşısına çıkıyor. Etkileyici görsel efektler ve animasyonlarla da desteklenen film, tam anlamıyla türünün ilk örneği.

Sonuç sadece bilgilendirmek ve düşündürmekle kalmayıp aynı zamanda eğlendiren, pozitif bir iz bırakarak izleyiciye yeni bir bakış açısı getirebilen, son derece özgün bir yapım...

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.

StarWars Episode II: Attack of the Clones

gumush

Eğer StarWars 2`yi merak ediyorsanız bu trailer`i kaçırmayın derim ... Yoruma gerek yok sanırım ;)Hmm. az daha adresi unutuyordum:
http://www.apple.com/trailers/
sadece 32mb.

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.