Korsanlık iyidir ;)

0
sundance
Daha önce de defalarca çeşitli makalelerde "korsanlığın aslında müzik sektörü başta olmak üzere, dizi ve film sektörlerini canlandırdığı" belirtilse de RIAA ve benzeri kuruluşlar inatla bu konudaki araştırmaları görmezden gelip, bu yeni oluşan pazarın iliğini kanını emmek için hiçbir fırsatı kaçırmamaktalar.

Öte yandan bu yeni düzenin kurallarını anlayan bazıları da yok değil. TorrentFreak'de yeralan bu habere göre, WB'dan ismi açıklanmayan bir yetkili yeni şovlarına olan ilgiyi arttırmak için, pilot bölümünü torrent sitelerine sızdırdıklarını itiraf etti.
Örnek vermek gerekirse 2003'de Sci-Fi kanalında yayınlanan Galactica Miniseries, yayından kaldırılması bile düşünülürken Internet'e sızan bölümlerinin gördüğü yoğun ilgi sayesinde rating rekorları kırmıştı. Bkz. Piracy İs Good

Görüşler

0
Tarık
geniş bant internet, sayısı onlara varan kaliteli video paylaşım sitesi, internetteki tonla yasal ve ücretsiz eğlence sitesi, onlarca p2p ağı, buna mukabil torrent kaynakları vs. vs. vs.

tv ve sinema artık yerini yukarıdaki şeylere bırakıyor. Bunu gören iyi istatistik uzmanları var ve çalışıyorlar. Birileri onları piyasada araştırma yapmaları için tutuyor. Sonuç olarak telifli eğlence ürünlerinin "korsan pazarlama teknikleriyle" müşteri çekebilme gayreti ortaya çıkıyor.


0
dfisek
Biz ona Türkçe'de "şov" değil dizi diyoruz :)
0
sundance
A-aaaa :) Biz de buna "Doruk Fişek yaşıyormuş!!!" diyoruz
0
hakamaka
Ben müzik, sinema ve yazılım gibi sektörlerde para kazanma işinin yanlış şekillerde yapıldığına inanıyorum.

Örneğin siz bir Windows'u öğrenmeden nasıl iş yerlerinde kullanacaksınız. Ya da ne olduğunu bilmediğiniz bir şeye nasıl 120 dolar vereceksiniz. Siz Photoshop ve office gibi programları öğrenmeden nasıl bunları iş yerlerinde kullanacaksınız.

Veya siz bir şarkının güzel olup olmadığını bilmeden nasıl olurda bir albüme bir sürü para verirsiniz. Bir filmin iyi olup olmadığını bilmeden nasıl arşiviniz için para veripte alırsınız.

Bu sektörlerin geneline baktığınızda aslında hizmet sektörü olması gereken işler direkt satış konusu edilmişler. Aslında bu ürünlerin hepsi ticari maksat taşımadığı sürece ücretsiz edinilebilmesi gereken şeyler.

Peki nereden mi kazanacaklar. Gerçekten kendilerine güveniyorlarsa çok güzel bir işletim sistemi veya grafik yazılımı yapacaksın ve bunu ticari kullanımlar için ücretli lisans yapacaksın. Öğrenciler ve bu yazılımları öğrenmek isteyenler ücretsiz kullanıp öğrenecek ama işin içine ticari bir firma girdiğinde zaten bu firma bu işten ticari menfaat sağladığı için ve eğer işinide görüyorsa seve seve parasını ödeyecekler.

Bunun dışında asıl parayı tabi teknik destek ve servis işleriyle kazanacaklar.

Bir diğer taraftan bakacak olursak bir sanatçının parçalarını internetten ücretsiz edindiğinizi düşünün bu sanatçının konserine kim bedava gidiyor Allah aşkına. Kimsede konser için verdiği paralara yanmıyor. Çünkü sanatçıyı zaten seviyorsa ve beğeniyor ise bu parayı veriyor.

Ülkemizdede bu böyle değil mi. Albüm piyasası çok ciddi bir piyasa değil ama sanatçıların zaten albüm yapma amacı konserlerine taban oluşturacak parçaların görsel olarak reklamından başka birşey değil mi?

Size aslında var olan pazarlama yönteminin yanlış hatta haksız olduğu hakkında birkaç örnek de verebilirim.

Örnek 1: Bu ülkede sesinde çok güzel şarkılar dinlediğiniz Nilüfer kendi albümlerinde söylediği halde konserlerinde Kayahan bestelerini söyleyebiliyor mu? (Bilmeyenler Kayahanın bestelerini Nilüfere okutmayı yasakladığını internetten arayıp öğrenebilir ler.)

Bu iş sizede saçma gelmiyor mu?

Örnek 2: Youtube'de insanlara gitar çalmayı öğreten video dersleri bu öğretilen derslerin içinde telif hakkı olan şarkılar çaldı diye yayından kaldırtılıyor.

Düşünün ben doğum gününüde şarkı söyledim diye telif haklarını ihlal mi edeceğim.

Uyarı: Bu bir uyardırı. Neyin uyarısı mı? Haklarınıza sahip çıkma uyarısı.

Çünkü her önüne gelen her şeyi lisanslar ise bu dünya da yaşamak da lisanslanacak. Üstelik bunlar bir fayda adına yapılacak.

İddia ediyorum ki eğer gerçekten everensel yasaların gözetildiği bir yargılama yapılsa mp3 ya da film paylaşan hiçkimse bu işten ötürü cezalandırılmaz. Bundan ticari bir menfaat edinmediği ve bu eylemini özellikle paylaştığı sanatçıya zarar vermek için yapmadığı sürece.

Çok uzattım biliyorum ama ne tarafından bakarsanız bakın bu işe birde korsan ismini vermeleri çok büyük bir hakarettir. İnsanları sömürmek yasal oluyor ama sen elindeki mp3'leri arkadaşlarınla paylaşınca(ticari menfaat olmadığı sürece) korsan oluyorsun.

Bu kaldırılabilecek bir hakaret değildir. Ben şimdi şurda bir parça mırıldansam da korsan mı olacağım.

O zaman ilan ediyorum. Bu ülkedeki herkes korsandır. Sıkıyorsa birisi hiçbir şekilde bu sayılan kapsamlara giren bir iş yapmadığını iddia etsin.

Edemezler çünkü kendileride aslında bu yaptıkları mücedelenin asılında sadece para kazanmak adına yapılan bir mücedili olduğunu biliyorlar.

Hepsi bundan ibaret. Yaşasın kapitalizm. mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ENIGMA

FZ

Şu anda vizyonda olan ENIGMA filmi, II. Dünya Savaşı esnasında Almanlar tarafından askeri bilgilerin güvenli olarak iletilmesi amacı ile geliştirilmiş, rotor tabanlı, polialfabetik bir şifreleme sistemini çözmek için İngiltere'deki Bletchley Park'ta örgütlenmiş İngilizler'in hayatından bir kesit sunuyor.

Hemen belirtmek isterim ki, her ne kadar şifreleme ve II. Dünya Savaşı ile ilgilenen arkadaşların dikkatlerinden kaçmayacak bir film olsa da, müthiş bir eser olduğu söylenemez.

Star Wars Episode II Geldi

anonim

Çoğumuzun çocukluğundan beri izlediği, tum dünyada bir çılgınlık şeklinde hayran kitlesine sahip, ve bir dinin baslangıcına kadar giden (Jedi Knights) StarWARS Episode II Attack Of the Clones filminin teaserı Amerika`da gösterime girdi. İsteyenler Quicktime teaser`ı izleyebilirler.

Bakalım filmi ne zaman gelecek

Bilmediğiniz bir Spielberg: A.I.

gencbeyin

İnanılmaz beyin oyunlarıyla parlak bir görsel show'a dönüşen bir Spielberg bekliyorsanız, yanılırsınız. Daha ziyade duygusal kaslarınızın, beynin duygu merkezinin hiper çalıştırılarak uzatılırcasına koparıldığını hissedeceksiniz. 32 yaşındayım, filmden sonra annemi özledim...

CUBE

FZ

Tek kelimeli vurucu filmler listem var: Karakter, Yalancı ("Deceiver"), Heat, Şarküteri, ...

Bu listeye çok önemli bir film daha eklendi!

"CUBE".

Süper şahane ve de kaliteli bir film olması itibari ile vizyonda fazla barındırılmayacağını tahmin ediyorum o yüzden bu haberi okur okumaz gitmenizi tavsiye ederim :-).

Nedir mevzu derseniz... Asal sayılar, bir kübe sıkışmış ve kafayı yemek üzere olan bir grup sıradan (!) insan, insanların yavaş yavaş ama vurucu şekilde değişen ilişkileri, sinir bozucu ve rengarenk mekanlar, müthiş diyaloglar, bir an bile düşmeyen tempo, müthiş bir yaratıcılık!

Filmin finalinde aklımdan geçenler: "Sanırım yeni bir Stanley Kubrick doğuyor!"

Son söz: "CUBE", gidin!
Ve tabii yorumlarınızı yazın :-))

Olması gerektiği gibi: Matrix Reloded (Recut)

sundance

Herkesin p2p dosya paylaşımına haydutluk ya da beleşçilik gözüyle baktığı günümüzde bu alanın gerçekten yaratıcı işler için kullanıldığına nadir de olsa şahit oluyoruz.

Philtre isminde bir Fileheaven.org üyesi, Matrix 2 Reloaded'ın genel akışını yeteri kadar anlaşılabilir bulmadığından, yeniden editleyip, bazı gereksiz uzun bulduğu sahneleri çıkartıp, yerlerine Enter The Matrix oyunundan bazı cutsceneler ekleyerek (ETM için yaklaşık 40 dakikalık ekstra çekim yapılmış, sadece oyunda görebileceğiniz) bir Matrix Reloaded Recut oluşturmuş .

Benim kişisel görüşüme göre Reloaded'dan çok çok daha iyi bir synopsis ortaya çıkmış ve film kesinlikle çok daha anlaşılabilir olmuş. İşte olması gerektiği gibi p2p ;)