`Requiem For A Dream´ görücüye çıktı

0
gILgamIsh
Nihayet Aranofsky'nin 2000'in sonlarında çektiği Requiem For A Dream, ifistanbul kapsamında görücüye çıktı. Aslında sinema dünyasını biraz takip edenler hatırlayacaklar ki ortamın ahalisi 1998'deki "Pi" den sonra Aranofsky'nin nasıl bir film yapacağını merak ediyordu. Sonuçta ortaya çıkan, seyredeni açıkça rahatsız eden, detaylarına aşırı önem verilmiş, özellikle Ellen Burstyn'in (Sara) üstün oyunculuğu ile bezeli postmodern bi trajedi. Aranofsky, çizdiği tablonun içinde büyük bir trajedi olacağını en baştan koklatmasına rağmen filmde tüm gidişat finalde kopuyor. Filmin Soundtrack'i Clint Mansell imzalı. Yaylılar Kronos Quartet...Bence son zamanların en çarpıcı filmlerinden biri. Ayrıca filmin hi-res tarafından geliştirilen web projesi de görülmeye değer.

İlgili Yazılar

Uluslararası İstanbul Film Festivali

esse

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu sene 12-27 Nisan 2003 tarihleri arasında, Beyoğlu'nda ki Atlas, Beyoğlu, Emek, Sinepop ve Kadıköy'de ki Rexx sinemalarında gerçekleşecekmiş. Sinema severler bilgi için www.istfest.org, Gösterim çizelgesi içinde buraya tıklayınız.

Superman Öldü!

sundance

Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...

Dikkat edin isminizi bile elinizden alabilirler...

sundance

İsim hakları, patent hakları vs. derken gerçekten de saçma sapan bir noktaya geldik.
Slashdot'da yer alan bir habere göre Blizzard, `Diablo` isminde bir film yapmaya hazırlanan NewLine Cinema`yı dava ediyor.

Bu davayı kazanırlarsa ne olacağını tahmin edebilenler var mı ?
Sanırım ardından da Lamborghini Diablo'yu dava ederler :)

Dark City vs. The Matrix

parsifal

Dark City, 1998 yılında çekilmiş, meslek icabı; "ulen bizde de böle bi imkan olsa ne maketler, ne projeler çıkardı ortaya" dedirten, pek çok yönden akılda kalıcı bir filmdi.

İspanyolca bilmediğimden sadece resimlerine bakarak "aradaki 30 benzer noktayı bulun" tadında olduğunu sandığım bu adres oldukça ilginç.
Esinlenme mi yoksa başka bir şey mi? Sırada hangi filmlerle benzerlikleri çıkacak acaba?
Yazarın notu: haber kaynağı için teşekkürler Jazzy

Orjinal Manga DVD'ler, Hemde Mantıklı Fiyata!

redogre

Radikal 2 de bugün gözüme çarpan bir haber :"Tek yol amazon.com değil!"

Olay kısaca şu; Kanal D kökenli D Productions adlı şirket piyasaya çok ucuza DVD ve VCD çıkartmış. İlk önce klasik bir kardeş şirket reklamı cinsinde bir haber sandım, ama internet başında biraz kurcalayınca hepsiburada.com'da bulduğum fiyatlar...