U-571

0
FZ
Yeni bir film değil ama Fitaş Sinema merkezinde tekrar vizyona giren "U-571" adlı filmi herkese hararetle tavsiye ederim.

1942 baharında yani II. Dünya Savaşının en civcivli günlerinde Amerikan denizcileri bir Alman S-33 denizaltısına binerek içinde Almanların o güne dek çözülmemiş şifreleme sistemi olan Enigma ile ilgili makinayı barındıran U-571 denizaltısını zorla ele geçirmek üzere yola çıkarlar.
Tabii kendilerini bekleyen maceradan hiçbiri haberdar değildir...

Bu arada bilgisayar bilimleri üstatlarından, İngiliz dahi, Turing makinası fikrinin kurucusu Turing'in de Enigma şifreleme sistemi ile uğraştığına da dikkatinizi çekerim. >:-)

Tabii bir de filmin ağır toplarından Harvey Keitel üstadımızı da burada anmak isterim. Küçük rollerden birinde Jon Bon Jovi de var.

Görüşler

0
wogon
Conani , tanirim hem liseden hem de universiteden. Tabii ki butun yazilara maydanoz olacak hali yok ama gene de cogunu okuyodur herhalde. Bi de boyle bir baslik gorunce mutlaka okur.
Bu tanitimi yazan arkadasin gercek tarihle pek alakasi yok herhalde. Sadece sunu soylemek istiyorum. Almanlar Hollywood filmlerinde izlediiniz kadar basiretsiz degillerdi. Onunde kabak gibi giden dusman denizaltisini 5 denemede vuramayan alman topcusunun aklina ilk once askeri mahkemede nasil hesap verecegi gelirdi. Bu motivasyonla savas ortaminda yasamanin zorlugunu da hepimiz anlayisla karsilariz herhalde. Demek istedigim film bence Harvey Keitel''e yakismiyor. Savas filmi izlemek istiyorsaniz Ennemy at the Gates gerceklerle daha cok hasir nesir olmus bi film gibi geldi bana. Ama yok kardesim ben denizaltidan cikmak istemiyorum derseniz, ille de Das Boot.
Sevgili FZ, savasi biraz daha ciddiye almani dileyerek, maceraları gizli yedilerin yasadigini hatirlatmak isterim sana. Savasta muhabere denir o maceralara, ve genellikle maceraperestlerin yarisindan cogu bir daha nefes almamak uzere basarisiz olur.
Gorusmek Uzere
0
conan
Yawlum Wogon, naber?
Yukardaki wogon arkadasimiz 2. dunya savasi masteri yapmistir. Führer bilgisi cok iyidir hehe ;)

Bu konuda ben yine maydonoz oluyim peki. Gecen gun enigma, eniac filan gezdim gordum, bunlarin fotograflarini burada yayinlayalim mi? Nasil yapsak? Site sahipleri ne dersiniz bu konuda?
Benim iki adim otemde bi ton II. Dunya savasi teknolojik gelismelerinin anlatildigi muze vb yerler var. V2`lerden Thunderbird`lere, enigma`dan, ilk telegramlara....

Ayrica kriptografi muzesi de bir ok atimlik(!) mesafemde. Alayim dicital kamerami goruntuleyip fazlamesai`de yayinlayalim.
Bu konuda bi haber girsek mi? Ya da IRC`de filan tartissak mi? Gusel olabilir.

DURUN COSTUM! Hatta kriptografi tarihi diye bir sayfa yapalim hiayt! OLM`daki yerinizi yemek istemezseniz benden de size web space ;) Neyse konusalim, bilgiyi dagitalim.

Cekildim koseme, byes.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.

Star Wars Episode II Geldi

anonim

Çoğumuzun çocukluğundan beri izlediği, tum dünyada bir çılgınlık şeklinde hayran kitlesine sahip, ve bir dinin baslangıcına kadar giden (Jedi Knights) StarWARS Episode II Attack Of the Clones filminin teaserı Amerika`da gösterime girdi. İsteyenler Quicktime teaser`ı izleyebilirler.

Bakalım filmi ne zaman gelecek

`Requiem For A Dream´ görücüye çıktı

gILgamIsh

Nihayet Aranofsky'nin 2000'in sonlarında çektiği Requiem For A Dream, ifistanbul kapsamında görücüye çıktı. Aslında sinema dünyasını biraz takip edenler hatırlayacaklar ki ortamın ahalisi 1998'deki "Pi" den sonra Aranofsky'nin nasıl bir film yapacağını merak ediyordu. Sonuçta ortaya çıkan, seyredeni açıkça rahatsız eden, detaylarına aşırı önem verilmiş, özellikle Ellen Burstyn'in (Sara) üstün oyunculuğu ile bezeli postmodern bi trajedi. Aranofsky, çizdiği tablonun içinde büyük bir trajedi olacağını en baştan koklatmasına rağmen filmde tüm gidişat finalde kopuyor. Filmin Soundtrack'i Clint Mansell imzalı. Yaylılar Kronos Quartet...Bence son zamanların en çarpıcı filmlerinden biri. Ayrıca filmin hi-res tarafından geliştirilen web projesi de görülmeye değer.

Sonunda iyi bir divx player

sundance

DivX meraklılarının en rahatsız olduğu konulardan biri iyi bir divx oynatıcı programın bulunmamasıydı. Herkesin sonunda dönüp dolaşıp geldiği program yine Media Player 6.4 oluyordu.
Sonunda Zoom player istediğimiz bir çok özelliği biraraya toplamayı başardı. Herne kadar altyazı desteği yoksa da, özellikle TV out`lu grafik kartlarına sahip olanların çok seveceği birçok özellik var. Hem de sadece 220K`lık bir tek exe.
Bunun dışında www.inmatrix.com sitesi DVD/DivX konusunda görülmesi gereken sitelerden biri.

Ne @#!* Biliyoruz Ki!?

FZ

Gösterime girdiği ülkelerde tahmin edilenin ötesinde bir başarı kazanarak yüz binlerce insanın hayatını pozitif yönde etkileyen “Ne @#!* Biliyoruz ki!?”, Türk seyircilerle ilk kez !F İstanbul'da buluştuktan sonra Mart 2006’da ülkemiz sinemalarına geliyor.

Oscar ödüllü oyuncu Marlee Matlin’in başrolünde olduğu yapımda, dünyanın önde gelen fizikçileri, nörokimyagerleri, hekimleri ve metafizikçilerinden 14 önemli isim, aydınlatıcı olduğu kadar şaşırtıcı bilgilerle izleyicinin karşısına çıkıyor. Etkileyici görsel efektler ve animasyonlarla da desteklenen film, tam anlamıyla türünün ilk örneği.

Sonuç sadece bilgilendirmek ve düşündürmekle kalmayıp aynı zamanda eğlendiren, pozitif bir iz bırakarak izleyiciye yeni bir bakış açısı getirebilen, son derece özgün bir yapım...