Fight Club ve bilgisayar efektleri..

0
redogre
Geçen gün 3dsMax için Mental Ray render motoru ararken bir sitede Mental Ray galerisi buldum. Galeriyi kurcalarken gördüğüm bir resim beni şok etti. Fight Club filmindeki mutfak sahnesinin (her mobilyanın üstünde fiyatı ve özellikleri beliriyordu) tamamen Mental Ray kullanılarak yapıldığını farkettim. Resimleri hatırlamak için Mentalimages.com a bir göz atabilirsiniz.

"Evet, artık bir çok filmde bilgisayar efektleri kullanılıyor. Bunun neresi ilginç?" derseniz bu programın farkı ortalama bir ev bilgisayarında çalışabiliyor olması ve göreceli olarak fiyatının ulaşılabilir olması (6000$ civarı). Valla ben 7 yıldır 3dsMax kullanıyorum, o sahnenin diil 3dsMax ürünü olması, bilgisayar efekti olduğu bile aklıma gelmedi. Matrix te kullanılana benzer bir kamera olayı sandım. Ama elbetteki bu sahneyi bilgisayarda yapmak çok daha mantıklı.

Tabii beni en heyecanlandıran olay yeteri kadar sabır ve çalışma ile bu tür bir sanal gerçekliği kendi evimde de yaratabileceğimi öğrenmem oldu.

Görüşler

0
Evil_Empire
Guc celikte degil onu sallayan bilektedir! Insan bisiyler yaratacak guce sahip olduktan sonra, ASCII karakterlerle bile harikalar yaratiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?

George Lucas: 2 Thumbs DOWN! veya teknoloji iyi bir şey ama...

jazzy

Bizlere sormadan değişir mi 20 yıllık Anakin Skaywalker görüntüsü?

Bilenler bilir, Star Wars efsanesinin 6. filminin (Return Of The Jedi - 1983) sonunda bir kare vardır: Han, Leia, Chewy ve diğer elemanlar Ewoklar ile beraber eğlenirlerken Luke (sanki) boşluğa doğru bakmaktadır. Luke ve milyonlarca film izleyicisi dışında olay yerinde olan hiç kimsenin görmediği ise Luke'un orada artık "güçle bir olmuş" Obi-Wan, Yoda ve (peder bey) Anakin'i izlemesi (bkz: http://devan1.tripod.com/Pics/3jedi_3.jpg ), onlara bir "veda bakışı" atmasıdır.

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

Dikkat edin isminizi bile elinizden alabilirler...

sundance

İsim hakları, patent hakları vs. derken gerçekten de saçma sapan bir noktaya geldik.
Slashdot'da yer alan bir habere göre Blizzard, `Diablo` isminde bir film yapmaya hazırlanan NewLine Cinema`yı dava ediyor.

Bu davayı kazanırlarsa ne olacağını tahmin edebilenler var mı ?
Sanırım ardından da Lamborghini Diablo'yu dava ederler :)

Bilmediğiniz bir Spielberg: A.I.

gencbeyin

İnanılmaz beyin oyunlarıyla parlak bir görsel show'a dönüşen bir Spielberg bekliyorsanız, yanılırsınız. Daha ziyade duygusal kaslarınızın, beynin duygu merkezinin hiper çalıştırılarak uzatılırcasına koparıldığını hissedeceksiniz. 32 yaşındayım, filmden sonra annemi özledim...